Oulu

Linnanmaalle rakennetaan ekotehokas Vihreä Kortteli – tavoitteena mah­dol­li­sim­man pieni hii­li­ja­lan­jäl­ki esimerkiksi betonia ja terästä vähentämällä

Oulu 21.1.2020 22:01
Petri Hakkarainen

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti tehdä Rakennusteho Group Oy:n kanssa yhteistoimintasopimuksen Linnanmaan Huvilarannantien Vihreän Korttelin suunnittelusta.

Kohde rajautuu Huvilannantiehen ja Alakyläntiehen ja sen pinta-ala on noin 9 200 neliömetriä.

Rakennusteho rakentaa alueelle korttelin, jossa otetaan huomioon muun muassa kaupungin ympäristöohjelman tavoitteita.

Korttelin rakentamisessa pyritään mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen. Keinoja voivat olla betonin ja teräksen määrän vähentäminen, vaipparakenteiden optimointi ja hukkaneliöiden poisto.

KUVA: Ella Jokinen

Rakennusteho osallistuu myös Oulun yliopiston vähähiilisen rakentamisen tutkimusprojektiin.

Hankkeeseen tehdään diplomityö, joka edistää rakentamisen hiilipäästöjen vähentämistä.

Vihreän Korttelin tarkoituksena on myös ohjata asukkaita energian ja sähkön kulutuksen vähentämiseen.

Rakennusteho vastaa suunnittelun kustannuksista asemakaavahankkeen yhteydessä. Kaupunki laatii katujen ja ympäristön yleissuunnitelman, joka tarkentaa liikennealueiden ja korttelialueiden sijaintia Huvilarannantien ja Alakyläntien yhteydessä.

Kaupunki laatii myös sopimuksessa käsiteltävää aluetta laajemman maaperäselvityksen ja perii selvityksen kustannukset Rakennusteholta.

Rakennusteho laadituttaa kaavaluonnosta varten kolme korttelisuunnitelmaa, joita vertailemalla saadaan lopullinen vaihtoehto kaavan pohjaksi.

MAINOS

Kommentoi

Alueen nykyiset metsän vakio asukit asuvat näillä pienillä luonnonvaraisilla alueilla. Eli mm. jänikset, oravat, siilit ja linnut. Toivoa sopii, että alueelle jätettäisiin luontoa vielä edes vähän jäljelle meitä ihmisiä ilahduttamaan. Todennäköisesti alueelle jää vain ihmiset ihmettelemään mihin luonto ja nykyiset asukit ovat hävinneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitten minkäänlaista lämmistystä näihin uudenmallisiin suomalaiskoteihin, se olisi vastuutonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli usein käytyä kävelyllä tuolla kaistaleella kun asuin Kaijonharjussa, paljon enemmän sillä on luontoarvoa nykyisessä kunnossa kuin asuinalueena. Jääkö Ouluun yhtään luonnonvaraisia rantoja asutusten lähelle tällaisella tahdilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki viheralueet ja rannatko pitää laittaa betonille? Jättäkää ahnehtijat jotain luonnolle , niille elementeille, joissa ihminen virkistyy ja voi hyvin. Säästäkää rannat yhteiseen virkistyskäyttöön ja eläimille, linnuille pesiä. Tehoneliönne viekää Ruskoon, sillä on tilaa. Oulussa ei ole luonto-arvoilla mitään merkitystä, sen näkee kerta toisensa perään. Kova on ankeuttamisvimma ja ahtauttaminen, sekä ruuhkaisten alueiden rakentaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai hukkaneliöiden poisto? Parempi olisi poistaa hukkakuutiot. On järjetöntä rakentaa kaksikerroksisia taloja jossa osa tilasta on kahden kerroksen korkuista vapaata, turhaan lämmitettävää tilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ekotehokas vihreä kortteli? Ja tuhotaan hieno ranta samalla? Keneltä Oulun kaupungissa on ruuvit kadonneet ihan täysin? Ei voi olla ristiriitaisempaa suunnitelmaa.

Miksi kaikki rannat pilataan? Jättäkää ne jo rauhaan. Tätä vauhtia 20 vuoden kuluttua ei ole metriäkään rantaa jossa oululaiset voisivat virkistäytyä kuin kaikki on rakennettu umpeen. Rannat pitäisi jättää mieluummin kokonaan rakentamatta. Ei niiden talojen perustusten tarvi joka kevät kastua tulvavesissä. Sellainen 100 metriä väliä rantaa. Jos ei jaksa kävellä rantaan niin ei sinne ole silloin asiaakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä Nallikarille rakenneta eikä muualla ole hienoja rantoja.

Tosin kuvassa näkyy merkittynä vain virkistysalue eikä tarkemmin suunniteltua asuinkorttelia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki rannat ovat eläinten asuinsijoja ja ekosysteemin osia. Ihinen ei kykenajattelemaan kuin omaa, itsekeskeistä napaansa. Ikäänkuin mitään muuta elämää ei olisi maapallolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säästetään sähköä kotona ja laitetaan sitten autot töpselin päähän latautumaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image