Oulu

Les­ta­dio­lai­si­soi­sän hy­väk­si­käyt­tö­tuo­mio sai lainvoiman

Oulu 8.12.2011 16:31
Kaleva
Oulun käräjäoikeuden vanhoillislestadiolaiselle isoisälle langettama rikostuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on saanut lainvoiman. Osapuolet eivät ole valittaneet 28. marraskuuta annetusta ratkaisusta hovioikeuteen, joten käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Isoisä sai 80 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen. Oikeuden mukaan vuonna 1939 syntynyt oululainen mies käytti hyväkseen 16--17-vuotiasta sukulaislastaan 15.8.2002--18.6.2004, jolloin lapsi asui miehen kanssa samassa taloudessa.

Mies tuomittiin maksamaan uhrilleen korvausta loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 1?750 euroa, minkä lisäksi hänet määrättiin maksamaan myös lapsen oikeudenkäyntikulut.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

Siis älyköt hoi. Luuletteko te että Srk tai muuten lestadiolaiset pystyvät vaikuttamaan tuohon tuomioon. EI kuulkaa mitenkään!! Mutta tosiaankin tuo tuomio on kyllä ihan hanurista. Kuvitelkaa että jostain kyhmyjoutsenen ampumisesta saa tuhansien eurojen sakkoa ja vankilatuomion.. ja tämmösen lussutuomion saa kun tekee rikoksen toista ihmistä kohtaan!!! Älytöntä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi mediassa mainitaan tuomitun ihmisen uskonnoillinen viitekehys vain lestadiolaisten kyseessä ollen, muttei esim. tuomittujen puoluekantaa (jäsenyys tai kannatus) yleisesti? Tietääkseni kaikki tutkimukset ovat osoittaneet, että lestadiolaisiin suuntauksiin tunnustautuvilla on suhteellisesti tarkastellen muita suomalaisia vähemmän syytteitä ja tuomioita alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tämä kai se olisi tärkeämpi tieto levitettäväksi kuin yksittäisten lestadiolaistuomittujen osoittelu. Tonen asia on sitten tuomioiden yleinen koventaminen näissä rikoksissa ja niiden peittelyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ja Suomen oikeuslaitos... lapsilla ei väliä. Näillä pedofiileillä ja uskovailla kylläkin. Samaa mieltä että kummasti kaleva suojelee rikollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin sunnuntaina seuroihin ja synnit anteeksi....se on siinä. Kuulostaa isolta tuo 1750 ekeä, toivottavasti suoritus tulee tehdä kataisella, eikä maksukin tule "luonnossa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä etteivät valittaneet hovioikeuteen. Se kun tuppaa vapauttamaan rikollisia ihan tosta vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan ei tarvitse alistua yhtään mihinkään uhkailuun eikä kiristykseen. Kirjoittakoon niinkuin haluaa. Asiat pitää sanoa juuri niinkuin ne on. Yleensä rikoksentekijöistä laitetaan nimi syntymäpaikka jne esille. Ainut mistä Kalevaa moitin on surkean ohut tiistainen julkaisu. Aina sama homma läpi näkyy lehdestä. Kiinnostaisi tietää onko loput jutut sensuroitu jonkun kiihkoilijan toimesta. Toivoisin Kalevaan juttua Martti Lutherista niin saataisiin vähän tietoa siitäkin miten luterilaisen uskonnon perustaja eli ja kehoitti elämään. Uusimmassa Rauhan Tervehdyksessä oli hyvä juttu aiheesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parahin Nimimerkki - soopaa, jokainen ihminen vastaa teoistaan vain ja ainoastaan yhteiskunnalle. Ei millekään mielikuvitusolennolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtänevätkö nyt että uskovaisten rikokset kuuluvat järjestäytyneen yhteiskunnan rikoslain alaisuuteen. Niitä ei voi kuitata millään sisäisellä toimella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen ihminen - niin myös lestadiolainen, vastaa henkilökohtaisesti teoistaan esivallalle ja Jumalalle. Ei yhteiskunta eikä myöskään mikään yhteisö ole vastuussa yksittäisten ihmisten hairahduksista ja synneistä. Ihmisen on sovitettava rikoksensa yhteiskunnan ja raamatun mukaan myös Jumalan edessaä, jos aikoo saada taivaspaikan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kiitokset Kalevalle rehellisestä uutisoinnista vuodesta toiseen." Juuri näin. Samaa juttua pidetään otsikoissa, kun ei ole uusia tullut esille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tuon tekijän tausta mainittiin joskus aikanaan myös valtakunnan uutisissa, telvisiossa. Ei se tuntunut ketään haittaavan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1750+ aa kulut oli siis käytännössä rangaistus tällaisesta teosta. Se on kohtuuslaitos taas tehny hienon ratkaisun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan pitää kaikissa raiskaus/hyväksikäyttötapauksissa ilmoittaa tästä lähin oliko henkilö ateisti, kuuluiko kirkkoon, oliko suuntautunut johonkin uskonnolliseen ryhmittymään. Luulenpa vain, että kalevalla ei ole kanttia muiden kuin lestadiolaisten tekemiä virheitä uutisoida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen kerran oikeuden päätös lapseen kohdistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä oli hyvin,hyvin mitätön rangaistuksiltaan niihin kärsimyksiin nähden, mitä hyväksikäytetty joutui ja sai kokea. Eikä tämä kokemus lopullisesti poistu ollenkaan vaan seuraa pahimillaan koko elämänkaaren ajan. Että halpa on hyväksikäytetyn lapsen arvo, ainakin oikeuden päätöksen mukaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Kaleva, että otatte esille näitä lapsiraukkoihin kohdistuneita vääryyksiä. Lestadiolaisten kupla paremmuudestaan, siis oletetusta, on viimein puhkaistava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun näin rankasta asiasta on kyse, pitääkin kertoa totuus ja sekin, että on kuulunut kyseiseen liikkeeseen. Se puhdistaa ilmapiiriä ja vapauttaa uskomaan, sekä luottamaan maalliseen lakiin. Olen itse antanut ilmi väkivaltatapauksen perheestä, joka oli lopuksi kiitollinen, että pääsivät hoitoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset Kalevalle rehellisestä uutisoinnista vuodesta toiseen. Kunniapalkinto lehdelle ja jatkan kestotilaustani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image