Oulu

Lintujen tal­vi­ruo­kin­ta­pai­kat tuodaan Oulun puistoihin ensi viikolla – toimi näin, ettet houkuttele rottia paikalle

Maassa oleva ruoka likaantuu lintujen ulosteisiin ja houkuttelee paikalle rottia. Siksi ruoka on tärkeää laittaa laudalle. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 22.11.2018 12:10
Kaleva

Oulun kaupunki tuo ensi viikolla talven ajaksi ruokintapaikat yhdeksään puistoon. Kaupunkialueella lintujen ruokinta on sallittua ainoastaan siihen osoitetuilla ruokintapaikoilla. Taloyhtiöillä voi olla omia määräyksiä koskien lintujen ruokintaa tonteilla.

Pikkulintujen ruokintapaikat ovat Luulajanpuisto Karjasillalla, Tuiran Myllypuisto Itäkangastien puolella, Hupisaaret, Hollihaanpuisto, Pikku-Iikan puisto Heinäpäässä, Mannisenojanpuisto Meri-Toppilassa, Lintulammenpuisto Lintulassa sekä Kuusisaari. Sorsalintujen ruokintaan tarkoitettu iso lava tuodaan Laanilanrantaan, missä on avovettä ympäri vuoden.

Ruokintalaudat ovat paikallaan huhtikuun puoliväliin saakka.

"On tärkeää että linnunruoka laitetaan laudalle. Maassa oleva ruoka likaantuu lintujen ulosteisiin ja houkuttelee paikalle rottia. Ruoan levittäminen muualle aiheuttaa ympäristön sotkeentumista ja on jätelain vastaista roskaamista. Kesäaikainen ruokkiminen on tarpeetonta, koska linnut saavat luonnosta tarvitsemansa ravinnon", yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista huomautetaan.

Ruokintapaikkojen puhtaanapidosta huolehtii Oulun Tekninen liikelaitos.

Lintujen ruokintapaikat kartalla. KUVA: Oulun kaupunki
MAINOS

Kommentoi

Väärin, linnut ja oravat puottelee jyviä maahan laudalta ja rotat käy noukkiin ne maasta. Elkää ruokkiko lintuja asuinalueilla. Jyrsiät alkaa pyörimään pihoilla ja tukkia rakennuksiin sisälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen kun tupsahtaa närhi ruokaileen, niin se syytää sapuskaa ympäriinsä. On maassa mitä rotat ja hiiret voi sitten syödä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekö koskaan oulussa rottaa nähnyt, mutta varmasti niitä on, kun niistä niin paljon puhutaan ja pelotellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omakotitalon pihalla saa rottien lisäksi paikalle myyriä ja hiiriä, jotka tykkäävät kaivautua rakennuksien väliseiniin. Jos rakennus on vanha, niin niistä saa vuosien riesan ja isot tuhot. Ei enää ikinä lintujen ruokintaa meidän pihalle. Siimahännät ei isoja koloja tarvi, päästäkseen tekemään tuhoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunpa kaikki tajuaisi ettei Tuiran uimarannan vieressä syötetä sorsia ! Sinne valvontaa, ne kesyt sorsat eivät välitä edes koirista, vaan tulevat kohti enkä enää jaksa että pitää pelätä milloin koira nappaa sorsan suuhunsa. Muutenkin muualla ei syötetä noita lintuja, taloyhtiöiden pihat ei ole lintujen ruokkispaikkoja, eikä niitä leipiä tartte nakella maahan, rotat kyllä tulee paikalle äkkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän leipää saa linnuille antaa, siinä on liikaa suolaa🦉🦆🦆🦆🦆

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon luulisi olevan itsestään selvää jokaiselle. vaan ei ole.
meidän taloyhtiön pihalla joku on täyttänyt lintulaudan leivällä. Oravalle osa näyttää kelpaavan, mutta ruisleipä ei kelpaa sillekään.
jollain ollu varmaan pakasteessa ikivanhaa leipää ja ajatellu jakaa sen linnuille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja höpö höpö. Kyllähän torillakin näyttää makkaraperunoiden vahvasti suolattujen ranskalaisten ja makkarapalojen jäänteet hyvin maistuvan linnuille eivätkä ne janoon näytä kuolevan. Pitkään noita maistelleet siellä pöydillä hyppivät ja hanakasti uusia jäänteitä etsivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

91
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
49
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
44
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
33
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
27
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
18
Amerikkalaislehdeltä kova väite: Suomi todennäköisesti salakuunteli Trumpin ja Putinin keskustelut – Ulkoministeriö: Nauhoittamattomuus on sääntö
14
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image