Oulu

Luon­non­kos­me­tiik­ka kiinnosti Oulun Vil­liyrt­ti­kar­ke­loil­la – "Kauppa on käynyt hyvin, eniten on mennyt pa­las­ham­poo­ta"

Åströminpuistossa lauantaina järjestetyillä Villiyrttikarkeloilla riitti paljon nuuhkittavaa ja maisteltavaa. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Oulu 15.6.2019 20:25
Eliisa Aikkila

Villiyrttikarkeloilla oli myynnissä niin hunajaa, turvenaamioita kuin rohtojakin.

Oulun Åströminpuistossa lauantaina järjestetyillä Villiyrttikarkeloilla riitti paljon nuuhkittavaa ja maisteltavaa.

– Ihana kuusenkerkkäsiirappi ja villiyrtit houkuttelivat minut tänne. Ajattelin, että tänä kesänä aktivoituisin ja keräisin villiyrttejä myös itse, toteaa oululainen Outi Kyyhkynen.

Kävijöitä oli päivän aikana vajaat 500, Luonnontuoteala kasvuun -hankkeen projektipäällikkö Anne Siira-Pietikäinen arvioi.

– Moni kävijä on tänä päivä valveutunut. He tietävät villiyrteistä ja saattavat tulla hakemaan jotakin tiettyä tuotetta, Siira-Pietikäinen kuvaa.

Hunajan, siirappien ja yrttien lisäksi kojuissa oli esillä paljon kosmetiikkatuotteita ja rohtoja. Aiemmin villiyrteistä tehtävät tuotteet ovat olleet pitkälti elintarvikkeita, mutta nyt luonnontuotteista tehdään entistä enemmän myös muuta.

– Luonnonkosmetiikka on nyt kovassa nousussa. Saippuat, deodorantit ja sulfaatittomat, silikonittomat luonnonshampoot kiinnostavat ihmisiä, Siira-Pietikäinen sanoo.

Siira-Pietikäinen arvelee taustalla olevan erityisesti ihmisten halun ostaa puhtaampia ja vastuullisempia tuotteita.

Kosmetiikkatuotteiden menekki näkyi myös Yrttisaippua R. Sarlinin yrittäjä Ritva Sarlinin kojulla.

– Kauppa on käynyt hyvin, eniten on mennyt palashampoota. Olen ollut alalla viisi vuotta, ja kysyntä tuplaantuu joka vuosi, Sarlin kertoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Huonosti on mainostettu tilaisuutta, kun saa pettyneenä lukea jälkikäteen😭

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama täällä, ei mitään tietoa koko tapahtumasta etukäteen🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama. Olis ollut kiinnostava tapahtuma. Infoaminen meni ohi, vaikka Oulupäivien tapahtumat tutkailin läpi.. enemmän näkyvyyttä ja sometusta luonnontuotetapahtumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko nämä tehty energiatehokkaasti biotuotetehtassa? Myös pientuotannon ja jakelun aiheuttama kohtuuttoman suuri hiilijalanjälki per tuote verrattuna kaupan merkkituoteisiin on kompensoitava. Joko myyjä tai asiakas vegaaniksi. Eikä sitten mitään ulkomaan tofuja ja gojia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä näistä tapahtumista oiein mainostetaan?

Olispa ollu mielenkiintoinen tapahtuma käydä, muttei hajuakaan että tämmöinen ollut. Koskee kyllä montaa muutakin tapahtumaa mainostamisen puute.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä se on aina ongelmana. Jossain pienellä ilmoitetaan, jos ollenkaan. Pitää katsoa tarkkaan netistä Oulun päivien ohjelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään ongelmaa ole kun hiukan vaivautuu ottamaan asioista selvää, eikä vain valittaa kaikesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja minä mieleni pahoitin, kun puistossa ei saanut rauhassa kävellä. Pois tämmöset tapahtumat puistosta. Tannilan torilla on tilaa tapahtumille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voit kyllä kävellä muuallakin, kyllä tässä maassa tilaa riittää. Eikä sitä kannata aina mieltänsä pahoittaa, menee terapiaan jos ei kestä muutoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puistot ovat kaupunkilaisille tarkoitettu rauhoittumiseen ja rentoutumiseen eli ei todellakaan mihinkään markkinahumuun.
Et taida vielä oikein käsittää miksi tori on kaupungissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

97
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
65
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
40
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
39
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
25
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
21
Voimakas aalto kaatoi moottoriveneen Oulujoella – sivulliset pelastivat veneessä matkustaneet viisi ihmistä ja koiran
20
Sotkamo pehmitti KeKi:n Sarkkirannassa – Piiponniemi löi kaksi kunnaria tyhjään kenttään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Tänään on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Huomenna on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Hakkaraisesta on sivistys kaukana. Tai sitten ymmärrämme eri lailla sanan sivistys. Sivistystä ei ole myöskään se, että ... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image