Oulu

Lukija otti kuvan huo­les­tut­ta­vas­ta tilanteesta, kun joukko ihmisiä käveli Oulujoen kirkkaalla jäällä – "En voi suositella kenellekään jäille menemistä", varoittaa palomestari

Onkohan kovin järkevää, ihmettelee Kalevalle Oulujoen kirkkaan jään päällä kävelleistä henkilöistä kuvan lähettänyt lukija. KUVA: Lukija / Lukijan kuva
Oulu 15.1.2020 15:01 | Päivitetty 15.1.2020 15:05
Mirko Siikaluoma

Kalevan lukijan lähettämässä kuvassa näkyy, kuinka muutaman henkilön ryhmä kävelee kirkkaan jään päällä Oulujoen rannassa Rautasillan läheisyydessä.

– Mietin, että miten voi olla noin ajattelemattomia ihmisiä. He hakivat kiviä ja nakkelivat niitä jään päälle. Uskon, että moni muukin seurasi tilannetta, kuvan lähettänyt lukija kertoo.

Hänen mukaansa vieressä kulkevalla pyörätiellä kulki ihmisiä, mutta kukaan ei puuttunut tilanteeseen. Lukija kertoo harkinneensa asiasta ilmoittamista pelastuslaitokselle.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mikko Heikkilä kertoo, ettei pelastuslaitos ole saanut vuoden 2020 puolella toistaiseksi yhtään hälytystä jäihin pudonneista henkilöistä. Heikkilä pitää kuitenkin selvänä, että jäillä liikkuminen on tällä hetkellä vaarallista.

– Jäiden paksuutta on vaikea arvioida päällisin puolin. Teräsjäätä ei ole päässyt todennäköisesti muodostumaan lauhojen kelien takia. Jäät voivat olla heikkoja erityisesti jokialueilla, joissa on virtausta. En voi suositella kenellekään jäille menemistä, palomestari Heikkilä kommentoi.

Vuonna 2019 pelastuslaitokselle aiheutui kuusi tehtävää jäihin pudonneista henkilöistä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Kirkas jää on lujaa. Viisi senttiä kestää hyvin ihmisen. Tuossa kohtaa on melkein seisova vesi. Turha täällä panikoida. Jokainen vastaa itsestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten joku jo mainitsikin, vettä on pitkästi rannasta kohti virtaa maks. 0,5m syvästi. Lisähuomiona voin kertoa, että viimetalvena kävin sillän nurkilla pilkillä ja juurikin tuossa kuvasta tutussa paikassa. Vieressä oli sula ja jäätä virran vieressä 40cm paksusti.
Nuo kakarat ei varmasti tiiä mitä tekee, mutta ei ole hengenlähtö herkässä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

38cm kiiminkijoen jää. Ei tosin teräsjäätä, mutta luistella oli mukavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulujoessa on voimakas vedenvirtaus aina. Etenkin talvisin ja muina vuoden aikoina tulvavesitilanteissa vesimassat voivat vetää matalikossa seisoskelevat ihmiset virran mukaan. Vaarallista !

Pelastuslaitoksen henkilökunnalla on riittävästi työtä ilman virtapelastustapauksiakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei nuoriso tuolla pöljäile, niin viimestään jääräpäät vanhat ukot kyllä sen taidon osaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään tällaista tyhmyyttä kyllä riittää! Näitä sitten joudutaan pelastelemaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkkyy ihimiset pitävän elämäänsä halpa arvoisena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki kunnia lähimmäisistä huolehtivalle, mutta kuvan henkilöt ei riskeeraa itseään. Jäitä hattuun ennen kuin pelastuslaitosta häiriköi. Toki kauemmas ei kannata rannasta juurikaan kaikota;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mies menee ja tulee ja vastaa omista teoistaan vaikka eihän tuossa mitään rikosta oo sattunu😨😠😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on noin ajattelematon niin pelastuksesta lasku niin oppii lahompikin pää :) hätälähdöt ei ole ilmaisia !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläpä höpötä. Pelastuslaitos toimii kuukausipalkoilla. Polttoaine ainoa mikä maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Testasin kerran heittämällä aika vähän virtaavan joen suvantoon monta kymmentä killoo painavan pöllin. Ei mennyt kuin silmänräpäys kun pölli meni jään alle ja siellä kolisi hetken jäätä vasten. Ei olisi häävi kuolla joutumalla jään alle. Naapuri meinas aikoinaan juuri siinä suvannossa hukkua kun olin lapsi. Isot kivet jään alla oli pelastanut tilanteen, kun ne estivät joutumasta jään alle. 200 metrin matka kotiin oli ollut tuskaa, kun vaatteet ehtivät jäätyä päälle. Silmät oli seisseet kun oli pirttiin päässy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti te jäällä liikkuvat luette nämä. Kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin menette uudelleen jäälle. Surullista jos joku teistä henkensä menettää. Loppu porukasta kärsii koko loppu elämänsä karmeasta muistosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En menisi tuossa kohtaa jäälle vaikka vettä ei noin rannassa ole kuin korkeintaan 1,5 metriä mutta se on kylmää ja märkää kun humpsahtaa jään läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä pyörätietä kulkevien olisi pitänyt kuvan lähettäjän mielestä pitänyt tilanteessa tehdä? Mennä sanomaan todennäköisesti täysi-ikäisille ja täysivaltaisille ihmisille että jäälle ei kannata/saa mennä vai peräti fyysisesti kiskomaan heitä kauemmas joesta? Kyllähän nyt sentään joku vastuu on ihmisellä itselläänkin omasta toiminnasta ja sen seurauksista, ei kaikkea voi ulkoistaa sivullisille eikä viranomaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä hukkui koira tuohon mutkaan 60-luvulla, vaikka silloin oli oikeat talvet.
ihan varoituksena muille koirille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
28.1.
Karibianmerellä voimakas maanjäristys, useille maille annettiin tsunamivaroitus – Vedenalainen järistys oli voimakkuudeltaan 7,7 richteriä
28.1.
Lin­ja-au­to suistui ojaan Enon­te­kiöl­lä
28.1.
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua
28.1.
Trump: Palestiinalle itsenäinen valtio, Israelin miehittämät siirtokunnat tunnustetaan, Jerusalem säilyy "jakamattomasti" Israelilla, Palestiinalle pääkaupunki Itä-Jerusalemiin
28.1.
Hiihtosuunnistuksen kuusinkertainen nuorten maailmanmestari Liisa Nenonen muutti Ouluun opiskelemaan: "Lunta on pitänyt etsiä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image