Oulu

Lintulammen kouluun tehdään miljoonien eurojen remontti – kouluun mahtuu remontin jälkeen 400 oppilasta

Lintulammen koulu koristaa Höyhtyän maisemia jatkossakin. KUVA: Maikkola Tapio
Oulu 15.4.2019 19:30
Daniel Wallenius

Oulun kaupunginhallitus asettui maanantaina Lintulammen koulun peruskorjauksen taakse. Se myös esittää edelleen kaupunginvaltuustolle, että tuleville vuosille korjauksiin tarvittavista määrärahoista päätetään vuoden 2020 talousarviokäsittelyn yhteydessä myöhemmin tänä vuonna.

Kaupunginhallitus vahvisti remontin tavoitekustannusarvioksi 9,2 miljoonaa euroa.

Peruskorjaus toteutettaisiin vuosina 2021–2022. Jo tälle vuodelle on varattu 500 000 euroa peruskorjauksen suunnitteluun. Suunnittelutyö aloitetaan kuluvan vuoden syksyllä.

Noin 300 oppilaan Lintulammen koulu on valmistunut vuonna 1958, ja se on Höyhtyän suuralueen ainoa alakoulu. Koulu on laajojen korjausten tarpeessa.

Peruskorjauksen jälkeen koulutilojen oppilasmääräkapasiteetti kasvaa noin 400 oppilaaseen. Sen on määrä antaa koululle 30 vuoden verran lisäelämää.

Peruskorjauksen hankesuunnitteluvaiheessa selvitettiin myös Lintulammen koulun korvaamista kokonaan uudella rakennuksella. Se kuitenkin olisi vaatinut kaavamuutosta, mikä olisi vaikuttanut hankkeen aikatauluun.

Uudisrakennus olisi maksanut jonkin verran vähemmän kuin vanhan korjaaminen, mutta oppilaskohtaiset kustannukset jäävät edullisimmiksi, sillä remontti kasvattaa vanhan koulun oppilaskapasiteettia.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta, hankeselvitysryhmä, yhdyskuntalautakunta ja liikelaitos Oulun tilakeskuksen johtokunta ovat kaikki asettuneet vuorollaan puoltamaan rakennuksen peruskorjausta. Rakennushistoriaselvityksen mukaan arkkitehti Martti Heikuran suunnittelemalla koulurakennuksella on kulttuuri- ja rakennushistoriallista arvoa. Rakennus on hyvin säilynyt, osa Lintulampien maisemaa ja alueen asukasyhteisön arvostama.

Myös koulun henkilökunta on peruskorjausvaihtoehdon kannalla.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Hienoa että Oulu löytää repimisen, hajottamisen ja purkamisen vaihtoehtoja rakennuskannalleen. Toiminta alkaa muistuttaa valistuneiden vanhojen suomalaisten kulttuurikaupunkien toimintamalleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiset puolimiljoonaa euroa menee siihen, että koulun sisältä poistetaan kaikki A4 kieltolaput.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielestäni koulun remontti pitäisi aloittaa vasta kun kaikki ovat siihen valmiita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kopsakka, hyväkuntoinen rakennus vieläkin. Hyvin tehty aikanaan. Tuollaisen purkaminen olisi suorastaan rikos. Kumma miten remonttiin saadaan kulumaan joku 10 miljoonaa! euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin Nokelan koulua vuodet 1964-1970 opeina Lehto supe,Larivaara,Kauniskangas ym.ja samalla luokalla oli Ristiniemi Jukka,Kangaan kaksoset,Kallisen Lare,Moilasen Seppo ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On näitä "peruskorjauksia" nähty ympäri Oulun lääniä ja kauempanakin. Ei ole monestakaan tullut hyvää, korjausta korjauksen jälkeen. Kosteus- ja sisäilmaongelmat vaan jatkuvat näissä korjatuissa rakennuksissa. Kysykää vaikka Muhoksen kouluista. Se että pikkuisen enemmän satsattaisiin ihan uuden koulun rakentamiseen, toisi paljon enemmän pidemmässä juoksussa etuja. Korjaaminen on todennäköisesti jatkuvaa ja tuleekin lopulta kalliimmaksi ja epäterveellisemmäksi ihmisille siellä rakennuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On myös onnistuneita kouluremontteja, esimerkiksi Oulussa Myllyojan koulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kosteus ja sädesienet ovat perustuksissa ja rakenteissa, niin ei taida pois korjaamalla saada. Sekä vanhat maanalaiset kellarit, joihin on kerääntynyt ajan saatossa kosteutta ja sadevettä, niin ei kannata korjata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti koulun pelottavat leveät portaat hävitetään remontissa . Pelkäsin niitä kuollakseni ekaluokkalaisena 60 luvulla , joka päivä piti kiivetä ylös-alas ..... kammottavaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa ehkä valita eri remontööri kuin kaupungitalolla.. tai poliisitalolla.. tai yliopistolla.. tai

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea vain Lintulammen oppilaille ja henkilökunnalle. Muutama vuosi tulee sitten hankalaa aikaa mahdollisten remonttiväistöjen ja remontin seassa opiskelujen kanssa. Ottakaahan oppia muilta kouluilta, joissa tehty peruskorjauksia, esim Pitkäkankaan koulusta saisi tuoreita kokemuksia (remontti edelleen kesken).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Hyvä ottaa oppia Pitkäkankaalta. Siellä remontti on ollut täysi fiasko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

24
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
19
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
12
Tutkimus: Miespuolisilla koiranomistajilla muita enemmän tyypin 2 diabetesta
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
10
Jääliläinen Viola sai virvelillä ensimmäisen kuhansa – osallistu Kalevan kalakuvakisaan
8
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"
8
Kauppalehti: Kamuxin perustaja Juha Kalliokoski sijoitti yhtiöönsä 270 000 euroa – koko osakepotin arvo noin 31 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image