Oulu

Liminkalainen Onni Wiljami Kinnunen nappasi kultaa valokuvauksen MM-kisoissa jo neljännen kerran

Onni Wiljami Kinnunen voitokas työ on tehty Pelastusarmeijalle markkinointimateriaaliksi. KUVA: Onni Wiljami Kinnunen
Oulu 10.4.2019 10:56
Greta Virranniemi

Liminkalainen mainosvalokuvaaja Onni Wiljami Kinnunen voitti neljännen kultamitalinsa World Photographic Cupin kuvituskuvasarjassa. 

Kinnusen voittoisa kuva on tehty Pelastusarmeijan Auta ihmistä -kampanjan markkinointimateriaaliksi yhteistyössä helsinkiläisen Make It Simple -mainostoimiston kanssa.

Teoksessa dramatisoidaan sitä, kuinka hädän keskellä ja elämän myrskyissä ihminen ajelehtii irti sosiaalisista kontakteista ja turvaverkoista. 

World Photographic Cupissa maajoukkueet kisaavat toisiaan vastaan yhteistyön ja ystävyyden hengessä. Yksittäisten valokuvaajien sijoituksillaan keräämät pisteet kasvattavat koko joukkueen pistemäärää.

Kokonaiskilpailun voittoon nousi Australia 32 maan joukosta. Muut palkintokorokesijat menivät Yhdysvaltoihin ja Meksikoon. Neljänneksi kiri Malesia, ja Suomi oli viidennellä sijalla kilpailun paras Euroopan maa. Tulokset julkistettiin maanantai-iltana Drammenissa Norjassa.

Suomessa järjestettiin kansalliset karsinnat Fotofinlandia 2018 -kilpailun myötä. WPC-kilpailuun eteni Kinnuselta kolme kuvaa, jotka kaikki sijoittuivat lopulta kymmenen parhaan joukkoon omissa kategorioissaan.

Kaksi muuta finalistityötä olivat mainoskuvakategoriassa Suomen Yrittäjille toteutettu teos sijalla 6 sekä muotokuvasarjan promootiokuva Wintersun yhtyeelle sijalla 7.

Kinnusen tavaramerkiksi lienee muodostunut vahva visuaalinen ensivaikutelma, kuvan kerronnallisuus, luonnonilmiöiden kuten valon, tuulen ja muiden olosuhteiden todentuntuisuus, esiintyjien ilmeikkyys, huumori ja tekninen korkealaatuisuus. Kinnunen loihtii kuviinsa paljon yksityiskohtia.

Kinnusen ensimmäinen yksityisnäyttely järjestetään elokuussa 2019 valokuvaajan kotikylässä Limingassa Vilho Lampi -museossa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Minkä sille mahtaa kun on paras.
Ja vaikka kuinka sekundaa yrittää niin vain priimaa pukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Onni Wiljami! Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On taas valokuvausta, tuon pitäisi olla kuvien muokkaus kisat eikä valokuvaus! Ei tollasta kuvaa saa oikeasti otettua..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuollaisenkin kuvan saa otettua ihan oikeasti, mutta sen on työläs ja kallis operaatio. Siitä olen samaa mieltä, että tuo kuuluu photoshoppaus-kisaan. Valokuvaamisen kanssa tuolla on äärimmäisen vähän tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opetelkaas ihmiset lukemaan, tuolla lukee varsin selvästi että palkinto on tullut kuvituskuva sarjassa, ei missään vain aidot valokuvat sarjassa.
Valokuvia on aina muokattu, myös sitä monien aitona pitämää filmikuvaa, filmikuvan kehitys vastaa nykypäivän kuvankäsittelyä tietokoneella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä luettiin ja jopa luettu ymmärrettiin, Mutta vastasin yleisesti Valokuvien käsittelystä, ei muuten taida olla enää sarjaa "aidot valokuvat".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ns tavalliset valokuvakilpailut on erikseen.

kinnunen on erittäin taitava tässä(kin) lajissa.

oulussa ei moni ymmärrä millaisia saavutuksia nämä kv-palkinnot ovat.

onneksi olkoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno kuva, Mutta juuri tälläisten "tehtyjen" kuvien takia uskon vai itse ottamiini kuviin, kuvia käsitellään niinpaljon että eivät ne ole enää Valokuvia, VALITETTAVASTI.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on. Kalakisakuvissakin otin eräänä vuonna muutaman kuvan tarkastelun kohteeksi ja löytyi epämääräisiä kohtia kalan ja käden yhtymäkohdissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan...näyttää ihan tietokoneella piirretylle, ei valokuvalle.
Muokattu ja soherrettu.
Ei valokuva laisinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no näkeehän sen että lavastettu tekele, ponttoonit alla ja akkulaatikko valotolpanjuuressa ledivalolle, kyyhkynen on muovia.
eivät pysy myrskyssä paikallaan vaan pyrkivät mantereelle , satun tietämään.
nuita myrskyjä on syksyllä ollut monia, kuvattu riutunkarissa vasemmalla puolella missä isommat aalllot.
nykyään ku digipokkarit niin voi ottaa monta otosta ilman että menee kaikki rahat filmiin. jollain paint ohjelmalla otettu vesiroiskeet kameran linssistä, oikso kannattanut jättää?
mutta töitä on vaatinut ja kaveria kuvaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanko tosissaan arvelet, että kuvan kaveri pantiin Riutunkariin seilaamaan valotolppien ja ponttoonien ynnä muovipulun kans? Ja shopattiin vain roiskeet linssistä? Tai sitten oli niin paksua fingerporia etten älynnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:00
"En halunnut tehdä pitkää kiekkoa, joten lähdin ylittämään keskialuetta kiekon kanssa" – Se kostautui ja pysyy kärppävalmentaja Toni Sihvosen mielessä ikuisesti Tilaajille
10:00
Tanssikansaa pursusi parketilla ja meno äityi hurjaksi Nuijamiesten lavan kulta-aikana – Nyt 60 vuotta täyttävälle tanssilavalle tullaan tanssimaan ei tappelemaan Tilaajille
9:53
Oululainen Zeffi tähtää suuruuteen online-kyselyiden miljardimarkkinoilla – "Kun seuraava vallanvaihdos tulee, aiomme olla markkinajohtaja"
9:00
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
9:00
Joka viides pientalo tehdään nyt hirrestä, oululaisprofessori: "Mielikuva hirrestä on muuttunut modernien talomallien myötä" Tilaajille
8:15
Aura Saarikosken valokuvissa sumu valtaa mielen ja maiseman: "Teoksissa on yritystä löytää vastauksia, mutta ne ovat tuhoon tuomittuja yrityksiä"
8:08
Kun kesätyöt ovat kiven alla, itsensä voi työllistää myös yrittämällä – haukiputaalaiset nuoret pyörittävät tilausleipomoa kotoa käsin
18
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
11
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
7
Jari Kurri on Jokerien uusi omistaja, mutta kuka todellisuudessa kantaa taloudellisen riskin seurasta?
5
Oulun torialueen kehittämisen umpikuja seurausta kaupungin liian sinisilmäisestä suhtautumisesta yrittäjän esittämiin suunnitelmiin Lukijalta
5
Euroopan jättävä Jyrki Katainen: Suomeen on helppo palata – Nyt mietin, mikä muu voi sytyttää kuin politiikka
4
Tämä mies tietää, mitä Salkkareissa seuraavaksi tapahtuu – "Glamour on kaukana meidän hommasta", Ville Muhonen kertoo mökillään Siikajoella
4
Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image