Oulu

Maaliskuussa valmistuvaa Lumijoen hirsikoulua esiteltiin vanhemmille - "Kos­teus­tek­ni­ses­ti asiat ovat kunnossa"

Työmaamestari Juho-Heikki Iso-Oja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eino Jakkula (kesk.) keskustelevat hirsikoulun työmaalla. KUVA: Helge Murtovaara
Oulu 13.12.2017 21:56
Helge Murtovaara

Rakennuttajana toimiva Lumijoen kunta ja KVR-urakoitsijana toimiva haukiputaalainen Rakennusyhtiö Observo Oy pitivät keskiviikkona Lumijoen koululla rakennustyömaan tiedotus- ja tutustumistapahtuman.

Tilaisuuden tarkoituksena oli esitellä työmaata erityisesti vanhemmille, mutta myös kaikille kiinnostuneille. Työmaa sentään sijaitsee aivan kylän läpi kulkevan kyläraitin varressa näköalapaikalla.

Observo Oy:n vastaava työnjohtaja Kimmo Laitila kertoi, että syyskuussa käynnistynyt rakentaminen on edennyt aikataulussa.

– Kun hirsiporukka pystytti hirsiä, kokosimme kattoa maassa. Kosteusteknisesti asiat ovat kunnossa ja hirret ovat pysyneet kuivina, Laitila sanoi.

Lumijoen koulun rehtori Kari Satamo odottaa hirsikoulun tuovan helpotusta nykyiseen tilanteeseen ja tilanahtauteen.

– Sitten pääsemme suht koht normaalisti tiloihin opetusta järjestämään. Olen tyytyväinen ratkaisuun, innovatiiviseen lähestymistapaan ja tilaratkaisuun.

– Hirsirakennus on osaltaan modernin arkkitehtuurin toteuttamista ja vie kohti uudenlaisia oppimisympäristöjä.

Lue lisää 14.12.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Ennen ku tipahtaa. Lopussa ne kiireellä tehdyt ratkaisut kostautuu. Se on nähty liian usein julkisissa rakennushankkeissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti ei ole maavaraista alapohjaa muovimatolla Lumijoen lakeuksilla.
Vanhan viisauden mukaan hirsirungon tulisi seistä painumassa vähintään talven yli kumikuorma päällä ennen kuin rakennetaan piiput ja sisustus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tule muovimattoja tähän rakennukseen. Erittäin korkealla hyvin tuulettuvalla alapohjalla tehdyt lattiarakenteet (rossilattia), sisällä lankkulattiat. Rakennusaika on nopea, koska vettä ja kuivumisaikaa vaativia rakenteita ei tuohon tule. Painumathan tiedostetaan nykyaikaisessakin hirsirakentamisessa. Hirsirakenteiden annetaan painua 2-3 vuotta jonka jälkeen tulee ilmeisesti lisäksi pystylauta/rima ulkoverhous hirren pintaan joka maalataan hengittävän puupinnan vaatimalla tavalla. (huom. ei lisäeristystä vaan rakenne sisäpinnasta ulkopintaan kaikkinensa puuta).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika lähellä Liminkaa on paikka onko otettu huomioon maanjäritykset ,meri myrskyt ja tulvat mille me ei voija kyllä mitään ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image