Oulu

Liukas keli aiheutti useita lii­ken­neon­net­to­muuk­sia Pohjois-Suomessa – Oulussa kolaroivat rekka ja henkilöauto, myös muualla kolareita ja ulosajoja

Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja. KUVA: Lukijan kuva
Oulu 11.12.2019 11:58 | Päivitetty 11.12.2019 21:39
Heikki Uusitalo, Mari Molkoselkä

Äärimmäisen liukas keli aiheutti ongelmia liikenteessä pohjoisessa keskiviikkona. Oulussa sattui ennen puoltapäivää rekan ja henkilöauton välinen onnettomuus.

Onnettomuuspaikka oli liikennetiedotteen mukaan nelostieltä pohjoisen suunnasta tulevan nousurampin ja Lentokentäntien risteyksessä.  

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että rekka oli osunut henkilöauton kylkeen pienellä nopeudella. Ensihoitohenkilöstö kävi tarkistamssa onnettomuudessa osallisina olleiden henkilöiden voinnin. Mainittavilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Henkilöauto vaurioitui, ja se vietiin hinausautolla pois.

– Äärimmäisen liukas keli. Kehotan erityiseen varovaisuuteen liikenteessä. Autot eivät risteysalueilla varsinkaan stoppaa liki ollenkaan, paloesimies Pasi Inkeroinen sanoi puolenpäivän aikaan.

Pudasjärvellä sattui keskiviikkona aamulla liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena kaksi autoa.

Pelastuslaitoksen mukaan toinen ajoneuvoista oli alkanut ohittaa toista. Ohittava auto oli alkanut heittelehtiä ja oli osunut ohitettavaan autoon. 

Puolenpäivän tiemissa raskas ajoneuvo jäi jumiin Oulussa. Ajoneuvo oli jumissa Iskon rampissa. Tie saatiin auki hieman kello 13 jälkeen.

Puolenpäivän jälkeen sattui sekä Sievissä että Ylivieskassa henkilöauton ulosajo. Kummassakaan tapauksessa ei pelastuslaitoksen mukaan tullut henkilövahinkoja. 

Ylivieskassa sattui noin kello 19.30 liikenneonnettomuus, jossa henkilöauto kolaroi hirven ja pakettiauton kanssa. Tapahtumapaikalla näkyvyys oli kuitenkin hyvä, eikä onnettomuus Jokilaaksojen pelastuslaitoksen arvion mukaan johtunut keliolosuhteista

Rovaniemellä sattui kolme ulosajoa ja kaksi risteyskolaria keskiviikon aikana.

Päivystävän palomestarin Pekka Siivolan mukaan kyse on ollut pienistä peräänajoista ja risteyskolareista, joista ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Ulosajoista kaksi oli sattunut Nelostiellä Rovaniemeltä Sodankylään päin Ylinampan ja Tiaisen välillä. Autoilla oli ollut välimatkaa toisistaan vain parisataa metriä.

Lapin pelastuslaitokselta kerrottiin kello 21 aikaan, että kello 16 jälkeen ei ole enää sattunut säähän liittyviä liikenneonnettomuuksia.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrottiin samoihin aikoihin, että myös Oulun seudulla ollaan säästytty liikenneonnettomuuksilta illan osalta. 

Tieliikennekeskus varoitti aamupäivällä huonosta ajokelistä muun muassa Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. 

Erittäin huonosta ajokelistä varoitettiin Lapissa Simon, Kemin, Keminmaan, Tornion, Ylitornion ja Tervolan kunnissa lumipyryn vuoksi.

Juttua päivitetty kello 21.39: lisätty tietoja kolareista Pohjois-Suomessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Voi, voi ja vielä kerran voi. Ei se liukas keli aiheuta onnettomuuksia ja tieltä suistumisia, vaan kuskit aiheuttavat. Miksi asioita ei voi kertoa totuuden mukaisesti, vaan totuuden vastyaisesti. Se on tämä syvään juurtunut virheellinen ja erheellinen uutisointi tapa, josta ei näytetä pääsevän eroon ei sitten millään ilveellä eikä opeilla.
Kun näin typerästi uutisoidaan, niin ihmispolot kuvittelee, ettei liukkaudelle itse voi voi mitään, vaan liukkaus on syypää turmiin, eli annetaan asia kohtalon ja sattuman huomaan.,
Ei niin liukasta olekaan, etteikö auto pysyisi tiellä, mutta se vaatii; arvatkaapa mitä ? Sitä ajonopeuden pudottamista sille kelin vaatimalle tasolle. Ei se tosiaan tämän kummempaa ole, mutta kun se liikennekulttuuri vaatii sitä kovaa menoa kaikissa olosuhteissa, eli jos et aja muiden vauhtia, olet se pahin liikenteen vaarantaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut minkäänlaista ongelmaa pysyä tiellä tai hallita ajoneuvoa eilisessä myräkässä kun suhteutti nopeuden sään mukaan, ei toki kävelyvauhtia mutta ei ylinopeuttakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se mitään vaikka ajaa yhteen pelti kestää muovi ei. Peltiä ja muovia lisätään liimataan hitsataan lisää ajetaan taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pyörä toimii joka säällä ja auto ei. Miksi Oulun rakennusvalvonta ei hoida valvontaa lupia yöntäessä. Jatkuvasti räikeitä omavaltaisuuksia katuslueella. Ihan sika toimintaa jalan ja poyöräkululle. Alanko tekemään faktaa valokuvilla. Haenko tukea ylimmältä lainvalvojalta vai medialta. Tai lapsiuhrien vanhemmilta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimitus HUOM!

Tieliikennekeskus on varoitti... miksi on-sana välissä, ei ole kieliopin mukainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava että osaamattomuus laitetaan liukkauden syyksi. Liukas keli ei tasan aiheuta yhtään onnettomuutta. Ottakaa vastuuta ja kättä pysyköön virheen merkitsi. Ajakaa kelin mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan, vielä jaksavat kirjoittaa että keli sitä ja keli tätä...
Pitäisi jo mainita että osaamattomat huolimattomat autoilijat ne kolarit aiheuttaa, ei kelit.
Ei pidä luottaa tekniikkaan mitä nyky kotteroissa on, se ei autoa pysäytä vaikka kuinka jarruttelee näillä keleillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi ei lipsuta täällä Oulunsalossa, jossa meri-ilmasto tarjoaa kosteuden itsessään. Paras keli päästellä kuivilla kunnon kitkarenkailla luikkautta vastaan. Tarvittaessa ketjua päälle syrjäkujilla, niin aina pääsee määränpäähän, vaikka välillä luikasta pinnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kyllä hoksannu sen liukkaampaa ku talvella yleensäkkään. Toki tietä ei meinannu nähä. Jotkut ajo liian hitaasti ja vaarallisesti keskellä tietä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

> Jotkut ajo liian hitaasti ja pälä, pälä...<
Liukkaalla ja huonolla ajokelillä pitää nimenomaan ajaa hitaasti tai paremmin sanottuna kelin mukaiesti ja vielä perustellen, että mitä huonompi keli, sitä enemmän pitää vauhtia pudottaa, myös rekoilla, sekä linja-autoilla. Kiire ei ole peruste eikä syy ajaa sitä aikatulun mukaita vauhtia, sillä jos turma tulee, niin aikataulutus loppuu siihen paikkaan, samoin kiire.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää ajaa hitaammin kun keli on huono! Kuusamontiellä oli 60 nopeusrsjoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvä pito tuolla oli, ei pienintäkään ongelmaa pysähtyä tai lähteä liikkeelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvasta näkee että palaa punaiset, joten rekalle vihreät. Lisäksi kolmio osoittaa väistämisvelvollisuuden. Eipä taida olla paljon epäselvyyttä asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei valojen vaihtuminen pysähdy vaikka, vaikka rekka tulis päin punaisia. Ja ei pelastushenkilöstö ole kärkkymässä samalla sekunnila risteyksessä "että nyt kolahtaa tässä" :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä jokin uutinen 🤔

Normaali talvikeli.
Ajetaan kelin mukaan 👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Audit Bemarit Volvot ja Mersut aina ongelma oli keli mikä tahansa. Oisko automaattiohjaus ratkaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa ratkaisu takavetosille että siirtävät autot talveksi seisontaan ja kulkevat julkisilla.
Onnettomuudet vähenisi heti ja paljon.
Sekä että muutkin pääsisivät liikkeelle jouhevammin kuin katsellen sitä että minnekä se takavetosen perä luistaa vaikka pokkitörmää ylös mentäessä...Juu..seisontaan vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

14:41
Kolttamuusikko Jaakko Gauriloff palkittiin elämän mittaisesta kulttuurityöstä Tilaajille
14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
20
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.&#10;Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.&#10;Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image