Oulu

Limingassa kerätään adressia, hä­tä­ma­joi­tusyk­si­kös­tä halutaan lisätietoja

Limingassa on herännyt huoli turvallisuudesta. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 16.9.2015 18:17
Minna Akimo

Limingassa kerätään kuntalaisten nimiä adressiin, jossa vaaditaan tarkempia selvityksiä siitä, millaisia hyötyjä tai haittoja mahdollisesta hätämajoitusyksikön perustamisesta on.
Adressin on laittanut alulle perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Asko Laukkanen.

– Haluamme, että kuntalaisten näkökulma otetaan tässä asiassa paremmin esille. Tähän asti näkemykset hätämajoitusyksikön perustamisesta ovat olleet valtuustopainotteisia, Laukkanen sanoo.

Laukkasen mukaan Limingan keskustaan suunniteltu yksikkö on herättänyt kuntalaisten huolen alueen ja nuorten turvallisuudesta.

– Me emme tiedä, millaista porukkaa rajan takaa tulee, saati millaista porukkaa tänne tulisi.

Vanhemmat ovat huolissaan, koska keskus sijaitsee koulun lähellä ja alueella, jossa nuoret käyvät harrastamassa.

Mikäli viisi prosenttia kunnan äänioikeutetuista asukkaista allekirjoittaa adressin, valtuusto voi kuntalain mukaisesti päättää neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä.

Kansanäänestyksen tulos ei ole sitova.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

Vai Liminka ajatellut välttävän tilanteen.. Ei Muhoskaan saanut itse valita ja Kastellissa myös uusi koulu kivenheiton päässä. Ei Liminka ole oikeutettu kieltäytyyn kun ei muuallakaan asukkaat saaneet päättää. Taustalla tässä taitaa olla jokin erityinen syy, mitä ei muissa hätämajoitus paikoissa ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei päässy kärryille, että kenen turvallisuudesta ovat huolissaan, turvapaikanhakijoista vai omasta? Viitaten viimeaikaisiin hyökkäyksiin mm. alaikäisten majoitustiloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Majoitetaan ne utsjoki kittilä välille . Siellä on varmasti tyhjiä taloja ja kouluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkea ei lasketa rahassa, ei ainakaan pitäisi laskea, siitäkö tässä nyt on kysymys kun kuntaan tulee rahaa niin tänne vaan. Ai ole kehumista ihmisten auttamishaluista. Pakolaisista on varmasti suurin osa vain hakemassa parempaa elintasoa ja ne kaikkein köyhimmät ei ole lähteneet sieltä sodan jaloista minnekään, sinne he kuolevat jos ei Luoja armossaan pelasta elämään vielä. Tarkastukset eivät varmasti mene oikein, tuossa porukassa on sennäköistä henkilöä, ettei kaikki ole oikealla asialla, näytellähän osaa jokainen. Monilla on ollut rahaa tuhansia matkustaa, voi olla vieläkin, mutta eihän ne niistä puhu kun saapuivat kultamaahan, jossa pääsee asumaan hyviin luksusasuntoihin. Sinisilmäinen legioona on totta tosiaan pohjoisten valtioiden harhaa. Lähelle ei nähdä missä rypee köyhät suomalaiset, mitä niistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei saisi tehdä lisäselvityksiä? Eikö kaikkien osapuolten etu ole että kattavat selvitykset on tehty ennen minkäänlaista päätöksentekoa? Ei tarvitse kovin paljon sitten katua jälkikäteen.
Addressi on allekirjoitettavana Tupoksen Salessa, Limingan Kotipizzassa ja Limingan K-marketissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä huoli on ihan aiheellinen. Tänne tulee porukkaa laittomasti ilman minkäänlaisia rajamuodollisuuksia, emmekä tiedä ketä he edes ovat. He voivat tuoda mukanaan niin huumeita, laittomia aseita tai ihan mitä tahansa muuta laitonta tai vaarallista, eikä meillä ole mitään keinoa valvoa tätä. Näistä keskuksistakin he ilmeisesti saavat tulla ja mennä miten haluavat.

Muissa paikoissa, missä näitä keskuksia on perustettu lähelle kouluja yms, niin nämä turvapaikanhakijat (jotka ovat lähestulkoon pelkästään n.20-40 vuotiaita miehiä) valtaavat leikki- ja urheilupuistot ym. alueet. Riskien hallinnan perusteella ei kyllä tunnu yhtään järkevältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PÄÄ PENSAASEEN? Heitteletkö omia oletuksiasi? Pelottelet liminkalaisia? Vihanlietsontaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä sinä? Tunnetko nämä irakilaiset miehet ja keitä he ovat ja onko heillä kytköksiä muslimien äärijärjestöihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lain mukaan kuntalaisilla on oikeus em. nimilistan keruuseen ja mahd. kansanäänestykseen, huolimatta siitä, mitä nämä suvakit ovat mieltä asiasta. Selvä asia on, että lakia on rikottu, kun joku oli s-kaupassa olleen listan sotkenut. Lisäksi odotan Arinalta kommenttia kun olivat em. listan käskeneet poistaa. Millä perusteella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunta on toiminut tässä asiassa ala-arvoisesti. Näin isoissa asioissa pitäisi kuunnella myös kuntalaisia. Vastustan jyrkästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on pientä verrattuna siihen, kuinka ala-arvoista, törkeän rasisitista ja vihamielistä keskustelu turvapaikanhakijoista on Limingassa ollut (mm. Limingan kunnan fb -ryhmässä). Lentolehtisiäkin on jaettu postilaatikoihin. Kun keskustelu ja suhtautuminen on ollut jo nyt niin vihamielistä, en uskalla edes kuvitella, millainen vastaanotto turvapaikanhakijoille olisi.... Samaisessa fb-ryhmässä on ollut käynnissä myös ulkomaalaistaustaisen paikallisen yrittäjän raju mustamaalaus. Olen kaiken kaikkiaan pettynyt kotikuntani rasistiseen ilmapiiriin. Suomen nuorin kunta, mutta kunnan henkinen ilmapiiri on kuin jossain taantuvassa takahikiässä, joka kukaan ei ole koskaan asunut missään muualla, matkustanut mihinkään tai ylipäänsä nähnyt muita ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä vuosituhannella tässä eletään? Eikö näitä lietsojia ja adressin kerääjiä voisi järkätä jonnekin monikulttuurisuuskoulutukseen, tai mukaan toimintaan ns. siedätyshoitona?

Siis niin noloa toimintaa tuollainen pelkääminen + muiden pelottelu.

Monikulttuurisuus on täällä jo ja tulee olemaan. Eläkää sen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt jos kunnat ei pistä hanttiin niin iPakolaisien virta ei pääty koskaan. Entä sitten kun niitä on täällä 200 000? Mitä me niille tehdään? Perustaako ne kaikki muka Pizzerian? Liminka vastarintaan!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaalaisia voidaan majoittaa milloin mihinkin rakennukseen joka ei ole asumiseen eikä majoitukseen tarkoitettu?Mutta omassa vapaa-ajan asunnossa tai talossa ei saa Suomalainen asua ympäri vuoden,heidät kyllä häädetään vaikka voimakeinoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli-Iin Maalismaan koulu on tyhjillään ja käsittääkseni ihan hyvässä kunnossa, joten sitäkin kannattaa harkita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liminkalaisethan kehuu kuinka muuttovoittoinen kunta he ovat olleet viimeisten vuosien ajan. Nyt vasta tilastot saadaankin kohenemaan! Aika terävä havainto että emme voi tietää millaista porukkaa sieltä tulee :D Sitähän tässä ollaan koko Suomen tasolla viimeiset viikot mietitty, ei vain Limingan ongelma.. Kyllä sinne pari tuhatta apua tarvitsevaa kevyesti voidaan sijoittaa. Saadaan pidemmällä aikajänteellä katsottuna liminkalaisiinkin hieman väriä ja uusia exoottisia geenejä. Erilaisuus on rikkaus kattokaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei auta adressit, ei auttanut täällä Muhoksellakaan. Tuhannen asukkaan pikkukylässä on nyt lähes 200 nuorta miestä Somaliasta ja Irakista. Ala-aste aivan vieressä eikä osalle miehistä mene jakeluun ettei sen alueella istuskella eikä kaljotella ja tupakoida, saati vihellellä pikkutytöille. Odotamme vielä uutta lastia "pakolaisia" tänne jotta pääsemme todella nautiskelemaan monikulttuurisuudesta pienellä kylällämme. Meni elämä ihan hurlumhei parissa viikossa, ihan pyytämättä ja yllättäen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa kaljoittelu olla paremmin kantaväestön heiniä. Muslimit eivät juo alkoholia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

20:48
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
20:40
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
20:36
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille
20:31
Tämä tiedetään Saksan yliajajasta: 29-vuotias Saksan kansalainen, epäillään tapon yrityksistä – 30 loukkaantunutta, heistä osa lapsia
19:30
Pohjois-Pohjanmaan museon sisäilmatulokset saadaan viikkojen päästä
19:00
Korvausehdoissa on merkittäviä eroja vakuutusyhtiöiden välillä – osa korvaa keski- ja toiset puuskatuulen perusteella myrskyvahinkoja
18:51
Brittimatkustaja halusi pois Milanon koneesta Lontoossa koronaviruspelon vuoksi – Finnair lentää normaalisti Milanoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Ikävä jos noin huonosti on tilsnne. Mutta turha on yleistää, sillä monella on kyllä kavereita ja ystäviä ympärillä. Mutt... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image