Oulu

Limingan etuosto-oikeus kumottiin – kunta halusi perustaa maa-alueelle pyöräily- ja moot­to­ri­kelk­ka­reit­te­jä

Oulu 2.12.2019 13:49
Kaleva

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut lainvastaisena Limingan kunnan päätöksen käyttää etuosto-oikeuttaan kiinteistökaupassa syyskuussa 2018. Oikeuden mukaan kunnanhallituksen päätökselle ei ollut etuostolain mukaista perustetta.

Kunnanhallituksen mukaan etuosto-oikeutta käytettiin, koska maa-aluetta tarvitaan virkistystarkoituksiin pyöräily- ja moottorikelkkailureittien perustamista varten.

Asiasta valitti vantaalainen Jari Heikkinen, jolle noin 10 hehtaarin suuruinen Lehtometsän tila oli hieman aiemmin syksyllä myyty. Heikkisen mukaan kunta ei pysty käyttämään aluetta kohtuullisen ajan kuluessa. Hän myös katsoi, että yksi kunnanhallituksen jäsenistä oli esteellinen asiassa.

Hallinto-oikeus totesi, ettei alueella ole yksityiskohtaista kaavaa, eikä alueelle kunnan mukaan ole tarkoitustakaan laatia erillistä yleis- tai asemakaavaa. Myöskään reittisuunnitelmaa ei ole laadittu, eikä yleisempiäkään suunnitelmia reittiverkostosta alueelle ole.

Hallinto-oikeuden mukaan ulkoilureittien perustaminen alueelle voidaan turvata ulkoilulaissa säädettyä menettelyä noudattaen ilman, että kunnalla on tarvetta omistaa reittien maapohjaa. Oikeus otti huomioon myös alueen sijainnin kuntakeskukseen ja asuntoalueisiin nähden.

Kunnanhallituksen jäsenen esteellisyyttä koskevaa valitusperustetta oikeus ei hyväksynyt, joten sillä perusteella kunnanhallituksen päätöstä ei ollut syytä kumota.

Valittajalta ei asian näin päättyessä peritä oikeudenkäyntimaksua. Hallinto-oikeus hylkäsi valittajan oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskevan vaatimuksen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Voi voi limingan herrat, olisiko jo pikkuhiljaa aika katsoa peiliin ja alkaa tekeen asioita niin että ne kestävät päivänvalon. Ei voi olla vika muualla kun kerta toisensa jälkeen päätökset kaatuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä tulee kunnanjohtaja Rajala ja kunnanhallitus kalliiksi Limingan veronmaksajille. Jatkuvasti toilailevat omiansa. Luulevat omistavansa koko Limingan. Kesällä ympäristöministeriö perui ankkurilahden maanviljelijöiden peltojen pakkolunastuksen, nyt tämä. Lisäksi jäterulianssi, jäähallikuviot.... Vois journalistit soitella Toholammille, oliko siellä samanlaista peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image