Oulu

Linnanmaan yhteiskampus etenee, alueelle kehitetään yritysaluetta - ha­vain­ne­ku­viin piirretty myös rai­tio­vau­nu­ra­ta

SYK julkaisi torstaina myös havainnekuvan alueen uudistamisesta. Siihen on piirretty myös paljon keskustelua herättänyt Oulun raitiovaunuradan linjaus merkattuna tekstillä "ratikkavaraus". KUVA: Havainnekuva/SYK Oy
Oulu 18.1.2018 13:59
Kaleva

Oulun Linnanmaalla rakennetaan parhaillaan Oulun yliopistolle ja Oulun ammattikorkeakoululle yhteistä kampusta. Sen on määrä valmistua vuonna 2020, jolloin valtaosa Oulun ammattikorkeakoulun toiminnasta muuttaa Linnanmaalle.

Hanke on edennyt suunnitellusti, ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) kertoo nyt ryhtyvänsä myös kehittämään Linnanmaalle yritysaluetta yliopistolta vapautuviin tiloihin.

Linnanmaalle aiotaan peruskorjata osana hanketta moderneja tiloja yrityksille ja yhteiskäyttöisiä tiloja yliopisto-yritysyhteistyölle.

SYK julkaisi torstaina myös havainnekuvan alueen uudistamisesta. Siihen on piirretty myös paljon keskustelua herättänyt Oulun raitiovaunuradan linjaus evästettynä tekstillä "ratikkavaraus".

10 000 neliötä tilaa yritysalueella

SYK kertoo muokkaavansa yritysaluetta yliopistolta vapautuneisiin, noin 10 000 neliön tiloihin kampuksen lounaiskulmassa.

Ajatus on, että yritykset lisäävät alueen vetovoimaisuutta ja edistävät yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä.

– Kokemuksemme mukaan yritysten tulo kampukselle hyödyttää sekä oppilaitoksia että yrityksiä. Muun muassa Tampereen Hervannan-kampuksen Kampusareenalla on vain parissa vuodessa syntynyt monta menestystarinaa, ja tilojen kysyntä on ollut erittäin vilkasta. Linnanmaallakin on tämänkaltaiselle tilalle suuri tarve, sanoo SYK:n kampuskehitys- ja markkinointijohtaja Juha Uotila yhtiön tiedotteessa.

Myös Oamk:n johdossa ollaan tyytyväisiä hankkeen etenemiseen. 

– Opiskelijat ja henkilökunta ovat olleet mukana alusta alkaen suunnittelijoiden kanssa miettimässä, millaisissa tiloissa tulevaisuudessa opiskellaan ja työskennellään. Kaiken suunnittelun tulee mielestäni tähdätä siihen, miten uudet tilat parantavat opiskelun ja oppimisen sujuvoittamista ja joustavoittamista, sanoo rehtori Jouko Paaso.

800 uutta paikkaa lounasruokailijoille

SYK:n mukaan kampuksen keskellä sijaitsevia yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteiseen käyttöön tulevia tiloja uudistetaan kasvavan opiskelijamäärän tarpeisiin.

Kampukselle tarvitaan yli 800 uutta lounasruokailupaikkaa sekä tilaa opiskeluun ja erilaisille tapahtumille. Uutta ravintola-, opiskelu-, seminaari- ja juhlatilaa suunnitellaan  eläinmuseolta vapautuviin tiloihin.

Tilojen suunnittelu käynnistyi keväällä 2017. Tilojen suunnittelun lähtökohtana ovat käyttäjien tarpeet SYK:n osallistavan suunnitteluprosessin mukaisesti. Suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy. Pääsuunnittelija on Matti Mastosalo.       

Yliopiston tilojen rakennustyöt alkoivat syksyllä, ja ammattikorkeakoulun tilojen rakentaminen käynnistyy kevättalvella 2018.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Nyt ollaan tyytyväisiä Linnanmaalle menoon ja muutama kuukausi sitten...sinne ei haluttu missään nimessä. Tuuliviiri yllä talon katon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaiseen tyyliin ratikka todennäköisesti köröttelee kerran tunnissa välillä Linnanmaa Tuira.
Ei mutta, nyt sain todellisen heurekan: siirretään yliopisto oamkin tiloihin Kaketsulle. Aina on haikailtu, että yliopistolaisten pitäisi näkyä Oulun kaupunkikuvassa, joten nyt siihen on oiva mahdollisuus. Kaikki Oulun lukiot, yläasteet ja kaikki muut koulut, mitä niitä nyt onkaan, voidaan sijoittaa Linnanmaan kampukselle. Ei muuta kuin täydellinen tilojen rotaatio päälle, niin virkamieheillä ja konsulteillakin riittää työsarkaa rotaatiohimmelien piirtelyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläinmuseon tiloihin tulee ravintola, seminaari, -juhlatila... No, on prioriteetit kohdallaan (sarkasmia tämä siis).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän yrityksiä yliopistoalueelle oikein tarvitaan, mille ei löydy tilaa Technopoliksesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin tarvitaan ratikkaa, joka on pöyristyttävän kallis, kömpelö sekä aina väärässä paikassa ja väärään aikaan?

Onko opiskelijan ainoa tarve säilyttää 90% laina-ajasta hintavaa autoa parkkipaikalla tai ruuhkassa? Silti muilla vaihtoehdoilla on nopeammin perillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei tässä kyllä oikeasti ole juuri huomioitu meitä opiskelijoita (tai meidän henkilökuntaa) kenen tilat viedään AMKin käyttöön. Muutama ehdotus tulee ja niistä saa valita mikä on vähiten huono. Eniten huolestuttaa parkkeeraus, mikä nytkin on jo ongelma. Tähän mennessä asiasta kysyttäessä on tullut vastauksia tyylillä "kehotamme suosimaan joukkoliikennettä ja kimppakyytejä", mikä ainakaan itselläni ei ole mahdollista. Tähän mennessä parkkipaikan on aina saanut, joskus myöhästymistä on tullut puolisen tuntia sen takia, ettei parkkipaikkaa löydy. Voin vain kuvitella mitä tästä tulee, jos ei rakenneta lisää parkkipaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan huomioitu parkkeeraus? Jo nyt tilanne on tuskallinen, paikkoja ei löydy ja vapaalta näyttävä tila onkin sakkorysä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaisin, että parkkitila tulee maan alle, ja hyvä niin turha peittää pelkillä autoilla rakennuskelpoista maatilkkua, etenkin jos ravintola-, seminaari-, juhlatilasta on puutetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tein testamentin Oulun Yliopistolle, mutta muutin sen Rolloon, koska eläinmuseosta tehdään baari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuivin suinko tuolla pitää olla?
Jos opiskelu ei maistu, pitää olla kunnon juottola ja useampi. Happy Hour käy kaupaksi ja apteekista muut lääkkeet. Dagen Efter on päivän sana, kun opetukset ovat enimmäkseen etäopistoja eikä läsnäolopakkoja.
Surraan sitten seuraavalla vuosikymmenellä huomatessamme, ettei tullut tutkintoa, vaan olipa hauskaa kymmenen vuotta.
Kyllä valtio viulut maksaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin varmaan oli silloin kun opintotukea sai määrättömän määrän. Nyt sitä saa vain tietyn määrän eli ei voi roikkua yliopiston kirjoilla 10-15 vuotta ja valmistua sitten rupuisesti kandiksi. Että kirjoittajan kannattaisi päivittää tietonsa tähän päivään.

Ja mitä pahaa Happy Hourissa on? Joskus pitää juhlia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä nykyisellä trendillä opetuksen suhteen on tulossa alasajo opetuksessa. Siitä on jo nyt hyvät merkit nähtävissä.
Kun nyt on jo leikattu lähiopetuksia niin määrän kuin laadun osalta, on "etäopetusta" tulossa pääopetuslaji.

Kuka sen halvimmillaan opettajista tekee työnsä, hänelle sitä voidaan tarjota. Kaikki massaohjaukseen, ei henkilökohtaista ohjausta ja rimaa hipoen läpäisy, jotta rahoitus säilyy.
Tästä pitäisi nousta iso meteli, vaan mitään ei näytä tapahtuvan.
On tulossa yhteiskunnalle mahalasku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Abien todellakin kannattaa harkita kahteen kertaan Oulun yliopistoon tuloa.
Oli taas niin tunnelmallista tunnilla, kun kaikki eivät mahtuneet saliin ja opettajan mukaan ei ollut saatavilla isompaa tilaa.
Yliopiston ratkaisu tilaongelmaan on vähentää opiskelutiloja entisestään, muuttaa itseopiskelutila Business kitcheniksi ja tehdä nyt monesta opetussalista kohtaamispaikka yrityksien kanssa.
Kuka niitä yrityksiä siellä kohtaa? Opiskelijat kun ajetaan pois yliopistosta katsomaan kämpässään netistä kuppaisia videoita.

Vertailu Hervantaan naurattaa - siellä kun annetaan vielä opetusta ja voidaan kunnolla muös opiskella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvältä näyttää. Tilaa kannattaa varata sekä pysäköinnille, pyöräilylle että raitiotielinjalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähköisen kevytliikenteen vallankumous lähivuosina on tainnut unohtua kokonaan. Kannattaisi seurata mitä Kiinassa tehdään.

Raitiovaunu puolestaan on yli sadan vuoden takaista historiaa. Niitä löytyy vain jäänteinä suurkaupungeista sekä joku paha virhearviointi. Moderni johdoton sähköbussi on joustava, edullinen ja saasteeton (päästöt, melu, jne...).

Uudet liikennemuodot vapauttavat runsaasti tilaa hyödylliselle rakentamiselle tolkuttomien parkkipaikkojen ja katuvarausten sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pientä on OAMK yliopistoon verrattuna. Tutkimus onkin sitten ihan erikseen. Herää kysymys mihin yliopistoa tarvitaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image