Oulu

Lentävä lautanen pannaan kiinni

Oulu 28.11.2012 16:52
Kaleva

Pala pitkäaikaista oululaista ravintolahistoriaa sulkeutuu, kun ravintola Lentävä lautanen on avoinna viimeistä kertaa vuoden viimeisenä päivänä.

Ravintolan nykyinen omistaja oli saamassa kaupat selviksi uusien omistajien kanssa, joka olisi jatkanut toimintaa nykyisellä konseptilla. Kiinteistön omistaja ei jatkanut vuokrasopimusta, ja ravintolan toiminta lakkaa tämän vuoden lopussa.

Lentävä lautanen on toiminut vuodesta 1957 lähtien, ja se on Oulun toiseksi pitkäikäisin yhtäjaksoisesti toiminut ravintola.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (135)

Portsarit Kake ja Kale, musiikista What a wonderful world ja Jampan aamu toi, ilta vei ensimmäisenä tulee mieleen 70-luvulta kun oli vakiopaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lentävä oli mahtava erityisesti tykkäsin vanhasta 80-luvun versiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentävä lautanen tuli tutuksi ja hyväksi ruokailupaikaksi opiskeluaikanani jo 1958 . Kesäyliopistoaikana kävimme Lentävässä lautasessa syömässä . Hämmästelimme ja ihmettelimme , mitä joukkoa tämä joukko on , kun Pojat-filmin näyttelijät tulivat syömään . Ryhmässä oli myös Vesa-Matti Loiri ja muut poikanäyttelijät sekä miesnättelijöitä saksalaisiin asepukuihin puettuina . Siinä meillä oli ihmettelemistä , sillä emme tienneet , että tällaista menestysfilmiä Oulussa filmataan .Monia hetkiä siellä tuli opiskeluaikana vietettyä .Nyt ne ovat Lentävän lautasen historiaa muistoissani .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, olisi ollut varmaan hyvä paikka akustisten esitysten soittajille. Ei liian iso, eikä liian pieni.
Vaikka asuin 70-luvulla naapurissa, ei tullut paljon käytyä, koska se vaikutti niin sisäpiiriläiseltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

70-luvulla lyskalaisten vakipaikka, siellä istuttiin juoksutunnitkin ja illan aloittajaiset, saikohan Roineen Jussi porttikiellon kun meinaa baarin lopettaa ... Mahtaa Röyhkän Kaukoa taas harmittaa, laulun paikka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä lentävästä lautasesta tulee mieleen nyt jo edesmennyt Oulun SF-seura Polaris. Käsittääkseni seura myös virallisesti lopetettiin tuossa legendaarisessa scifi-ihmisten kokoontumispaikassa, eli Lentävässä Lautasessa.

Nyyh :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun keskustassa on liikaa ravintolatarjontaa ja yhden kuppilan lähtö on hyvä alku. Vielä kun saisi yökerhot kiinni 02 ja pienemmät kuppilat vaikka klo 24, niin rauhoittuisi meno kaupungilla kummasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se meno erityisen rauhatonta? Itse en ole hoksannut, vaikka monesti pikkutunneilla tuleekin keskustassa käveltyä ja siellä pariin otteeseen olen asunutkin. Kaikkea muuta kuin hyvä juttu se, että pienemmät perinteikkäät ja persoonalliset kuppilat lopettavat (ensin PSK ja nyt tämä). Sanomalehtien keskustelupalstoilla vaikuttavat ammattivalittajat tosin jaksavat vonkua asiasta kuin asiasta, oli se sitten koirankakka kadulla tai aikuisten ihmisten alkoholinkäyttö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun baarikulttuuri on menossa väärään suuntaan, tai on jo mennyt. Sedulat ja ketjuravintolat vievät keskustan liiketilat paikallisilta yrittäjiltä. Muovi on korvannut aitouden. Surullista..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen syntynyt vuonna 1957 ja pikkupoikana jo ihmettelin baarissa ollutta lentävää lautasta. Oliko lentävä lautanen katossa vaiko ikkunssa - tai sitten molemmissa tuolloin 1960-luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei yhden "pääskyn"poismeneminen kesä pilaa!Terve menoa "juottola"-ei taatusti tule isoa vahinkoa muille kuin vuokralaisille.Kun väki (kapakat)vähenee niin pidot auki ja lähellä olevissa kapakoissa paranee.-)Ei se "lentävien tassien"asiakaskantakaan niin kamalan ainutlaatuista ole kuin yhdessä asiassa, eli muista kapakoista porttikiellon ja "ei toivotuksi"julistetut ovat saaneet saivat örveltää ko.paikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa siltä, että juuri sinulla ei ole ollut asiaa Lentävään - sillä voitaisiin faktatietosi puute ainakin selittää. Asiakaskuntahan Lentävässä oli päinvastoin varsin rauhallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oih ja voih!Tuli monta kertaa käytyä siellä 80-luvulla ja aina tipahti levariin kolikko,että kuuli vähän kissiä...sinneppä ne tienatut markat monesti jäi:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heippa vaan Tapiola. Nyt lähtivät tämän asiakkaan vakuutukset vaihtoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monoa sille kenellä päättävä / suurin ja viimeinen sana sanottavana !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (135)

Uutisvirta

62
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
47
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
32
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
28
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
24
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image