Oulu

Liisa Jaakonsaari valittiin Oulun yliopiston hallitukseen – "On tärkeää puolustaa tiedettä ja tutkimusta"

Liisa Jaakonsaari ei ollut enää ehdolla europarlamenttiin. Arkistokuva. KUVA: PEKKA KARHUNEN
Oulu 27.5.2019 15:11
Kaleva

Euroopan parlamentista jättäytyvä SDP:n Liisa Jaakonsaari on valittu Oulun yliopiston hallitukseen vuoden 2023 loppuun saakka.

Yliopiston kollegio päätti asiasta maanantaina. Jaakonsaari korvaa hallituksessa Pasi Sahlbergin, joka jäi pois hallitustyöskentelystä viime vuonna.

Liisa Jaakonsaarella on pitkä poliittinen ura Euroopan parlamentin jäsenenä ja Oulun vaalipiirin kansanedustajana. Hän on urallaan toiminut muun muassa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana, työministerinä, SDP:n ja sen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. 

Jaakonsaari on syntynyt ja kasvanut Oulussa, ja hän asuu Oulun Raksilassa.

– Tartun todella mielelläni tähän haasteelliseen ja mielenkiintoiseen tehtävään. Osaamisen taso on nousussa sekä Euroopassa että Suomessa, ja on tärkeää puolustaa tiedettä ja tutkimusta samoin kuin hienoa pohjoissuomalaista instituutiota, yliopistoa, Jaakonsaari toteaa yliopiston tiedotteessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Metsään se on yliopisto mennyt ja pitkälle. Ei taida riittää tämä järkevämmän suunnan vahvistamiseksi. Amis kehitys pitäisi lopettaa ja tykkänään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylioppilas ja sattuma toimittaja Jaakonsaari, os. Ollakka vai eikö olla ! Harppaa tieteen tekemisen ytimeen jakamaan yleisnäkemyksiä kaikkeen, mitä tieteen tekemisessä tarvitaan. Listoja lienee tulossa eri tieteenhaarojen järjestelemiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naisen sanaan pitää nyt voida luottaa!

Kun olet näin koko Pohois-Suomen sekä Oulun yliopiston ja meidän opiskelijoiden onneksemme nyt julkisesti linjannut puolustavasi tiedettä ja laadukasta tutkimusta, niin ette voi sallia enää nykyrehtorin jatkavan toista kautta, koska hän on toiminut juuri päin vastoin jo viisi vuotta.
Aiemmin kansainvälisestikin arvostetun yliopistomme tutkimuksen tasoa on joissakin tiedekunnissa tietoiseti laskettu tosi lyhytnäköisesti, koska opiskeltaviksi tarjottavia aloja ja laaja-alaisia tutkimuskokonaisuuksia jopa tiedekuntia on haluttu alasajaa! Milloin milläkin keksityillä taloudellisilla, vain tekosyillä!

Vastuutonta oman yliopistonsa 'kehittämistä' ajattelematta seurauksia koko Pohjoisen alueemme työllistettävien laadun ja työpaikkojen säilymisen myönteistä takaamista täälläkin tai muualla Suomessa, koska nyt Oulun yo:ssa toimittu käytännössä juuri päinvastoin; alueemme tulevienkin työpaikkojen säilymisen kustannuksella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sai Oulun yliopisto kovan luokan tekijän mukaan hallitukseen. Erinomainen valinta, onnea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinaisesta leipätyöstään luopuneilla eläkelaisillä näyttää olevan kysyntää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liisalla on mukavia muistoja omasta yliopistoajasta, joita voi nyt kertoilla iltojen iloksi kokouksissa. Olisi hienoa jos Oulu saisi Liisan avustuksella olut-professuurin, joka auttaisi pienpanimoita maailmanvalloituksessa. Koemaistelijakin löytyy nyt yliopiston sisäpiiristä. Onnea Lissu ja kaikkea hyvää loppuelämääsi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä ole eläessäni änkyrämpää ja itse riittoisampaa ihmistä tavannut. Onnea vaan yliopisto ja mukavia palaverihetkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:03
Kultarannassa pääministeri Rinne ja oppositiojohtaja Halla-aho väittelivät maahanmuutosta – "Laitetaanko rautaa rajalle?"
11:55
Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari uusista tiedusteluvaltuuksista: "Kestää aikansa ennen kuin kone käy kaikilla sylintereillä"
11:46
Jo yksi aktiivinen murtaja tai rikollisporukka voi kääntää asuntomurtojen määrän kasvuun – "Rajat ylittävä rikollisuus on suuri haaste", poliisi muistuttaa
11:00
Kahdeksan Kalevan yleisöarvijoijaa liikkuu Oulun juhlaviikoilla
11:00
Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut – vähennyksiä tehdään 380 henkilötyövuoden verran
10:51
Kolme oululaismiestä kuuli syytteet teloitustyyliin tehdystä murhasta – Soramontulla surmatun ruumis löydettiin vasta kuukausien kuluttua
10:32
Oulu kasvaa keskimäärin 1 000 asukkaalla vuodessa – enemmistö poismuuttaneista voisi harkita palaavansa Ouluun
24
Lipolta lipsahti piste Pöytyälle – voitto irtosi vasta kotiutuslyöntikilpailussa
22
Kaupunkiviljely siirtyy kohti Oulun keskustaa: Palstoja saatetaan jopa lakkauttaa, kun taas viljelylaatikot ovat täynnä vuodesta toiseen
17
Pohjantien remonttisumaan tulossa helpotusta: Alennettuja nopeusrajoituksia puretaan kesän aikana, siltatyömaa vaikuttaa liikenteeseen vasta syksyllä
16
Suomen muuttovoitto pieneni viime vuonna – maahanmuutto väheni ja maastamuutto kasvoi
15
Rinteen hallitus tekee paluun 1970-luvulle Lukijalta
14
Oulu kasvaa keskimäärin 1 000 asukkaalla vuodessa – enemmistö poismuuttaneista voisi harkita palaavansa Ouluun
13
Puolustusministeri Kaikkonen väläyttää 2-3 kuukauden kansalaispalvelusta – Päätökset kuitenkin jäämässä seuraavalle hallitukselle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntiin sekä seuraaviin Pohjois-Pohjanmaan kuntiin: Pudasjärvi,
Taivalkoski ja Kuusamo ja seuraaviin Lapin kuntiin: Posio, Kemi, Keminmaa ja Ylitornio. 
Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen,
Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan
maakunnan länsiosassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

onnea kaaharit nyt se on tullut

EVVK. Jos tavoitan hitaamman, menen ohi. Jos nopeampi tavoittaa minut, päästän edelle. Ei ongelmaa. Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image