Oulu

Maa­han­muut­ta­jia kotoutetaan Ouluun liikunnalla

Kaupunki hakee opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoitusta kaksivuotiseen projektiin, jossa maahanmuuttajia pyritään kotouttamaan Ouluun liikunnan avulla.
Oulu 3.2.2014 20:23
Kaleva

Kaupunki hakee opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoitusta kaksivuotiseen projektiin, jossa maahanmuuttajia pyritään kotouttamaan Ouluun liikunnan avulla.

Projektin kustannusarvio on lähes 135 000 euroa, johon ulkopuolista rahoitusta haetaan noin 94 000 euroa.

Maahanmuuttajille on tarkoitus kehittää ohjausjärjestelmä, jolla helpotetaan maahanmuuttajataustaisten kuntalaisten pääsyä ja osallistumista tarjolla oleviin liikuntapalveluihin.

I love sport Oulu -projektin ensimmäinen osa oli jo vuosina 2012–2013. Nyt on valmisteilla toinen vaihe vuosille 2014–2015.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (75)

Jos naisia ei olis tuolla politiikassa päättämässä näistä maahanmuutto asioissa, niin ei olis tälläisiä epäkohtiakaan kantasuomalaisten ja mahaanmuuttajien kesken. Kukkahatut ovat päässeet valtaan ja se näkyy näitten maahanmuuttajien liiallisena paapomisena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites omat syrjäytyneet? Heillekkö ei tällaista kannata järjestää? Järjetöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli tarkoitus on ilmeisesti kupata yhteiskunnan varoja muutaman projektikoordinaattorin palkanmaksuun. Kotouttamisen kanssa tällä liene mitään tekemistä.

Ihailtaa yrittäjähenkeä ja itsensätyöllistämistä kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuuttajillehan jaetaan ilmaiset linja-auto liput sekö on kotouttamista eihän niitä saa Suomalaisetkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liiallinen holhous ja paapominen on pahinta mitä ihmiselle voi tehdä. Se tuhoaa ihmisen aloitekyvyn ja itsetunnon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"helpotetaan maahanmuuttajataustaisten kuntalaisten pääsyä ja osallistumista tarjolla oleviin liikuntapalveluihin"

Jos katsoo kuinka paljon maahanmuuttajataustaista porukkaa on pelkästään futisjoukkueissa ja näkee saleilla, sanoisin heidän kyllä löytäneen tiensä varsin hyvin liikuntapalveluihin jo nykyään. Osa joukkueista alkaa olemaan jopa pelkästään heistä koostuvia. Liikuntaa suurempia ongelmia on varmasti tien löytämisessä ja halukkuudessa osallistua työhön sekä koulutukseen.

Lisäksi voisin hiukan epäillä kotoutumisen tehokkuutta mallissa, jossa samalta suunnalta Suomeen tulleet maahanmuuttajat käyvät omalla porukalla omalla vuorollaan pelaamassa futista. Kunto varmasti kasvaa, mutta tuskin kokonaisvaltainen kotoutuminen edistyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maahanmuuttajiin ja muihin jatkuu!
Onko holhous ainoa vaihtoehto saada ihmisiä liikuntaan mukaan vai onko se ihmisten aliarvioimista?
Mitä tuloksia satiin projektin osasta 1 vuosilta 2012-2013?
Kuka hyötyi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen töissä käyvä yh iskä ja ei oel varaa kustantaa lapsen jalkapallo harrastusta vaikka kuinka haluaisin. Oisinmpa maahanmuuttaja niin olisi varaa ostaa kunnon vaatteita ja harrastaa. Eikä tarttis töissäkään käydä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raivostuttaa moiset kommentit! Maahanmuuttajatkin käyvät töissä eikä todellakaan tipu lasten harrasterahat ilmaiseksi. Maksamme itsekin lasten harrastusmaksut ihan omilla rahoilla ja samojen kriteerien mukaan kuin muutkin, mutta bonukseksi saamme haukkuja ja kettuilua yleisöosastoilla ja muiden harrastajien vanhemmilta. Onko se sinusta oikein?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, tyypillinen suomalainen johon propaganda on uponnut kuin kuuma veisti voihin. Maahanmuuttajilla ei ole sen paremmat edut mitä kantasuomalaisilla on, se on vain totuus johon kaikki eivät voi uskoa. Toisekseen Yh:t saa varmaan tukea elämiseensä kun vain ymmärtävät ja kehtaavat hakea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on maahanmuuttajatuttuja muutama jotka ovat ITSE KEHUNEET mitä saavat sossusta, tokkopa he valehetelevat. Ja tämä juttuhan mainostaa kuinka taas maahanmuuttajien harrastamiseen halutaan rahaa, millonhan meitä työssäkäyvijä veronmaksajia tuettas harrastustenrahoittamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja näiden SINUN maahanmuuttaja"tuttujesi" perusteella sinulla on kattava otanta kaikista Oulun seudun maahanmuuttajista ja heidän motiiveistaan?

Mielenkiintoinen ajatus muutenkin että TYOSSÄKÄYVÄÄ VERONMAKSAJAA pitäisi tukea liikuntaharrastuksessaan muuten kuin tarjoamalla tilat? Pitäisikö Oulun kaupungin kustantaa SINUN liikuntaharrastuksesi kulut vain siksi että olet omasta mielestäsi epäreilummassa asemassa kuin muut? Nyt valoja tauluun siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

luuletteko että tätä rahaa käytetään vanhuksille tai nuorille, jos sitä otetaan pois tästä projektista.
no, ei!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpäsparvi yhdellä iskulla: Oulun kaupungilla on runsaasti metsäomaisuutta, joka kasvaa risukkoa vahvasti. Maahanmuuttajien kotoutus voisi olla näiden risukoiden raivausta. Raivausjätteet haketetaaisiin energiahakkeeksi, jota poltettaisiin vaikkapa Toppilan lämpövoimalassa.

Oikeasti työkykyinen ja - haluinen maahanmuuttaja pärjäisi loistavasti tällaisessa risusavotassa ja ne jotka eivät työtä haluaisi tehdä äänestäisivät kyllä jaloillaan. He varmaankin kotoutuisivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorille miehille mieluummin vaikkapa vesuri käteen ja vesakoita raivaamaan energiapuuksi.
Tällaisilla palloiluilla ja muilla hölmöillä puuhasteluilla emme me eikä maahanmuuttajamme menesty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsopas vaikka Youtubesta Volvo XC70 - Made by Sweden, siinä on mallia naapurimaasta kuinka nimenomaan pallonpotkimisella voi menestyä. Kotimaastakin löytyy esimerkkejä A-maajoukkueesta Eremenkoista, Hetemajsta ja Kuqista alkaen.
Menestystarinota vesakonraivauksesta ei tule mieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (75)

Uutisvirta

23:03
30 vuotta teatterissa työskennellyt Erja Kärkkäinen aloitti uuden uran kuvataiteilijana – 5-vuotisnäyttely esillä Valveella
23:01
Mökki tuhoutui palossa Enontekiöillä – sisällä ollut henkilö pääsi pois vahingoittumattomana
22:01
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
21:47
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
21:44
Jukka Keskitalo teki uransa ensimmäisen piispantarkastuksen Karjasillalla – satoja vuosia vanha perinne saa uutta väriä ilmastoasioista
21:11
Hirsimökki tuhoutui tulipalossa Kittilässä – tilanteessa ei henkilövahinkoja
20:54
Kärpät päihitti Ilveksen Tampereella lukemin 1–3, maalintekijöinä Pesonen, Karvinen ja Koskenkorva, katso videot maaleista
85
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
73
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
67
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
54
Sitran yliasiamiehestä dramaattinen äänestys – Jyrki Katainen voitti kilpailijansa vain yhden äänen erolla
46
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
36
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
35
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image