Oulu

Mag­neet­ti­me­dias­ta tehtiin rikosilmoitus Oulun po­lii­si­lai­tok­sel­le

Oulu 22.4.2015 11:15 | Päivitetty 22.4.2015 13:16
Kaleva

Oulun poliisilaitokselle on tehty rikosilmoitus kohutusta Magneettimedia-lehdestä nimikkeellä kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Poliisista vahvistetaan, että rikosilmoitus otettiin vastaan maanantaina.

"Ilmoituksen on tehnyt ilmeisesti yksityishenkilö perustuen lehdessä julkaistuihin artikkeleihin", sanoo Oulun poliisin rikosylikonstaapeli Antti Palokangas.

Palokankaan mukaan päätös tutkinnan aloittamisesta tehdään myöhemmin.

Kalevaan yhteyttä ottanut rikosilmoituksen tekijä vahvistaa tehneensä rikosilmoituksen yksityishenkilönä.

"Suomessa on sananvapaus, mutta ei mitä tahansa roskaa saa julkaista. Tällaisesta pitäisi joutua vastuuseen", nimettömänä pysyttelevä henkilö perustelee.

"Suututti kauheasti", hän jatkaa.

Päätoimittaja vaihtunut

Magneettimedia-lehden aiempi päätoimittaja Juha Kärkkäinen tuomittiin sakkoihin lehden kirjoitusten vuoksi samasta rikosnimikkeestä.

Kärkkäinen ei ole enää lehden päätoimittaja eikä J. Kärkkäinen Oy enää julkaise lehteä. Nykyisin lehden päätoimittaja on Markku Juutinen ja sitä julkaisee kansallissosialistiseen Kansalliseen Vastarintaan yhteydessä oleva Pohjoisen Perinne ry.

Magneettimedia-lehteä jaettiin paperisena ilmaisjakelulehtenä kotitalouksiin viikonloppuna.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (111)

Kyllä jää nyt vinlaussonin lakanat hyllyle. On niitä muitaki vaihtoehtoja. Sananvapaus on asia josta ei saa tinkiä.
Rasismille jyrkkä ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtaa olla perätön ilmianto. Tässä maassa kun on sananvapaus vielä voimassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tästä asiasta on tällainen kohu? Ku aiemmin oli esimerkiksi näitä pilapiirroksia islamiin liittyen, niin ihmeteltiin että miksi näistä niin hermostutaan.. Tuntuu jotenkin samanlaiselta ilmiöltä. Mutta miksi?

Miksi vaihtoehtoista uutista ei saa kirjoittaa? Minusta se kuuluu sananvapauteen. Tämä lienee koko lehden tarkoitus.. Jos lehdessä esitetään valheita, niihin tulee vaatia korjausta. Jos korjausta ei esitetä, niin silloin lienee kohtuulista ottaa yhteyttä viranomaisiin. Ilmeisesti oikaisupyyntöjä ei ole tullut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sananvapautta saa käyttää ja sitäpaitsi emme voi sulkea silmiä joidenkin ihmisryhmien tekemiltä vääryyksiltä. Me kaikki teemme virheitä, ja niistä on myös keskusteltava tasapuolisesti. Hyvä että on vielä rohkeita, jotka kertovat myöskin niistä totuuksista , joista meillä vaietaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävetkööt joka vielä käy Kärkkäisellä. En ole aikoihin käynyt. Onhan nuita vaihtoehtoja ja vielä edullisempiakin. Kärkkäinen yrityssaneeraukseenkin meni ja ketkä lie maksaneet senkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EI KYLLÄ haittaa, jos joskus tulee toisenlaisia näkökulmia asioihin sekä nostetaan kissa pöydälle. Liian helposti niellään ajattelematta yksi totuus olkoon se sitten vaikka osittain "sota"-propagandaa puolin taikka toisin. Olisikohan se totuus tälläkin kertaa jossain ääripäiden välimaastossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin jännä yhtälö, että uskovaiset kyseenalaistavat tällaiset asiat ja uskovat itse ihan sokeasti vain yhteen asiaan, vieläpä vailla minkäänlaisia todisteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eri kansakuntien kulttuurien yhteen sovittaminen ei ole onnistunut ennenkään. Ei onnistu tänä aikana eikä tule onnistumaan tulevaisuudessakaan joten, annetaan hyväksyntä erilaisuudelle ja osoittakaamme arvostus omalle kulttuurille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Kaleva. Eikö ole hyvä että edes Magneettimedia tuo esille asioita joista muut lehdet vaikenevat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Magneettimediassa on perusteettomia väitteitä mm. ay-liikkeen ylivallasta, samoin roduista puhuminen ei kestä kriittistä tarkastelua. Sinänsä julkaisu on virkistävää luettavaa, kaikkea ei ole pakko niellä. On erikoista että tässä maassa saa vapaasti levittää ryssävihaa mutta siionismi, josta moni juutalainen on irtisanoutunut, on kielletty aihe. Myös juutalaisten tekemiä rikoksia, ei vain näiden saavutuksia, on voitava käsitellä. Niillä ei hyökätä juutalaisia tai juutalaisuutta vastaan. Kärkkäisen saama tuomio oli väkisin leivottu. Nyt taas katsotaan onko Suomessa sananvapaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aivan samalla tavoin juutalainen saa olla ylpeä kotimaastaan kansallisvaltiostaan Israelista, kuin suomalainen Suomestaan. Se, että osa juutalaisista hylkää isiensä uskon tai vaihtaa identiteettinsä globaliin "maailmankansalaisuuteen" irtisanoutuen kansallisvaltioaatteesta, ei riitä syyksi kollektiiviseen vihanlietsontaan Israelia ja siionisteja kohtaan. Eihän kansainvälistyminen riitä syyksi lakkauttaa Suomen maatakaan. Muuten, siionisteista löytyy myös muslimi arabeja jotka syyttävät vasemmistolaisia Israel-palestiina -konfliktin ylläpitämisestä ja lietsomisesta ja olisivat toivoneet jo aiempaa terrorismin poiskitkemistä voimakeinoin, nuo arabit osallistuvat myös Israelin puolustamiseen suorittamalla vapaaehtoisesti asepalveluksen Israelin puolustusvoimissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En jaa kaikkia Magneettimedian näkemyksiä, mutta Suomessa on voitava esittää kriittisiä ja jopa kyseenalaisia mielipiteitä. Muuten sananvapaus jää pelkäksi kuolleeksi kirjaimeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän nuo maahanmuuttoon liittyvät,yms jengiasiat oli totta,muusta en mene takuuseen.

Hyvähän että noista em asioista edes joku uskaltaa kirjoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka en läheskään kaikkia magneettimedian tuomia asioita allekirjoita - esim. monikulttuurisuuden tuomat ongelmat. Niin liputan ehdottomasti sen puolesta , että tällaista julkaisua saadaan jatkaa. Suomessa on sananvapaus ja sen tulee saada totetua, riippumatta siitä mitä asioita uutisissa käsitellään , kunhan niissä ei kiihoteta mitään kansanryhmää vastaan tai yllytetä mihinkään rikokseen. Asioilla on aina kaksi puolta ja tällähetkellä valtamedia tuo asioista näkyviin pääsääntöisesti vain sen puolen joka vahvistaa yleistämielipidettä tai haluttua päämäärää.

Valtamedian kritisointi tai toteamukset Israelin laittomasta miehityspolitiikasta eivät täytä laittoman julkaisun kriteerejä. Palestiinalais asia pitääkin nostaa median puheenaiheeks, koska kriisiytynyt lähi-itä tuottaa ongelmia koko globaaliin maailmaan. Vain rauhan saaminen sinne, mahdollistaa paremman tulevaisuuden. Ja rauhaa ei voida saavuttaa jos molempia osapuolia ei tunnusteta ja anneta niille samoja ihmisoikeuksia. Israelin toimintaa saa ja pitääkin kritisoida niin kauvan kuin ne perustavat puhtaaseen voiman käyttöön ja toisten ihmisoikeuksien polkemiseen.

peace&love

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Magneettimedialla on totuus ja hyvä tahto puolellaan.

Valtamedialla on rahat ja ahneus. Kaikki kilpailijat pyritään ajamaan alas keinolla millä hyvänsä.

Jokainen valtamedian agendasta poikkeava mielipide nähdään uhkana jota vastaan hyökätään. Totuus ei tarvitse mitään väkivaltakoneiston tukea pysyäkseen vallassa. Valheet sen sijaan tarvitsevat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Magneettimedian juttujen kirjoittajista ja siellä kommentoijista suuri osa on todellisuudesta irtautuneita salaliittoteoreetikoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (111)

Uutisvirta

14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
13:28
Yle: Suomenlapinkoirien kenneliä pitänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta
12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
38
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
21
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
15
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
14
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image