Oulu

Linnamaan baanan ensimmäisen vaiheen rakentaminen alkaa

Oulun yliopisto saa kampukselle seurakseen Oulun ammattikorkeakoulun. KUVA: Essi Puuri
Oulu 1.6.2018 12:27
Kaleva

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut käynnistää Linnanmaan I-vaiheen rakennustyön. Urakassa rakennetaan noin kahden kilometrin mittainen yhteys Linnanmaantien ja Tervahovintien välille.

Baanan ensimmäisen vaiheen pyöräilyreitin toteuttaminen on tullut ajankohtaiseksi, koska Linnanmaan kampusalueen opiskelija- ja työntekijämäärä kasvaa lähitulevaisuudessa voimakkaasti Oulun ammattikorkeakoulun muuton myötä.

Pyöräily ja jalankulku erotetaan toisistaan ja pyöräväylän osuus päällystetään punaisella asfaltilla. Samalla väylää levennetään ja valaistusta parannetaan.

Rakentaminen alkaa kesäkuun alussa, ja työt valmistuvat elokuussa 2018. Rakennustyö aiheuttaa liikennehaittaa työmaa-alueen läheisyydessä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jep, pyöräilyä kannattaa edistää, mutta älkää nyt vaan vahingossakaan hakatko komeaa koivukujaa Puulinnanmaan puiston kohdalta. Raivausrajamerkit oli pistetty Pohjantien puolen koivujen taakse. Jos se koivurivi kaadetaan, kivat maisemat menevät pilalle - siitähän joutuu sitten katselemaan markettia ja kohta Pohjantien liittymiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En näistä pyöräteistä niin tiedä, ihan hyväthän ne on olleet nykyäänkin ja usein on tullut käytettyäkin. Mutta toivottavasti kuitenkin parkkipaikkoja varataan riittävästi, että ei tarvi kierrellä varttia paikkaa etsien niinä 90% koulupäivistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuus kuule pyörällä uutta baanaa pitkin, niin ei tarvi parkkipaikkoja etsiä ja samalla oma keho, lompakko ja ympäristö kiittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parkkipaikkoja pitäisi varata tuhansia lisää. Ei mahdu maan pinnalle, koska autoilijahan ei halua kävellä. Maan alle taas liian kallis projekti niin vähäisellä käyttäjämäärällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ratikat sopii hyvin kaupunkeihin, joissa on paljon maksavia asiakkaita, joten Ouluun niitä ei kannata hankkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo pyöräily reitti on hyvä idea vaikka en tiedäkkään miten se eri väritys toimii talvella ja sitähän meilä pisaa suuriman osan vuotta. Samaa mieltä ratikoista Oulussa mutta pitää muistaa, että suurin osa oululaisista on tullut tänne jostain navetan tuoksusta niin on päivän selvää, että he haluavat tuntea asuvansa kaupungissa ja vieläpä jossain metropolissa niin he haluavat tänne ratikan, korkeita taloja, kauppakeskuksia keskustaan ja jos mahdollista niin vielä metronkin koska heiltä on unohtunut täysin se tosiasia, että Oulu on vielä kuitenkin pieni maalaiskaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin tehdään kaukolämmöt, sitten baana, lopuksi koko roska kaivetaan auki jälkeenpäin tietoliikennekaapeleita tms varten

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

163 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Ei, siksi siellä 850€/kk saava onkin rikas. Kommentoija väitti että "Aiemmin Suomen elintasoa verrattiin muihin pohjoism... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image