Oulu

Limingan kunta ei ulkoista sote-palveluitaan – uutta lainaa 15 miljoonaa ensi vuodelle

Liminka ei aio ulkoistaa sote-palvelujaan. Kuvituskuva. KUVA: Teija Soini
Oulu 19.12.2017 22:58
Taneli Kärki

Limingan kunnanvaltuusto päätti tiistaina, että kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminnan osaulkoistamista ei toteuteta tässä vaiheessa.

Limingan kunnanvaltuusto päätti tiistaina, että kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminnan osaulkoistamista ei toteuteta tässä vaiheessa.

Osaulkoistamisen uudelleenharkinnan taustalla on se, että marraskuussa sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti valmistelevansa niin sanotun sote-rajoituslain tiukennuksia, joiden on tarkoitus tulla voimaan jo vuoden 2018 alussa.

Uuden tiukennetun lain myötä palvelujen hankkimista koskevaan sopimukseen pitäisi sisällyttää irtisanomisehto aina silloin, kun ulkoistus koskisi yli 30 prosenttia kunnan vastuulla olevista sote-palveluista ja kun sopimus jatkuisi vuotta 2020 pitemmälle.

– Jos raja putoaa 30 prosenttiin, on vaikea saada kasaan toiminnallisesti järkevää kokonaisuutta ulkoistettavaksi, Limingan hallintojohtaja Katja Vuorinen perustelee päätöstä luopua osaulkoistamisesta.


Osaulkoistamisen
sijaan valtuusto päätti, että Limingassa kehitetään oman terveyskeskuksen toimintaa laajentamalla muun muassa aukioloaikoja ja kehittämällä muuta omaa toimintaa jo vuoden 2018 alkupuolella.

Aukioloaikojen laajentamisesta ei ole Vuorisen mukaan vielä tarkempia päätöksiä. Asiaa aletaan selvittää tammi–helmikuussa.

– Selvitetään, olisiko esimerkiksi järkevää jatkaa aukioloaikoja parina päivänä viikossa kello 18 asti, Vuorinen lisää.

Muun oman toiminnan kehittämisen osalta on Vuorisen mukaan keskusteltu sähköisten palvelujen lisäämisestä, esimerkiksi ajanvarauspalvelujen osalta.


Terveyskeskuskiinteistön
osalta valtuusto päätti jatkaa kiinteistön myyntimahdollisuuden selvittämistä. Valtuusto päättää kiinteistön mahdollisesta myynnistä selvityksen jälkeen.

Tuomas Okkosen (ps.) esitys kuntoarvion tekemisestä, mutta myyntimahdollisuuden selvittämättä jättämisestä äänestettiin nurin äänin 23–11.

Kunnanvaltuusto hyväksyi myös vuoden 2018 talousarvion. Sen mukaan toimintatuotot kasvavat 1,2 prosenttia ja toimintamenot kasvavat 2,0 prosenttia edellisen vuoden talousarvioon verrattuna.

Uutta lainaa tarvitaan ensi vuodelle 15 miljoonaa euroa. Marjo Heikkisen (vihr.) esitys kolmen kiertävän hoitajan palkkaamiseksi äänestettiin nurin äänin 21–12.

MAINOS

Kommentoi

Ensi vuoden budjetissa on kokonaista 100 000 euroa korjausrakentamiseen. Ei ihme, etteivät kunnan rakennukset pysy kunnossa. Tänä vuonna on purkamiseen käytetty varmaan yli puoli miljoonaa. Ja jos jäähallin tukemiseen käytetyt rahat olisi käytetty koulujen kunnossapitoon, ei oltaisi niin syvällä suossa kuin nyt ollaan. Saataisiinpa entinen johto takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilisessä valtuuston kokouksessa peräänkuulutettiin useassa puheenvuorossa säästöjen perään ja kysyttiin mm. mitä säästöjä saadaan siirtämällä vesiyhtiön toimisto olemassa olevista hyvin toimivista tiloista Lakeustaloon, mutta vastaaja tuohon kysymykseen ei kokouksessa löytynyt. Vesilaitoksen toiminnan (varastot, vedenkäsittelylaitos, toimisto kokonaisuus) kannalta tuo siirto vaikuttaa täysin älyttömältä niinkuin muutenkin hyvin toimivan ja asiakkaiden arvostaman vesilaitoksen liittäminen kunnan tekniseen toimeen, häviäjänä tuossa touhussa on vesiyhtiön asiakas, mutta tuo kysymys vaatii muutenkin varmasti vielä tarkemman pohdinnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten järkevää toimintaa mutta velanoton tuomitsen jyrkästi.Liminka on kärkipäässä eniten velkaantuneita kuntia tämä johtaa katasrofiin lisäksi vielä tämä jäähalli epäselvyys josta ei uskalleta edes puhua valtuuston kokouksissa.Miksi kunta ei vedä näppejään irti "jäähalliyhtiöstä"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki "uudistuminen" ei aina ole kuntalaisten eduksi ja uudistuminen pelkän uudistumisen vuoksi ei myöskään ole järkevää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

79
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
62
Puheenaihe: Siedetäänkö huonoa käytöstä työpaikoilla liikaa?
53
STT: Airiston Helmi on ollut Puolustusvoimissa huolen aiheena – HS:n sotilaslähteen mukaan yritys on myös ollut vuosia Supon tarkkailussa
28
Uniapnean diagnooseissa jyrkkä kasvu – hoidossa käytettävää ylipainehengityslaitetta on joutunut OYSissa jonottamaan yli puoli vuotta
20
Naamioitunut mies ryösti Kastellin apteekin, poliisi pyytää havaintoja
18
Sirkkoja voi nyt ostaa oululaisesta REKO-lähiruokaryhmästä, kysymällä kotisirkkoja saa suoraan tilalta
18
Lukijan kuva: Nuoli törröttää sorsan kyljessä Lintulammella – poliisille tehty ilmoitus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Tämä hallitus on itsenäisyytemme ajan oikeistolaisin hallitus. Meillä ei ole ollut koskaan lähellekään samanlaista halli... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image