Oulu

Lii­ke­si­vis­tys­ra­has­to lahjoittaa 15 000 ja Nordea 10 000 euroa Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lul­le – kasassa jo yli puoli miljoonaa euroa

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan keväällä ja varoja on kerätty yli 500 000 euroa. KUVA: Essi Puuri
Oulu 17.12.2018 10:06 | Päivitetty 17.12.2018 10:37
Kaleva

Liikesivistysrahaston valtuuskunta on vahvistanut päätöksen lahjoittaa 15 000 euroa Oulun ammattikorkeakoulun Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen -varanhankintakampanjaan. Lahjoitus kohdistetaan liiketalouden koulutukseen. 

– Ammattikorkeakouluille suunnatuilla lahjoituksilla Liikesivistysrahaston tavoitteena on tukea yritysten kilpailukyvyn kehittämistä valtakunnallisesti ja Suomen talouden kasvua pitkällä aikavälillä. Oulun ammattikorkeakoulun varainhankinnalla edistettävät tavoitteet kulkevat rinnan Liikesivistysrahaston apurahatoiminnan painoalueiden kanssa, joissa toimialojen ja elinkeinoelämän organisaatioiden uudistaminen on keskiössä, toimitusjohtaja Johanna Vesterinen kertoo.

Oamkissa voi opiskella liiketaloutta suomeksi tai englanniksi. Oamkissa on mahdollista opiskella myös liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto.

Ensi kevään yhteishaussa voi hakea ensimmäistä kertaa Terwa-akatemiaan, jossa opiskellaan yrittäjyyttä käytännössä. Aiemmin Terwa-akatemiaan ovat voineet hakea liiketalouden opiskelijat, jotka ovat halunneet suuntautua opinnoissaan yrittäjyyteen. 

Myös Nordea lahjoittaa Oamkille. Pankin lahjoittama summa on 10 000 euroa.

– Tämän tuen taustalla on osaltaan Nordean Oulun seudun neuvottelukunnan jäsenten päätös suunnata palkkionsa osin tähän kohteeseen. Nordean yhteiskuntavastuustrategian ydin on tukea talouslukutaitoa ja yrittäjyyttä yhteiskunnassa. Tämä lahjoitus istuu siis hyvin tähän tavoitteeseen, kertoo pankinjohtaja Pekka Koskela.

Oulun ammattikorkeakoulu kouluttaa vuosittain noin 250 kaupallisen alan asiantuntijaa. Rahoitusala on merkittävä työllistäjä alueen tradenomeille. 

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan keväällä ja varoja on kerätty yli 500 000 euroa. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämiseen. Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen. Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön 2018–2020 aikana.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

14:50
Tulvavesi on noussut tielle Siikalatvalla – tie on suljettu liikenteeltä
14:19
Uhkaako Jussi Jokistakin pelikielto? Liigan kurinpito käsittelee maanantain ottelun jalkapyyhkäisyn – katso tilanne
14:07
Ulkoministeriön häirintäkysely johti laajaan selvitykseen, ja tässä tulos: "Siellä pitää parantaa johtamista, tiedonkulkua ja koko kulttuuria"
14:00
Limingan kunnan tilikausi 1,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen – investointimenot historiallisesti peräti 19,2 miljoonaa euroa
13:31
OLS:n ensi kauden joukkue rakentuu – Saarnio palaa Sveitsistä, Mestarille jatkosopimus
13:28
Koirankakalla voi saada kahvia pop up -kahvilamyymälästä Oulussa
13:22
Kärppien Kivihalme on oppinut pudotuspelien tavoille ja antaa palaa vaihdosta toiseen – "Jokaiseen otteluun valmistaudutaan tulos tai ulos -mentaliteetilla"
103
WWF Suomi vaatii pikaisia muutoksia suomalaisten ruokavalintoihin – "lihan määrää pitää vähentää merkittävästi ilmaston hyväksi"
63
Oulussa postia jakaa kaksi toimijaa – monelle suomalaiselle tulee yllätyksenä, että postia jakavat muutkin kuin Posti
46
Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen
17
Poliittinen väkivalta nousi huolenaiheeksi – Finnkinon ilmoitus perussuomalaisten vaalivideon trailerista aiheutti hämmennyksen
16
Kärpät voiton päässä välieristä, peli ei silti täysin säväyttänyt yleisöä – Manner: "Ei se ole niin yksinkertaista, kuin kotisohvalla saattaa tuntua"
15
Katupölykausi alkoi Oulussa: Ilmanlaatu muuttui huonoksi keskustan alueella
15
Työryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen hämmästelee Antti Rinteen kommenttia Sitran rahojen käytöstä: "Rahoista ei ole yhteisymmärrystä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

229 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Tulonsiirrot käyhältä rikkaalle ovat mahdottoimia, senhän toki älyät. Lue lisää...
A T

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image