Oulu

Lumo-va­lo­fes­ti­vaa­li aiheuttaa poikkeuksia liikenteeseen Oulun keskustan alueella – kau­pun­gin­ta­lon edusta suljetaan autoilta

22.–24. marraskuuta Oulussa ja kaupungin lähialueilla järjestettävä Lumo-valofestivaali tuo poikkeuksia liikenteeseen keskustan alueella. Arkistokuva. KUVA: Peura Pekka
Oulu 18.11.2019 11:34 | Päivitetty 18.11.2019 13:21
Mirko Siikaluoma

22.–24. marraskuuta Oulussa ja kaupungin lähialueilla järjestettävä Lumo-valofestivaali tuo poikkeuksia liikenteeseen keskustan alueella. Viikonlopun aikana järjestettävän festivaalin pääpaino on tänä vuonna Hupisaarilla.

– Emme odota suuria ruuhkia, mutta autot kannattaa silti jättää keskustan ulkopuolelle tai parkkihalleihin. Näin joukkoliikennekin pääsee kulkemaan paremmin, festivaalin tuottaja Anna Lanas neuvoo.

Festivaalin rakentaminen aloitetaan jo tiistaina, jolloin esimerkiksi Kirkkokatu suljetaan kaupungintalon edustalta liikenteeltä välillä Asemakatu-Hallituskatu. Lisäksi Kirkkokatu 9:n parkkipaikka poistuu käytöstä. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa maanantaihin 25. marraskuuta saakka.

– Tänä vuonna teosten paikat ja reitit ovat merkitty aiempaa näkyvimmillä opasteilla. Omaan kännykkään voi lisäksi ladata ilmaisen Citynomadi-aplikaation, johon teokset on merkitty selkeästi, ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen sanoo.

Lumo-reitti on pituudeltaan noin neljä kilometriä. Festivaalin järjestäjät ohjeistavat kävijöitä noudattamaan varovaisuutta liikenteessä ja käyttämäänn tarvittavia heijastimia ja valaisimia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Odotan sinivalkoiseksi valaistuja rakennuksia sekä Huuhkaja-metsää, jossa valtava keltavihreä Pukki kerää lapsijoukot selkäänsä matkalle kohti tarunhohtoisia kisapaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sadevaatteet, kurahaalarit ja sukelluspuvut päälle sillä luvassaapa lie mitä viehättävintä syyssäätä.
=DD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytän omaa autoa enkä aja parkkihalleihin. On se sen verran kallis pidettävä kulkuneuvo ettei ylimääräisiä maksuja tai kuluja enään viitsi maksaa varsinkaan pysäköinneistä. Lumofestareita katsokoot ne joilla ei ole omaa autoa ja ovat julkistenpalveluksien armoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tämänkin vouhotuksen tulisi loppua muutenkin kaupungin kassan ammottaessa tyhjyyttään ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritykset käyttävät tapahtumaa markkinoinnissa. Rakennusliike Lehto järjestää asuntonäyttöjä ja tarjoaa glögiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun katsoo Oululaista autokulttuuria niin voin sanoa että turhaa tuota pyytelee, oululaiset ajaa autonsa aina lähelle.
Pienempi mutta hyvä esimerkki on ReKo tapahtuma, joka kertaa joku ajaa tuottajien puolelle tai sitten jättää autonsa ajotien laitaa niin on hankala tuottajillakin ajaa ohi, mutta kun ei haluta kävellä yhtää liikaa kun siinähän tulee vääränlaista hyötyliikuntaa (itse asiassa poliisi voisi käydä katsomassa näitä maailman parhaiden parkkeerajien touhuja ihan vain huumori mielessä.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minähän ajan autollani minne haluan, ja haluan parkkipaikan läheltä kaikkea, enhän halua kävellä pitkää matkaa jos haluan nähdä jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
106
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
93
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
75
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
71
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yön kuluessa Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image