Oulu

Lii­ke­si­vis­tys­ra­has­to lahjoittaa 15 000 ja Nordea 10 000 euroa Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lul­le – kasassa jo yli puoli miljoonaa euroa

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan keväällä ja varoja on kerätty yli 500 000 euroa. KUVA: Essi Puuri
Oulu 17.12.2018 10:06 | Päivitetty 17.12.2018 10:37
Kaleva

Liikesivistysrahaston valtuuskunta on vahvistanut päätöksen lahjoittaa 15 000 euroa Oulun ammattikorkeakoulun Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen -varanhankintakampanjaan. Lahjoitus kohdistetaan liiketalouden koulutukseen. 

– Ammattikorkeakouluille suunnatuilla lahjoituksilla Liikesivistysrahaston tavoitteena on tukea yritysten kilpailukyvyn kehittämistä valtakunnallisesti ja Suomen talouden kasvua pitkällä aikavälillä. Oulun ammattikorkeakoulun varainhankinnalla edistettävät tavoitteet kulkevat rinnan Liikesivistysrahaston apurahatoiminnan painoalueiden kanssa, joissa toimialojen ja elinkeinoelämän organisaatioiden uudistaminen on keskiössä, toimitusjohtaja Johanna Vesterinen kertoo.

Oamkissa voi opiskella liiketaloutta suomeksi tai englanniksi. Oamkissa on mahdollista opiskella myös liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto.

Ensi kevään yhteishaussa voi hakea ensimmäistä kertaa Terwa-akatemiaan, jossa opiskellaan yrittäjyyttä käytännössä. Aiemmin Terwa-akatemiaan ovat voineet hakea liiketalouden opiskelijat, jotka ovat halunneet suuntautua opinnoissaan yrittäjyyteen. 

Myös Nordea lahjoittaa Oamkille. Pankin lahjoittama summa on 10 000 euroa.

– Tämän tuen taustalla on osaltaan Nordean Oulun seudun neuvottelukunnan jäsenten päätös suunnata palkkionsa osin tähän kohteeseen. Nordean yhteiskuntavastuustrategian ydin on tukea talouslukutaitoa ja yrittäjyyttä yhteiskunnassa. Tämä lahjoitus istuu siis hyvin tähän tavoitteeseen, kertoo pankinjohtaja Pekka Koskela.

Oulun ammattikorkeakoulu kouluttaa vuosittain noin 250 kaupallisen alan asiantuntijaa. Rahoitusala on merkittävä työllistäjä alueen tradenomeille. 

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan keväällä ja varoja on kerätty yli 500 000 euroa. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämiseen. Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen. Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön 2018–2020 aikana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

3
Oulussa löydetyn hylyn tutkimukset etenevät, mutta ongelmana on miten jäännös säilytetään – "Hylky tuhoutuu helposti nostettaessa kuiville"
3
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
2
Kainuun prikaatin varusmies nosti tuvassa aseen toista varusmiestä kohti ja laukaisi – Sakkoja myös kertausharjoituksen väliin jättäneelle reserviläiselle
2
Oulun kaupungin ympäristöohjelma hyväksyttiin – tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2040
1
Runssilla: Puistolassa tarjoillaan oman talon herkkuja sekä yltäkylläisesti uusia ja yllättäviä makuja
1
Maakaasuputki Viroon valmistuu etuajassa – Näin rakentajat ratkaisivat risteyskohdan Venäjältä tulevan putken kanssa
1
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image