Oulu

Linnanmaan uimahalli saa kannatusta

Oulu 18.12.2013 23:13
Kaleva

Liikelaitos Oulun Tilakeskuksen johtokunta antoi keskiviikkona lausuntonsa Linnanmaalle suunnitellusta uimahallista. Johtokunta pitää sitä tarpeellisena. Uimahallia on suunniteltu julkisena ja yksityisenä ratkaisuna.

Kaupungin omistukseen tuleva uimahalli sijoittuisi Linnanmaan liikuntahallin yhteyteen.
Yksityisesti toteutettavalle uimahallille löytyy paikka Linnanmaan jäähallin ja Pohjantien meluvallin välistä.

Yksityisessä uimahallissa kaupunki olisi hallin uintipalvelujen vuokralainen, mutta kuntosalit ja liikuntasalit voisivat olla yksityisten yritysten hallinnassa.

Kustannusvertailussa 25 vuoden aikajanalla yksityinen uimahalli tulisi Oulun kaupungille omaa uimahallia kalliimmaksi.
Johtokunta puoltaakin 10,1 miljoonaa euroa maksavan uimahallin rakentamista julkisena hallina.

Vuotuiset käyttökustannukset olisivat noin 620 000 euroa, jonka lisäksi uinninvalvontaan ja -opetukseen pitäisi käyttää 185 000 euroa vuodessa.

Sopiva ajankohta uimahallin toteutukseen olisi vuosina 2015–2016.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Nyt tästä pitää tehdä sen verran iso, että saadaan kilpapurjehduksen harrastajille talviharjoittelu paikka. Jalkapalloilijoillakin on hallinsa ja yleisurheilijoilla myös. Kyllä nyt tasa-arvoisuuden nimissä purjehtijoille täytyy saada halli myös. Jos tähän mahdollisesti tehtävään halliin ei purjehtijat pääse tai sovi niin sitten Hartaanselkä täytyy kattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on varsin riittävästi uimahalleja. Ensiksi pitäisi saada kuntoon suuralueiden lähiliikuntapaikat: juoksusuorat, jalkapallokentät jne. Samoin hiihtolatuverkosto kaipaa täydentämistä.

Kaupungin säästötoimien takia pienehköjä lähiliikuntahankkeita kumattiin TA:sta pois, mutta uimahallit ne senkun porskuttavat.

Varsin mielenkiintoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti meidän täytyy laittaa kaikki yliliikenevät varat kallioparkin louhintaan. Toivon ymmärrystä uintia harrastavilta nuorilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä vaan tehään vaikka oli puhetta, että kaikki jäihin ku rahat lopussa. Mitäpä sitä hulluja, tähän on totuttu, että vanhustenhoitoon tai omaishoitoon ei iikene senttiäkään lissää. Häpiäisivät, vaan ku eivät ossaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään, kun mennään altaissa kuin sillit etikassa, on ihan tervetullutta, että edes suunnitellaan uutta hallia Ouluun. Nykyiset siis aivan ylikuormitettuja. Aikataulu olisi saanut olla vielä tiukempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma jos halli nyt vihdoinkin saataisiin Linnanmaan alueelle. Toivottavasti kunnon halli jossa uintiradat 50m sekä uimahyppääjille oma allas. Noo....eipä kannata liikaa toivoa...Mut hyvä kuitenkin kun tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hullun hommaa rakentaa Linnanmaalle kun yliopiston tutkimuksenkin mukaan paras paikka Uudessa Oulussa olisi Kiimingissä! Mutta kun joskus vanhassa tilanteessa näin on suunniteltu niin kelkkaa ei osata kääntää!!! Surullista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on juuri oikea paikka, Linnanmaa nimittäin. Hyvät kulkuyhteydet vaikka Kiimingistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Oulu on laajentunut voimakkaasti pohjoisen ja koillisen suuntaan, niin oikeudenmukaista olisi rakentaa uimahalli Kiiminkiin. Linnanmaalta on hyvät yhteydet Oulun ja Raatin uimahalleihin sekä Vesi-Jatuliin Haukiputaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan yhtä hyvät ne on Kiimingistäkin Ouluun, Raatiin ja Haukiputaalle. Leveät tiet menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ne kaikki uimahallit pitäisi kasata pienelle alueelle? Kuntaahan on laajasti muuallakin, kuin muutaman kilometrin päässä Rotuaarilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kun ne ihmisetkin on kasaantuneet, eikai uimahalleja nyt metsän keskelle kannata rakentaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisiä asuu Ylikiimingissä ja Yli-Iissäkin. Heillä olisi paljon lyhyempi matka uimaan Kiiminkiin kuin Oulun keskustaan. Maaseudulla asuvat oululaiset ovat aivan yhtä oikeutettuja kunnan palveluihin kuin muutkin oululaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennuskustannukset olisivat nyt halpoja ja rakennustyö elvyttäisi paikallsita taloutta, että kannattaisi aloittaa työt heti.

Tuo 10,1 miljoonaa on aika mitätön summa, kun Raatin "remonttiin" meni 50 miljoonaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi todellakin erittäin hyvä aika rakentaa.. Siihen viereenkin tulee lisää käyttäjiä. Palvelisi todella isoa määrää käyttäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image