Oulu

Linnanmaa rakentuu pala palalta – Oamkin muuton jälkeen yh­teis­kam­pus­ta käyttää jopa 20 000 henkilöä päivittäin

Oulu 10.6.2018 8:28
Henriikka Uusitalo

Oulun ammattikorkeakoulu muuttaa yliopiston kampukselle vuonna 2020. Yhteiskampusta tulee käyttämään parhaimmillaan 20 000 henkilöä päivittäin, mikä vaatii muutostöitä niin tiloihin, joukkoliikenteeseen kuin koko alueen kehittämiseen.

Linnanmaan kampuksen kiinteistön omistavalla Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:llä on kolme rakennushanketta Oulun yliopistolla.

Humanistiselle ja kasvatustieteelliselle tiedekunnalle remontoidaan uusia tiloja, jotka ovat valmiita tulevana syksynä. 

Tiedekuntien vanhat tilat muutetaan Oamkin käyttöön, ja tilojen on tarkoitus valmistua ammattikorkeakoululaisten muuttoon mennessä.

Useat suunnitelmat yhteiskampuksen toimintojen toteuttamisesta ovat vielä neuvotteluvaiheessa. 

Esimerkiksi eläinmuseolta vapautuneisiin tiloihin on suunniteltu ravintolalaajennusta, joka vastaisi kasvavaan tarpeeseen ruokalapaikoista. Tilaan mahtuisi yli 600 ruokailijaa. 

Kaiken kaikkiaan uusia ruokailupaikkoja tarvitaan arvioilta lähes 900, kun ammattikorkeakoululaiset tulevat kampukselle. 

Yliopiston hallintojohtaja Essi Kiurun mukaan peruspalveluiden lisäksi kampukselle toivotaan lisää kaupallisia palveluita. Nyt siellä toimivat kampaamo, painatuspalvelu ja Subway-pikaravintola.

Linnanmaan kampuksen läheisyyteen suunnitellaan urbaaneja alueita, joissa asuminen ja liikkuminen on tehokasta. Kaavarunkohankkeita on kaksi: Alppilanbulevardi ja Kaijonharju–Linnanmaa.

Nykyisen kampuksen ympärille suunnitellaan muun muassa asuinrakennuksia, palveluita sekä tutkimus- ja yrityskeskittymiä. 

Kaupungin joukkoliikennejaosto hyväksyi tällä viikolla vuoden 2020 joukkoliikenteen linjastosuunnitelman. Uusia yhteyksiä Linnanmaalle tulee viisi kappaletta, minkä lisäksi kulkemista parannetaan reitti- ja aikataulumuutoksilla.

Liikenteen sujuvoittamiseksi osaa reiteistä tullaan ajamaan telibusseilla, jotka ovat nykyisiä linja-autoja pidempiä. Linjoille 1–3 ja 5 tulee yhteensä 27 telibussia.

Myös Linnanmaan Baanaksi kutsutun pyöräilyväylän työt alkavat ensi viikolla. 

Lue lisää 10.06.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (86)

Voi voi, miten nämä akateemiset nirppanokat nyt pärjää kun "alempiarvoiset" tulevat samalle kampukselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kaikki nuo opiskelijat ja henkilökunta elävöittäisivät Oulun keskustaa, olisi Oulu pelastettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun maalaistollot päättäjät tehneet emämunauksen tässä. AMK ja diplomikampaajat eivät kuulu lähellekään yliopistoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskuoppi ei päde.
Korkeintaan 12 000 ihmistä yhteensä tulee uudelle Linnanmaalle ja kaikki jutut muusta ovat ylimitoitettuja, valitettavasti.
Ja jos tätä pitää ihmeenä ja mainoksena, niin joopa joo.
Paljonko on Harvardissa?
Tiedän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä kommentoijilta unohtuu lähes järjestään se tosiasia, että Linnanmaan kampus ennen ammattikorkean tuloa oli hiljenevä paikka, kun etäopiskelu/etätyö on vienyt väkeä ihan muualle.
Jos näitä tiloja ei olisi otettu tehokkaampaan käyttöön, kaikki liike olisi pikku hiljaa hiipunut.

Toki nyt on ilmassa hirvittävää optimismia siitä, että Linnanmaalla toiminta räjähtää merkittävästi. Jos sinne tulee kolme-neljätuhatta ihmistä, huom. Opettajakunta laskelmissa mukana, lisää, niin mikään merkittävä lisäys se ei ole.
Toki rikkoo hiljaisuuden hiukkasen, muttei merkittävästi.
Ehkä palataan aikaan opiskelijamäärissä, jolloin kaikki kävivät paikanpäällä muutenkin, kuin viikko avajaisviikon jälkeen.
Se siitä ihmeestä, jota nyt hössötetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jossakin on näkynyt, kun yliopiston opiskelijamäärä on tippunut huippuvuosien n 16 000 opiskelijasta tämän päivän n 12 000.
Samalla kai tiltarpeetkin ovat vähentyneet vai??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö-höpö, opetustiloista pulaa ja ravintoloissa tungosta jo nykyisellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuossa piirroksessa muuta olekaan kuin parkkipaikkaa. Pinta-alaa saman verran kuin itse yliopistossakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoittaa nämä henkilöt jotka eivät ole käyneetkään yliopistolla tai eivät tule sinne omalla autolla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti ihmetyttää hallintojohtajan oma huoli kaupallisten lisäpalvelujen saamiseksi campus-alueelle ( tärkeä painatushan on jo ulkoistettu maksulliseksi! ),
koska hänenhän tulisi jo virkansa puolesta kantaa suurinta huolta ja vastuuta juuri peruspalvelujen = opetuksen järjestämisestä ( resursseista ) sekä itse substansin = opiskelun mahdollistavista asianmukaisista tiloista sekä niiden saavutettavuudesta!

Suomen Yliopistokiinteistö Oy:n ahneuden, jatkuvasti ylihinnoiteltujen ja kasvavien tilavuokrien takia ollaan muka pakotettuja luopumaan oikeaan, omaan tarkoitukseensa suunnitelluista tiloista ja tästä syystä myllertämään kaikki pika-aikataulutetusti `uusiksi´ ja heti liian ahtaiksi; joissain tapauksissa käytännössä jopa aivan toimimattomiksikin!
Eikö tämän toiminnon, edes peruspalvelujen takaaminen opiskeluun tulisi kaikista eniten huolestuttaa erityisesti myös hallintojohtajaa?

Opiskelijoille sekä henkilökunnalle tulisi kyetä takaamaan ydintoimintoonsa riittävät, oikeat tilat sekä opiskeluun ja opetukseen riittävät resurssit, kuin myös järjestää mahdollisuus opiskelu- ja työpaikalleen pääseminen aivan fyysisesti! Vain jo hyvin ennakkoon eri vaihtoehtoja suunnitellen tämmöinen voisi jotenkin onnistua, eikä näin tempoillen, muka pakosta, kun on kiire, kiire.....! Kiirekö tekemään peruuttamattomia virheitä? Turhaan!

Eihän sentään kaikkien Suomen yliopistojen toivottavasti ole pakkokiire tehdä kaikkien yhtä suuria `mokia ´ toinen toistaansa matkien uuden, jo virheperusteisen yliopistolain nimissä ja pika-aikataulussa? Miltä momentilta tupsahtivatkaan Oulun Yliopistolle ne ~5 milj. e Oamkin ostoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merkillisintä on se että yliopistoalueen kiinteistöjen vuokrat ylittävät vapaiden markkinoiden hinnat. Mitä vilunkia siellä oikeen harrastetaan, kenties monopoliaseman suomaa etua? Se mitä itse olen siellä vieraillut niin eivät kovin nykyaikaisilta tiloilta vaikuta. Opiskelijat ja henkilökunta tietää ilmastoinnin haasteet sairastelujen vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin onko kiinteistön ylläpitäjällä jotain tekemistä tai tekemättä jättämistä näissä asioissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autoparkit ovat historiaa. Tulevaisuudessa liikkuminen tapahtuu tehokkaammin joko pienemmissä tai suuremmissa yksiköissä, jolloin autoparkkeja ei enää tarvita juuri lainkaan. Väylähankkeet on suunniteltu juuri oikein. Kevytkulkuneuvojen katetut parkit vievät autoparkkeihin nähden vain murto-osan tilasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitaisko saman tien purkaa tiet pois, kun tulevaisuuden ajoneuvot kulkevat ilmassa? Ei tällaista hanketta voi suunnitella pelkäästään horisontin tuolla puolen odottavaan tulevaisuuteen tähyämällä, vaan pitää huomioida tämän päivän tarpeet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta valitetaan parkkipaikoista, Arinasta, Sipilästä ja tietenkin kallioparkista. Loppuhuipennuksena joku valittajista toteaa Oulun olevan maalaiskaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ja sen korkeakoulut pian mainostavat maailmalla:
Tervetuloa tutkimaan, opettamaan ja opiskelemaan Ouluun. Meillä on palveluksessasi
- maailman paras julkinen liikenne yliopiston ja eri kaupunginosien välillä
- maailman parhaat pyörätiet ja kevyenliikenteen väylät kampuksen ja keskeisten paikkojen välillä kaupungissa
- henkilökunnalle ja opiskelijoille ilmaiset ja vierailijoille muuten vain laadukkaat, katetut pysäköintialueet lähellä työ- ja opiskelu- sekä kokous pisteitä sähköliittymineen (lämpöpistokkeet & sähköautojen lataus)
- säältä suojassa olevat pyörien säilytystilat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tuleeko nuo kaikki 22 tuhatta Oulun kaupungin keskustasta, hä.
On se vaan niin että yli 90 % päätöksentekijöistä on todellidsuudesta erkaantuneita.
Tällaisilla taivaanraannan maalausideoilla ei oo kovin suurta todellisuuspohjaa.
Nuo haihattelijat ajattelevat ettei yliopistolle tulla ollenkaan omalla autolla. Heille ie näytä menevän kaaliin että joku, moni , usea joutuu todella tulemaan OMALLA AUTOLLA.
Niinkuin joku tuossa kirjoittaa puunhalaajista , hän on oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs meinaa kaupunki tms yksityisyritys tehä bussiyhteyksille kampukselle? lähteekö aamuisin sitten neljä bussia linnanmaa akselia kohti? ihan niinkuin 2 bussia olisi siihen riittänyt että halukkaat mahtuu kyytiin:D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (86)

Uutisvirta

15:17
Mikko Alatalo laulattaa Rotuaaria Lukijalta
14:49
Ulosajo Kittilän Pokantiellä: auto ajoi kurvista katolleen – yksi henkilö loukkaantui lievästi
14:13
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
14:00
Suku kehui Ed Sheeranin veljen kaunista lauluääntä, mutta se olikin pikkuveli, joka valloitti musiikkimaailman – Menestys alkoi prostituoidun innoittamana Tilaajille
13:25
Poliisi laati muistilistan marjastajille: mukaan kannattaa muistaa muun muassa kännykkä, kartta, kompassi ja kaveri
12:44
Kansalaisaloite mielenterveyspalveluiden terapiatakuusta keräsi 50 000 nimeä – etenee eduskuntaan
12:22
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
170
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
35
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
34
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
21
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa
13
Kempeleen pyöräbaanan kahdeksan alikulkua täyttyvät taiteella – "Ohikulkijat ovat suhtautuneet pelkästään positiivisesti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image