Oulu

Lintujen tal­vi­ruo­kin­ta­pai­kat tuodaan Oulun puistoihin ensi viikolla – toimi näin, ettet houkuttele rottia paikalle

Maassa oleva ruoka likaantuu lintujen ulosteisiin ja houkuttelee paikalle rottia. Siksi ruoka on tärkeää laittaa laudalle. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 22.11.2018 12:10
Kaleva

Oulun kaupunki tuo ensi viikolla talven ajaksi ruokintapaikat yhdeksään puistoon. Kaupunkialueella lintujen ruokinta on sallittua ainoastaan siihen osoitetuilla ruokintapaikoilla. Taloyhtiöillä voi olla omia määräyksiä koskien lintujen ruokintaa tonteilla.

Pikkulintujen ruokintapaikat ovat Luulajanpuisto Karjasillalla, Tuiran Myllypuisto Itäkangastien puolella, Hupisaaret, Hollihaanpuisto, Pikku-Iikan puisto Heinäpäässä, Mannisenojanpuisto Meri-Toppilassa, Lintulammenpuisto Lintulassa sekä Kuusisaari. Sorsalintujen ruokintaan tarkoitettu iso lava tuodaan Laanilanrantaan, missä on avovettä ympäri vuoden.

Ruokintalaudat ovat paikallaan huhtikuun puoliväliin saakka.

"On tärkeää että linnunruoka laitetaan laudalle. Maassa oleva ruoka likaantuu lintujen ulosteisiin ja houkuttelee paikalle rottia. Ruoan levittäminen muualle aiheuttaa ympäristön sotkeentumista ja on jätelain vastaista roskaamista. Kesäaikainen ruokkiminen on tarpeetonta, koska linnut saavat luonnosta tarvitsemansa ravinnon", yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista huomautetaan.

Ruokintapaikkojen puhtaanapidosta huolehtii Oulun Tekninen liikelaitos.

Lintujen ruokintapaikat kartalla. KUVA: Oulun kaupunki

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Väärin, linnut ja oravat puottelee jyviä maahan laudalta ja rotat käy noukkiin ne maasta. Elkää ruokkiko lintuja asuinalueilla. Jyrsiät alkaa pyörimään pihoilla ja tukkia rakennuksiin sisälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen kun tupsahtaa närhi ruokaileen, niin se syytää sapuskaa ympäriinsä. On maassa mitä rotat ja hiiret voi sitten syödä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekö koskaan oulussa rottaa nähnyt, mutta varmasti niitä on, kun niistä niin paljon puhutaan ja pelotellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omakotitalon pihalla saa rottien lisäksi paikalle myyriä ja hiiriä, jotka tykkäävät kaivautua rakennuksien väliseiniin. Jos rakennus on vanha, niin niistä saa vuosien riesan ja isot tuhot. Ei enää ikinä lintujen ruokintaa meidän pihalle. Siimahännät ei isoja koloja tarvi, päästäkseen tekemään tuhoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunpa kaikki tajuaisi ettei Tuiran uimarannan vieressä syötetä sorsia ! Sinne valvontaa, ne kesyt sorsat eivät välitä edes koirista, vaan tulevat kohti enkä enää jaksa että pitää pelätä milloin koira nappaa sorsan suuhunsa. Muutenkin muualla ei syötetä noita lintuja, taloyhtiöiden pihat ei ole lintujen ruokkispaikkoja, eikä niitä leipiä tartte nakella maahan, rotat kyllä tulee paikalle äkkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän leipää saa linnuille antaa, siinä on liikaa suolaa🦉🦆🦆🦆🦆

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon luulisi olevan itsestään selvää jokaiselle. vaan ei ole.
meidän taloyhtiön pihalla joku on täyttänyt lintulaudan leivällä. Oravalle osa näyttää kelpaavan, mutta ruisleipä ei kelpaa sillekään.
jollain ollu varmaan pakasteessa ikivanhaa leipää ja ajatellu jakaa sen linnuille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja höpö höpö. Kyllähän torillakin näyttää makkaraperunoiden vahvasti suolattujen ranskalaisten ja makkarapalojen jäänteet hyvin maistuvan linnuille eivätkä ne janoon näytä kuolevan. Pitkään noita maistelleet siellä pöydillä hyppivät ja hanakasti uusia jäänteitä etsivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:19
Uhkaako Jussi Jokistakin pelikielto? Liigan kurinpito käsittelee maanantain ottelun jalkapyyhkäisyn – katso tilanne
14:07
Ulkoministeriön häirintäkysely johti laajaan selvitykseen, ja tässä tulos: "Siellä pitää parantaa johtamista, tiedonkulkua ja koko kulttuuria"
14:00
Limingan kunnan tilikausi 1,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen – investointimenot historiallisesti peräti 19,2 miljoonaa euroa
13:31
OLS:n ensi kauden joukkue rakentuu – Saarnio palaa Sveitsistä, Mestarille jatkosopimus
13:28
Koirankakalla voi saada kahvia pop up -kahvilamyymälästä Oulussa
13:22
Kärppien Kivihalme on oppinut pudotuspelien tavoille ja antaa palaa vaihdosta toiseen – "Jokaiseen otteluun valmistaudutaan tulos tai ulos -mentaliteetilla"
13:16
Torniolaisen omakotitalon pihapiiristä anastettiin traktorimönkijä
103
WWF Suomi vaatii pikaisia muutoksia suomalaisten ruokavalintoihin – "lihan määrää pitää vähentää merkittävästi ilmaston hyväksi"
63
Oulussa postia jakaa kaksi toimijaa – monelle suomalaiselle tulee yllätyksenä, että postia jakavat muutkin kuin Posti
46
Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen
17
Poliittinen väkivalta nousi huolenaiheeksi – Finnkinon ilmoitus perussuomalaisten vaalivideon trailerista aiheutti hämmennyksen
16
Kärpät voiton päässä välieristä, peli ei silti täysin säväyttänyt yleisöä – Manner: "Ei se ole niin yksinkertaista, kuin kotisohvalla saattaa tuntua"
15
Katupölykausi alkoi Oulussa: Ilmanlaatu muuttui huonoksi keskustan alueella
15
Työryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen hämmästelee Antti Rinteen kommenttia Sitran rahojen käytöstä: "Rahoista ei ole yhteisymmärrystä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

229 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Tulonsiirrot käyhältä rikkaalle ovat mahdottoimia, senhän toki älyät. Lue lisää...
A T

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image