Oulu

LK: Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus hylkäsi Onnibus.comin reit­ti­lii­ken­ne­lu­pa­ha­ke­muk­sen

Onnibus.com liikennöi lähes kaikkien Suomen suurimpien kaupunkien välillä. KUVA: Heidi Hietala
Oulu 25.6.2015 20:25
Kaleva

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus hylkäsi Onnibus.com-bussiyhtiön reittiliikennelupahakemuksen akselille Jyväskylä-Oulu-Rovaniemi, kertoo Lapin Kansa. Hakemuksen hylkäämisen perusteena on jatkuva ja vakava haitta muille liikenteenharjoittajille.

Onnibus.comin liikennejohtaja Lauri Helke kertoi Lapin Kansalle, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun yrityksen anoma reittiliikennehakemus on hylätty.

– Kyllähän tämä yllättävä päätös oli, muualla Suomessa tämä ei ole ollut ongelma.

Hakemuksen tarkoitus oli mahdollistaa yhtiön suunnitteleman kolmen päivittäisen vuoron liikennöinti Helsingistä Rovaniemelle ja takaisin. Onnibus.com liikennöi tällä hetkellä kahden päivittäisen vuoron voimin Oulun ja Helsingin välillä. Suunnitelmana oli jatkaa olemassa olevia vuoroja ja lisätä yksi uusi vuoro.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen joukkoliikennevastaava Ari Hoppania kertoi Lapin Kansalle, että perusteena kielteiselle päätökselle oli muille liikenteenharjoittajille aiheutuva jatkuva ja vakava haitta sekä heidän sopimuksiensa vaarantuminen.

Lapin Kansan mukaan Onnibus.comin hakemuksessa esitetyt aikataulut menevät päällekkäin nykyisten vuorojen kanssa. Alueella toimivien liikenteenharjoittajien sopimukset jatkuvat vuosille 2018-2019. Hoppanian mukaan Oulu-Kemi-Rovaniemi-välille löytyy kiinnostuneita yrittäjiä, ja uusilla aikatauluilla lisäliikenteellekin löytyy tilaa.

Vuonna 2012 Tampereella perustettu Onnibus.com liikennöi lähes kaikkien Suomen suurimpien kaupunkien välillä.

Lapin Kansan uutinen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Kyllähän se voidaan poistaa kaikki säännöstely ja kilpailu vapaaksi ja vielä, että ei tarvitse maksaa verojakaan, mutta sitten pitää olla valmis siihen, että kun ei ole verotuloja ei ole myöskään palveluja ja kun tarpeeksi kilpaillaan se vie palkan alennuksiin ja konkursseihin. Nythän Ranskassa protestoitaan näitä USA;n takseja vastaan jotka pyrkivät myös Suomeen. Eihän se kaikesta vapaa elämä näutä toimivan Kreikassakaan vaan halutaanko sitä kuitenkin kokeilla täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisella kädellä ELY kieltää kilpailun, toisella kädellä jakaa veroeuroja onnikkayhtiöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelässä kaikkien matkaliput ovat halventuneet Onnibussin saatua luvat. Pohjois-Suomessa hinnat pysyvät ennallaan, koska kilpailua ei tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirtymäajan sopimukset umpeutuvat tässä 2010-luvun viimeisten vuosien aikana ja 2020-luvulta alkaen bussiliikenne on joko markkinaehtoista liikennettä tai toimivaltaisten viranomaisten kilpailuttamaa liikennettä. Mitä reittejä pohjoisessa olisi, jonne liikennöitsijä(t) voisivat lähteä ajamaan markkinaehtoista liikennettä? Toimivaltaisilla viranomaisilla ei juurikaan ole rahaa (eikös joukkoliikenteen määrärahoja vähennetty, korjatkaa jos olen väärässä) ostaa ainakaan kovin monelle kannattamattomalle reitille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnibus ei ole vain ymmärtänyt kenelle pitää jakaa siivua ja niinpä ei lupakaan tullut. Nykyisillä yrittäjillä siivujenhallinta on kunnossa ja näkyy myös kustannuksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Sipilä/hallitus on puheidensa mittaisia (jota toki epäilen) ja alkaa karsimaan näitä tyhjänpäiväisiä yhteiskunnan kustantamia suojatyöpaikkoja pois ja heti. Näiden virkojen (ELY) ainut hyötyjä on kyseinen virkamies, kaikki muut on häviäjiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset yrittäjät ja viranomaiset yhdessä päättävät kuinka monta palveluntarjoajaa alalla tarvitaan. Meillä olisi vaihtoehtona myös vapaa markkinatalous, jossa kuluttajat päättävät kenen palveluita käytetään. Pois kaikki taksi-, anniskelu, apeetti- yms luvat. Tuon on tietysti kansalle kauhistus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnibussi ei välitä syrjäseuduista, koska ne eivät tuota. Se päinvastoin on niiden yhteyksien syöjä. Onnibussi voisi ainakin ulottaa halvat hinnat ainakin Kilpisjärvelle ja Karigasniemeen asti, jolloin sitä voisi suvaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka sinne haluaisi ajaa tyhjiä busseja? Ja miksi yhtiön pitäisi välittää reiteistä, jotka ei tuota muuta kuin tappiota? :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos viitsii nenäänsä pitemmälle asioita ajatella niin vanhat liikennöitsijät voivat ajella näitä syrjäseutuja vaikka vähän tappiollakin, kun on myös muita kannattavia linjoja. Jos onnibussi vie kaikki matkustajat kannattavilta vuoroilta niin eipä sinne syrjäkylillekään enää kannata ajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syrjäkylillä asuvat voivat hankkia oman auton tai sitten muuttaa pois sieltä syrjäkyliltä. Minkä vuoksi meidän muiden pitäisi kustantaa teidän elämä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jaaha eikös suomi olekkaan vapaa maa yrityksille kokoajan toitotetaan ettäs yrittäkää ja sitten joku ely päättää ettei saa ajaa on tämä kumma maa vai polkeeko jonkun varpaille liikaa kieroa hommaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä lähtien vapaa kilpailu on Suomessa kielletty? Tällaiset päätökset osoittavat juuri sen ongelman mikä Suomen on vienyt pahaan lamaan ja jamaan. Kuvitellaan että vanhassa vara parempi, eikä täällä muita tarvita, hakkaamme päätä seinään ja hyvä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin on Lapin Kansa luettu ja muutosvastarinta hyväksi koettu. Byrokratian purkutalkoot tulisi aloittaa juuri tällaisista Elämänmyönteisyydenvastakeskuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä sitä pohjoissuomalaiset saisi nauttia mistään halavasta, on se kumma juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

112 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image