Oulu

Linnanmaalla val­mis­tau­du­taan valtavaan remonttiin, am­mat­ti­kor­kea­kou­lu tulee kampukselle 2020

Kasvatustieteellinen tiedekunta muuttaa ammattikorkeakoulun tieltä. Käsityöluokkiin on suunniteltu tanssisaleja. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 26.3.2018 6:06
Kari Sankala

Linnanmaan kampuksen pohjoispäässä alkavat valtavat muutostyöt, kun humanistisen tiedekunnan ja kasvatustieteiden tiedekunnan nykyiset tilat muutetaan Oulun ammattikorkeakoulun tiloiksi.

Remontoitavaa alaa on yli 2,7 hehtaaria. Neliöissä tämä on 27 500 kerrosalaneliömetriä.

Urakkaneuvottelut ovat loppusuoralla. Oulun rakennuslautakunta myönsi jo tarvittavan rakennusluvan viime keskiviikkona.

Uutta ammattikorkeakoululle rakennetaan 190 neliön verran, sillä Oamkin autolaboratorio tarvitsee hieman lisätilaa. Muuten niin yliopiston kuin ammattikorkeakoulunkin toiminnot saadaan mahtumaan yhteiseen kampukseen.

Humanistien ja kasvatustieteilijöiden tilajärjestelyt valmistuvat tänä vuonna, joten ne väistävät kampuksen sisällä uutta tulijaa.

Ammattikorkeakoulu muuttaa Linnanmaalle vuonna 2020. Se aloittaa syyskauden uudissa tiloissa.

Linnanmaan kampus

Oulun yliopiston pääkampusrakennus Linnanmaalla on suuri kokonaisuus, jonka kaikki osat ovat yhteydessä toisiinsa.

Rakennuksen läpi etelä–pohjoissuunnassa kulkee sisäkatu – Väylä.

Väylän varrelle sijoittuvat arkkitehtuurin, teknillinen, luonnontieteellinen, humanistinen, kasvatustieteiden, tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta sekä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu.

Väylän varrella ovat suurimmat luentosalit, ravintolat ja palvelut.

Linnanmaan kampus sijaitsee noin viisi kilometriä Oulun keskustasta pohjoiseen. Linnanmaalla on lisäksi asuntoja useille tuhansille opiskelijoille, kappeli ja liikuntahalli.

Oulun yliopiston toinen kampusalue on Kontinkankaan kampus.

Sen muodostavat lääketieteellinen tiedekunta sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta sekä Oulun yliopistosairaala.

Oulun yliopistossa on noin 15 000 opiskelijaa ja vajaat 3 000 työntekijää. Oulun ammattikorkeakoulussa on noin 9 000 opiskelijaa ja 700 työntekijää.

Lue lisää 26.03.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Eniten tässä nyt suren KTK:n eli kasvatustieteen tiedekunnan puolesta. Tiedekunta opiskelijoineen on saanut olla ja elää todella toimivissa, sille suunnitelluissa tiloissa. Tilat rakennettu 90-luvulla. Valitettavasti tiedekunta siirretään siis amk:n alta pois, sinne home/valesokkeli osastolle joka on rakennettu 60-luvulla ja on täynnä piileviä ja haiseviakin kosteusvaurioita, mm. jo mainitun valesokkelirakenteen ja mm. vuotavan (paikkailtu toki) tasakaton vuoksi. Pelkään että ajan myötä sekä henkilönkunta että opiskelijat tulevat sairastumaan.

Järkevämpää olisin ollut sitten rakentaa uudet tilat ja purkaa vanhaa pois....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytännössä KTK:n uudet tilat rakennetaan uusiksi. Peruskorjausaste on melkoinen: koko talotekniikka, väliseinä, vesikatto, osin laatta.. Huonejärjestys tehdään vastaamaan käyttäjien tarpeita.

Remontti on iso ja maksaa miljoonia euroja. Katsotaan miten käy

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

järjetön päätös, ei mitään synergiaa yliopiston kanssa.
Luodaan ghetto ihan tahallaan.
Amislaiset olis voinut mennä vaikka haukiputaalle, siellä on ehjä, homeeton lukiorakennus keskellä kylää,
olisi rauhaa opiskella eikä asunnot maksa paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikeasti mikä teitä ihmisiä vaivaa, että pitää tällaisia kommentteja kirjoittaa lehteen? Jos tiedät, että mitään synergiaa ei synny, niin kerroppa se siten, että siitä tehdään asiallinen kirjoitus. Ja mitkä amislaiset? Opettele ensin lukemaan ja ymmärtämään mitä eri kouluasteet Suomessa ovat, ennenkuin alat näitä järjettömyyksiä tänne kirjoittelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutetaanko yliopiston tilat nyt amiksille sopiviksi: tupakka- ja parkkipaikkojen määrä pitää tuplata, pikaruokaloita ja nuuskan myyntipisteitä lisätä ja rakentaa uusia käytännön harjoituksiin soveltuvia myynti- yms. toimitiloja ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nuo riittävät niin ei hätää, nykyiseen yliopiston menoon verrattuna myytävät aineet paljon kevyempiä. Kannattaa katsella vähän ympärille mitä siellä linnanmaan nurkissa tapahtuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos saisivat nykyiset sisäilmaongelmat korjattua ensin. Tai eipä niitä yleensä saada korjaamalla pois. Pitäisi humanistipääty ja useita muita tiloja raakasti purkaa vain pois kun on niin huonosti rakennettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta mikäs siinä, kun AMK muuttaa näihin tiloihin. Pitkä tuuletus ja uus maali pintaan, niin jo käy pari vuotta. Siihen mennesä takuu kerkeää raueta ja AMK:lla on ongelma sylissä. Samalla tyylillä "remontoitiin" aikaisempi fysiikan osasto. Nyt käytävälle ei kestä mennä ilma silmien kirvelyä, kun alkaa home ja muut makiat sienet päästä "remontin" läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KTK muuttaa alueelle, joka on ollut monta vuotta pois käytöstä homeen vuoksi. Nyt ns. remontoidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma, toimintoja saadaan yhdistettyä ja kuluja alennettua. Joillakin yliopistolaisilla näyttää olevan hätä "rotujen" sekoittumisesta, mutta voin sanoa molemmat käyneenä, että käytännönläheisempää väkeä ne insinööriopiskelijat ovat ja siten helpommin sopeutuvia työelämään. Parkkialue on ongelma, mutta sähköpolkupyörät tekevät tuloaan, jos bussikyyti ei kelpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne jotka eivät juuri ymmärrä yo opetuksesta ovat niitä jotka ymmärtävät asioita ainoastaan käytännön/kantapäänkautta. Yhteiskunta tuhlaa resurssejaan ja rahojaan turhaan antaessan yo opetusta sen mennessä hilseen yli. Se että on yliopiston käynyt ei nykyisin 2000 luvulla merkitse mitään koska sisäänottomäärät ovat aivan liian isoja. Entterin painamiseen riittää amis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta puhut, mutta ainakin mitä tiedän inssipuolen opinnoista amkissa tällä hetkellä varsinkin oulussa on tilanne jossa oikeasti opetuksen tasosta on karsittu omaan aikaani verrattuna ja huolestuneena olen kuullut että siellä on esim opiskelijatoiminta muuttunut kuppikunnaksi jota en tunnista muuksi kuin pienen porukan pöhinäksi ja etujen tavoitteluksi. Samalla kun opetuksen taso on leikkaantunut liianksi jopa niin siellä on ns työkulttuuri jota opetetaan opiskelijoille taantunut peruskoulutasoiseksi kiusaamiskulttuuriksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OAMK:n opiskelijatoimintaa kuulostaa ihan samalta kuin OYY:nkin toiminta. Ja LYYn myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopisto opiskelijan kannalta ei ole sama missä ympäristössä opiskelet. Tulokset varmasti huononee kuten opiskelu viihtyvyyskin. Nyt olis vielä korkea hetki viheltää pelis seis ja miettiä uudestaan sekoittaako amislaisia ja yo laisia keskenään.Jos tällä tiellä jatketaan tehdään suuri virhe, joka joudutaan korjaamaan myöhemmin, mutta mitä Oulun yliopisto siinä menettääkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linnanmaalle tulee siis ammattikorkeakoulu. Sen opiskelijat ovat korkeakouluopiskelijoita siinä missä yliopisto-opiskelijatkin. Tosin eivät varmaan elä yhtä tunkkaisessa kuplassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Amkit olivat ennen opistoja. Yliopistot taasen ovat aina olleet yliopistoja. Jos hiiri asuu hevostallissa ja joku sanoo sitä hevoseksi, ei siitä tule hevosta, vaan se on edelleen hiiri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta molemmat ovat tarpeellisia omalla tavallaan - sekä hevonen, että hiiri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh. Suurella mielenkiinnolla jään kuulostelemaan, miten yliopistolaisten ja koululaisten yhteiselo sujuu saman, joskin ison katon alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen käynyt kurinalaisen koulun AMK, jossa todellakin opiskellaan koulumaisesti, nopeasti ja päämäärätietoisesti ja mietinkin
miten yliopiston huuhailijat saavat mitään aikaan kun kaikki on "niin akateemisen vapaata".

Muita suuria ongelmia on:
1. Parkkipaikkojen puute
2. Paikallisliikenteen puute
3. Asuntojen puute
4. Asuntojen hinnannousu (hinnat ja vuokrat nousee, asumistuki jne EI)
5. Karmea rekka/pakettiautoliikenne alueella (ruokahuolto, posti jne)
6. Tulipalon riski (jos alueella tulipalo, vahingot mittavat, hajautus puuttuu)
7. Keskittäminen (keskittäminen tuhoaa työtä muualta)
8. Pistemäinen saatekeskittymä (kaikki tietää, niin YO, AMK Ins, DI, KTM, että pistemäinen saatekeskittymä on pahinta mitä voi olla)

Tässä nyt muutamia asioita ja varmaankin kitinä, rutina ja valitus tulee jatkumaan kun se oulussa on hyväksytty elämäntapa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

22:11
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21:58
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21:56
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21:44
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera
20:50
Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"
19:46
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
19:00
Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä" Tilaajille
76
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
62
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
31
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
30
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
25
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
25
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
21
Kuusi Jehovan todistajaa vangittu Venäjällä – "Ketkä ovat vuorossa seuraavaksi?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image