Oulu

Lo­gis­tiik­kayh­tiö Vähälä ottaa täys­säh­kö­pa­ket­ti­au­to­ja ja­ke­lu­lii­ken­teen käyttöön Oulussa ja lähialueilla

Logistiikkayhtiö Vähälä Yhtiöt ottaa keväällä Oulun lähialueilla jakeluliikennekäyttöön täyssähköpakettiautoja. KUVA: Vähälä Yhtiöt
Oulu 16.1.2020 10:08 | Päivitetty 16.1.2020 10:38
Mirko Siikaluoma

Logistiikkayhtiö Vähälä Yhtiöt ottaa keväällä jakeluliikenteeseen käyttöön täyssähköpakettiautoja. Vähälän mukaan täyssähköautot tulevat liikennöimään päivittäisessä jakeluliikenteessä Oulun ja Jyväskylän lähialueilla.

– Haluamme olla vähäpäästöisemmän kuljettamisen edelläkävijöitä logistiikka-alalla. Olemme investoineet suunnitelmallisesti puhtaampaan liikenteeseen ja hankkineet kokemusta muun muassa kaasukäyttöisestä raskaan liikenteen kalustosta, kertoo Vähälä Yhtiöiden toimitusjohtaja Ville Vähälä.

Vähälän käyttöön tulevat täyssähköautot ovat MAN eTGE -umpipakettiautoja, jotka ovat yhtiön mukaan lähes äänettömiä ja paikallisesti erittäin vähäpäästöisiä. Niiden WLTP -mittaustavan mukaiseksi toimintasäteeksi kerrotaan 114 kilometriä.

– Uskomme, että vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttö tulee yleistymään ja pyrimme aktiivisesti löytämään monipuolisia mahdollisuuksia vähäpäästöisempiin logistiikkaratkaisuihin, Vähälä jatkaa.

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Vaihtoehtoisena polttoaineena kaasu olisi parempi valinta pitkiä matkoja ajaville kuljetusautoille. Onko työntekijöiden mielipidettä kysytty? Talvikelit ovat edelleenkin miinusmerkkisiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähköautonkin toimintasäde on nykyisin ilmoitettava WLTP mittaustavan mukaan, aikaisempi NEDC mittaustapa kertoi paremmin todellisen sähköauton toimintasäteen, tämän auton kohdalla se 173 km.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo 114km toiminta säde taitaa olla vain liian vähän. Tulee yllättävän äkkiä kilometrejä kaupunki jakelussakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla jutussa virhe, -sikäli kuin katsoin netistä niin sähköpakettiautoille luvataan 200 km ja yli. Päätellen siitäkin kun toimintasäde ilmoitetaan pyöristettynä kymmeniin kilometreihin, ei kukaan autonvalmistaja ilmoita esim. 114 km, tai 231 km.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähälä on tässäkin asiassa edelläkävijä jota muut kuljetusliikkeet tulevat seuraamaan tulevina vuosina 💪👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun on 20 vuotta sitten ottanut kannan että sähköautot eivät tule koskaan toimimaan Suomessa niin siitä ei voi peräytyä, sitä mielipidettä kun on tullut julistettua työpaikalla, omassa perheessä ja sukulaisten ja tuttujen kuullen. Mainehan siinä menisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten kulkee sähköakkulatauksella kilometrejä kuluttava auto talvipakkasilla? Talvi on tullut aina vanhojen ihmisten kertoman mukaan. Luotan talvisin perinteisiin polttomoottoriautoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta on ! Ympäristölle aiheutuva rasite on sähköllä ladattavilla akuilla toimivilla autoilla isompi kuin polttomoottoriautoilla. Tutkimustuloksista saatua tietoa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan Mikko vielä remmissä? Käyppä vähän puhumassa järkeä Villelle. Ei tuo ole viisasta, että kosiskelee ja yrittää olla mieliksi vihreille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi olkoon Vähälä kun olette pitkän askeleen edellä muita. Ihmiskunta kiittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kuski parkaa joka tuollasta joutuu ajamaan... Mitenkähän se tarkenee hytissä kun eihän se samalleen lämpee mitä diesel tai pensa.autot, kaasuautona tuokin ois kannattanu tehhä se ois järkiteko ollu vähälällä :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä todellisuudessa elät? Ihan yhtä lämmin on tuokin auto kuin muut pakettiautot. tekniikka kehittyy,,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

6:36
Oululaisen lähiöpubin omistajat harjoittivat alkoholin ohimyyntiä eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
6:00
Kysyimme Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten uusilta puheenjohtajilta, miten he aikovat toimia luottamustoimessaan Kaupallinen yhteistyö
6:00
Karjasillan asemakaavamuutosta vauhditettava – tilanne on kohtuuton alueella asuville ja sinne kodin haluaville Lukijalta
6:00
Talvilomaksi lumen keskelle? Useassa hiihtokeskuksessa on vielä tilaa, mutta kannattaa olla nopea Tilaajille
24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image