Oulu

Les­ta­dio­lai­si­soi­sän hy­väk­si­käyt­tö­tuo­mio sai lainvoiman

Oulu 8.12.2011 16:31
Kaleva
Oulun käräjäoikeuden vanhoillislestadiolaiselle isoisälle langettama rikostuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on saanut lainvoiman. Osapuolet eivät ole valittaneet 28. marraskuuta annetusta ratkaisusta hovioikeuteen, joten käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Isoisä sai 80 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen. Oikeuden mukaan vuonna 1939 syntynyt oululainen mies käytti hyväkseen 16--17-vuotiasta sukulaislastaan 15.8.2002--18.6.2004, jolloin lapsi asui miehen kanssa samassa taloudessa.

Mies tuomittiin maksamaan uhrilleen korvausta loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 1?750 euroa, minkä lisäksi hänet määrättiin maksamaan myös lapsen oikeudenkäyntikulut.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

Siis älyköt hoi. Luuletteko te että Srk tai muuten lestadiolaiset pystyvät vaikuttamaan tuohon tuomioon. EI kuulkaa mitenkään!! Mutta tosiaankin tuo tuomio on kyllä ihan hanurista. Kuvitelkaa että jostain kyhmyjoutsenen ampumisesta saa tuhansien eurojen sakkoa ja vankilatuomion.. ja tämmösen lussutuomion saa kun tekee rikoksen toista ihmistä kohtaan!!! Älytöntä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi mediassa mainitaan tuomitun ihmisen uskonnoillinen viitekehys vain lestadiolaisten kyseessä ollen, muttei esim. tuomittujen puoluekantaa (jäsenyys tai kannatus) yleisesti? Tietääkseni kaikki tutkimukset ovat osoittaneet, että lestadiolaisiin suuntauksiin tunnustautuvilla on suhteellisesti tarkastellen muita suomalaisia vähemmän syytteitä ja tuomioita alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tämä kai se olisi tärkeämpi tieto levitettäväksi kuin yksittäisten lestadiolaistuomittujen osoittelu. Tonen asia on sitten tuomioiden yleinen koventaminen näissä rikoksissa ja niiden peittelyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ja Suomen oikeuslaitos... lapsilla ei väliä. Näillä pedofiileillä ja uskovailla kylläkin. Samaa mieltä että kummasti kaleva suojelee rikollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin sunnuntaina seuroihin ja synnit anteeksi....se on siinä. Kuulostaa isolta tuo 1750 ekeä, toivottavasti suoritus tulee tehdä kataisella, eikä maksukin tule "luonnossa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä etteivät valittaneet hovioikeuteen. Se kun tuppaa vapauttamaan rikollisia ihan tosta vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan ei tarvitse alistua yhtään mihinkään uhkailuun eikä kiristykseen. Kirjoittakoon niinkuin haluaa. Asiat pitää sanoa juuri niinkuin ne on. Yleensä rikoksentekijöistä laitetaan nimi syntymäpaikka jne esille. Ainut mistä Kalevaa moitin on surkean ohut tiistainen julkaisu. Aina sama homma läpi näkyy lehdestä. Kiinnostaisi tietää onko loput jutut sensuroitu jonkun kiihkoilijan toimesta. Toivoisin Kalevaan juttua Martti Lutherista niin saataisiin vähän tietoa siitäkin miten luterilaisen uskonnon perustaja eli ja kehoitti elämään. Uusimmassa Rauhan Tervehdyksessä oli hyvä juttu aiheesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parahin Nimimerkki - soopaa, jokainen ihminen vastaa teoistaan vain ja ainoastaan yhteiskunnalle. Ei millekään mielikuvitusolennolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtänevätkö nyt että uskovaisten rikokset kuuluvat järjestäytyneen yhteiskunnan rikoslain alaisuuteen. Niitä ei voi kuitata millään sisäisellä toimella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen ihminen - niin myös lestadiolainen, vastaa henkilökohtaisesti teoistaan esivallalle ja Jumalalle. Ei yhteiskunta eikä myöskään mikään yhteisö ole vastuussa yksittäisten ihmisten hairahduksista ja synneistä. Ihmisen on sovitettava rikoksensa yhteiskunnan ja raamatun mukaan myös Jumalan edessaä, jos aikoo saada taivaspaikan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kiitokset Kalevalle rehellisestä uutisoinnista vuodesta toiseen." Juuri näin. Samaa juttua pidetään otsikoissa, kun ei ole uusia tullut esille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tuon tekijän tausta mainittiin joskus aikanaan myös valtakunnan uutisissa, telvisiossa. Ei se tuntunut ketään haittaavan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1750+ aa kulut oli siis käytännössä rangaistus tällaisesta teosta. Se on kohtuuslaitos taas tehny hienon ratkaisun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan pitää kaikissa raiskaus/hyväksikäyttötapauksissa ilmoittaa tästä lähin oliko henkilö ateisti, kuuluiko kirkkoon, oliko suuntautunut johonkin uskonnolliseen ryhmittymään. Luulenpa vain, että kalevalla ei ole kanttia muiden kuin lestadiolaisten tekemiä virheitä uutisoida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen kerran oikeuden päätös lapseen kohdistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä oli hyvin,hyvin mitätön rangaistuksiltaan niihin kärsimyksiin nähden, mitä hyväksikäytetty joutui ja sai kokea. Eikä tämä kokemus lopullisesti poistu ollenkaan vaan seuraa pahimillaan koko elämänkaaren ajan. Että halpa on hyväksikäytetyn lapsen arvo, ainakin oikeuden päätöksen mukaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Kaleva, että otatte esille näitä lapsiraukkoihin kohdistuneita vääryyksiä. Lestadiolaisten kupla paremmuudestaan, siis oletetusta, on viimein puhkaistava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun näin rankasta asiasta on kyse, pitääkin kertoa totuus ja sekin, että on kuulunut kyseiseen liikkeeseen. Se puhdistaa ilmapiiriä ja vapauttaa uskomaan, sekä luottamaan maalliseen lakiin. Olen itse antanut ilmi väkivaltatapauksen perheestä, joka oli lopuksi kiitollinen, että pääsivät hoitoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset Kalevalle rehellisestä uutisoinnista vuodesta toiseen. Kunniapalkinto lehdelle ja jatkan kestotilaustani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
23
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image