Oulu

Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa

Liikennevalot kaatuivat kolarin seurauksena. KUVA: Lukijan kuva
Oulu 21.5.2019 23:05
Heikki Uusitalo

Liikennevalot saivat kyytiä Oulussa, kun kaksi henkilöautoa kolaroi tiistaina Uudenkadun ja Kajaaninkadun risteyksessä.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

Liikennevalot ovat toistaiseksi pois käytöstä.

Poliisi selvittää asiaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Kyllä oikiat oululaiset ossaa ajjaa oikein. Taitaa olla tullista tulleita tai muualta nuo töpeksijät.
Yhtään kolaria ei oo tullu ajettua ja ajokortti ollu yli 20 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mitä sillä on väli vaikka kortti on ollut 100 vuotta, jos ei kilometrejä kuitenkaan ole tullut muutamaa sataa enempää.
Minulla on kortti ollut 40 vuotta ja 3,5 miljoonaa kilometriä takana 25:ssä eri maassa yhdistelmällä, eikä yhtään kolaria ole tullut ajettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ajokilometrejä on palijo takana ja erilaisia ajoneuvoja on ajettu. Ei tosiaan kortti ihimisestä ajajaa tee. Kokemus se on mikä merkittee ja omalla kohalla aikoinaan hyvä ajo-opetus varttuneenpana ihimisenä ettei ollu korvataustat ennää märät. Mutta ei oululaisuus (varsinkaan jos on palijasjalakanen) tee ihimisestä huonoa ajajaa.
Jos ei ossaa ajjaa niin vois polliisi määrätä preppauskurssille autokouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan niitä kilometrejä olla sinulla takana, mutta vain peräkylien kujilla jossa ei muuta liikennettä ole. Käyhän hiukan oikeissa kaupungeissa ja maissa jossa liikennekulttuuri on hiukan erilaista, kuin jossain takamaiden savimailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu olen käynyt myös muissa maissa ja pääkaupungissa, ettei tartte luulla ettenkö osaisi. En tiennytkään että minun ajotaidoista oli kyse. Niissä ei ole koskaan ollut moitteen sijaa, ei kanssakulkijoitten taikka virkavallan taholta. Ihmettelen kumminkin miksi väitetään ettei oululaiset osaa ajaa. Terveisin oululainen joka osaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikiat oululaiset eivät todellakaan osaa ajaa saatikka käsitä liikenteestä jotain. Kyllä ne muualta tulleet ovat niitä osaajia ja oikiat oululaiset niitä koheltajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaiset pitäisi komentaa länsinaapuriin opettelemaan liikennekäyttäytymistä Olen suht.koht. paljon ajellut Ruotsissa.Kyllä tällä kokemuksella näyttää että Suomalaiset kuljettajat on vastikään ravisteltu puusta alas,annettu korttiläpyskä kouraan ja kehoitus ; Nyt baanalle ja olet aina oikeassa ja jos vahinko tulee niin mitä sitte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa on samanlaisia tumpeloita, kuin Suomessakin. Mene Italiaan, tai Kreikkaan ajamaan, niin näet miten ajaminen pitää hoitaa jotta liikenne kulukee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu -- the Big City! Muutamia kertoja olen jalankulkijana tuossa risteyksessä ylittänyt puolelta toiselle, ja oikeasti silmäpari pitää olla niskassakin. Ehkäpä luonto kehittää evoluution myötä Oulun liikenteeseen sopeutuneen ihmislajin, jonka pää ja sen mukana silmät kääntyvät niskapuolelle niin kuin petolinnuilla. Metkaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on paha risteys. Taivaan merkit, opasteet ovat liian lähellä risteystä, ja kaistanvaihtajia tulee joka reunalta. Perinteiseti naapurisopua ei ole, eikä väliin pääse ihan helposti. Mausteena ovat vielä linja-autot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenteenlukutaito ja -tajuaminen on hukassa monen muunkin taajaman kulkijoilla, sitten yritetään todistaa osaamisensa lähes paniikinomaisella kaasun painamisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulipa tässä pari vuotta sitten todistettua mielenkiintoista risteysajoa Oulussa. Iso valo-ohjattu risteys, kääntymässä vasemmalle, oma nuolivalo. Nuolivalo vaihtuu vihreäksi, rouva pikkuautossaan lähtee liikkeelle ja kääntymään ihan normaalisti vasemmalle, mutta ei osunutkaan siihen kaistalle vaan ajaa keskikorokkeen päälle ja jyrää siinä samalla ryhmittymismerkin sileäksi. Säällä tai millään muullakaan ei ollut osuuttaa asiaan. Että kaikille sitä kortteja jaetaankin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietämättä tätä ko. tapausta tarkemmin totean vain, että tuolla liikenteessä on sellaisia suhareita liikkeellä, ettei niille pitäisi antaa autoa käyttöön edes suola-aavikolla. Valkean edessä parkataan pysäytyskiellolla ja siitä sitten lähdetään ajamaan ihan miten sattuun pois. Joka ainut päivä siitä lähtee ihan järkyttäviä kuskeja liikkeelle ahtaasta paikasta, kun einarit pysäköi ja pysäyttää väärään paikkaan. Invalupa ja apteekki ei oikeuta poikkeukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikennevalot risteyksessä ja oululaiset tunarit eivät osaa edes ajaa opasteiden mukaan. Tässä todiste taas siitä, että oulussa ei osata mitään ja vielä vähiten ajaa autolla ja osata liikennesäännöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aamulla tuossa risteyksessä oli kytketty valot pois toiminnasta, jolloin voimassa on kirkon suunnasta tulevilla kolmio, sieltä on taidettu tulla kolmion takaa lävistäjältä tulleen kylkeen. Itselläkin taksi työntyi eteen, vaikka tuli kolmion takaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoo sen, että oululaiset eivät ymmärrä liikennesääntöjä. Valot kun pois käytöstä niin kukaan ei tiedä miten ajetaan ja miksi.
Lisää valoja oululaisten vinteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun liikennevalojen ajoitusten säätäjät: käsittämätöntä liikenteen jarruttamista epämääräisin punaisin. Päivin, illoin: oli arki tai pyhä. Kannattaisi kuunnella ammattiautoilijoita ja etenkin takseja jotka yötäpäivää pyörittävät liikennettä. Sieltä saisi pienillä kyselyillä paljon neuvoja miten etenkin keskikaupungilla ruutukaava-alueilla liikennettä voisi jouhevoittaa.

Limingantullin Prismasta Lävistäjälle sunnuntai-iltana puoli tuntia.. matkaa pari kilsaa. Kaikki valot punaisilla koko ajan.

Saa siinä ihmetellä keskustan vetovoiman puutetta koska sinne tulo tehdään keinotekoisten ruuhkien ja pysäköinnin lisäksi hankalaksi. Helpompi ajella Zeppeliniin Kaakkuriin tai Ritaharjuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

12:10
Raportti: Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
26
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
25
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
16
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
14
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
12
Tjäreborgin yhden edestakaisen Antalya-Oulu -lomalennon tilanne auki – lähtemässä ja palaamassa yhteensä yli 300 matkustajaa
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
9
Googlen jätti-investointien toinenkin tuulivoimakohde selvisi: Sijoittuu Kalajoelle, Kannukseen ja Kokkolaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

101 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image