Oulu

Li­min­gan­lah­del­la tutkitaan kos­teik­ko­luon­toa – Luon­to­kes­kuk­ses­sa on Suomen luonnon päivänä ohjelmaa koko perheelle

Liminganlahden luontokeskuksessa juhlitaan Suomen luonnon päivää lauantaina 31. elokuuta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 25.8.2019 13:10
Kaleva

Liminganlahden luontokeskuksessa juhlitaan kosteikkoluontoa lauantaina 31. elokuuta Suomen luonnon päivänä. Tapahtumapäivänä on luvassa monipuolista ohjelmaa koko perheelle.

Suosittujen kosteikko- ja ötökkäretkien rinnalle on tullut uutena ohjelmana Liminganlahden kulttuurihistoriaa avaava opastettu kierros.

Opastetulla retkellä kuullaan tarinaa Liminganlahden rantamien elämästä ennen teollistumista. Liminganlahden kulttuurihistoriaa -opastuksen aikana kierretään yhdessä oppaan kanssa luontokeskuksen tutuissa maisemissa pysähtyen loihtimaan mielikuvia elämästä sellaisena kuin se oli ennen modernia tietoyhteiskuntaa.

Kosteikkoretkellä pääsee kurkistamaan pintaa syvemmälle rannan vedenalaiseen hyönteismaailmaan. Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen opas on lintutornilla kaukoputken ja lainakiikareiden kanssa klo 12-14 kertomassa linnuista ja niiden syysmuutosta.

Iltapäivän hyönteisretkellä etsitään haavien avulla erilaisia päivällä liikkeellä olevia hyönteisiä ja perehdytään kaikenlaisten ötököiden elämään ja tunnistamiseen.

Kasviretkellä tutustutaan Virkkulan rannan kasveihin ja siihen, miten maankohoaminen vaikuttaa kasvillisuuteen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Metsähallitus järjestää tapahtuman yhteistyössä Lakeuden luonto ry:n, Oulun Hyönteiskerhon, Pohjois-Pohjanmaan Lintutieteellisen yhdistyksen, Limingan kunnan ja Harmaalan Hunajan kanssa.

MAINOS

Kommentoi

Liminkalaiset ovat eläneet Liminganlahden kanssa sovussa jo satoja vuosia. Lintulahtea uhkaa lähinnä kunnan ahneus - massaturismi ja lintujen levähdysalueiden kaavoittaminen asuintonteiksi. No, kyllähän naapurikunnissakin linnuille sopivia peltoja löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä usko että missään muualla Euroopassa näin arvokkaalla suojelualueella annetaan parhaimpaan muuttoaikaan metsästää lintuja. Ja yötä myöten, jolloin ei lajeja tunne kukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iso osa kyseisestä rapakosta on rauhoitettu metsästykseltä kokonaan. Arvokkuus on kadonnut jo kauan sitten kun alueen tila alkoi heikkenemään. Pala palalta käy elinkelvottomaksi monelle lajille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta taas tuntuu että suojeltu pilalle koko alue. Rannat enimmäkseen umpeenkasvaneita järviruoko, paju yms pusikoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:58
Haavoittuvassa asemassa oleville turvapaikanhakijoille räätälöidään yksilöllistä apua – tarve psykologiselle tuelle voi olla tavallista suurempi
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
17:45
Ilkka Herola taisteli kolmanneksi Trondheimin maailmancupissa – "Oli työmiehen päivä ja hyvin tuli loppuun asti"
17:19
Chelsea sai helpotusta, Tottenhamin taivaalle synkkiä pilviä Valioliigassa
148
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
70
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
54
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
24
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image