Oulu

Lennostot har­joit­te­le­vat Oulunkin taivaalla ensi viikolla – hävittäjät käyttävät soihtuja ja silppua

Oulu 22.11.2019 8:15
Heidi Peltonen

Lapin lennosto ja Karjalan lennosto harjoittelevat ensi viikolla Oulunsalosta käsin. Lentojen taustalla ovat Lapin lennoston Otava 19 ja Karjalan lennoston Vilkku 19 -harjoitukset.

Harjoituksiin osallistuu yhteensä 24 hävittäjää. Harjoituksissa lennetään Oulun, Rovaniemen, Kuusamon, Joensuun, Kuopion ja Jyväskylän välisellä alueella. 

Molemmat harjoitukset alkavat ensi maanantaina aamulla. Oulunsalosta lennettävä harjoitus alkaa kello 9 ja päättyy perjantaina kello 14 mennessä. Lentotoimintaa on päivittäin kello 9-23 lukuunottamatta perjantaita. 

Rissalasta lennettävä harjoitus taas alkaa maanantaina kello 8. Lentotoimintaa on päivittäin kello 8-23 ja harjoitus päättyy torstai-iltana. 

Harjoituksiin liittyy lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä korkealla lennettäviä yliäänilentoja, jotka voivat kuulua maassa yliäänipamauksina. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä. Häiriötä pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Lisäksi harjoituksissa käytetään heitteitä eli soihtuja ja silppua. Silput voivat aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja ja soihdut voivat näkyä kirkkaina valoilmiöinä. 

MAINOS

Kommentoi

Vasta oli kaksi viikkoa sitten viimeksi Oulussa ilmasotaharjoitukset. Eikö tämä saastuttaminen voisi vähäksi aika riittää tai edes siirtää käyttämään "erämaakenttiä" kuten Kajaani, Tikkakoski, Rovaniemi jne.
Btw. Muutin siviililentokentän lähellä asumaan, en sotalentokentän. Siviilikoneet eivät pidä melua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silppua taivaalle ja säätutkat sekoavat. Ja tietenkin revitellään ilman transpondereita. Uusi sotilaslentäjä kurssi kyllä tarvii harjoitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä Suomen sotahullut eivät huomaa, että jatkuvat tappajakoneharjoitukset ovat suurin syy ilmaston lämpenemiseen! Lopettakaahan lihan ja maidon syönti ja jatkakaa jokaviikkoisia tappajakoneharjoituksia taivaalla! Naurettavaksi menee natottajilla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitettaisiin nekin polttoainerahat vanhuksien olojen parantamiseen,eikä poltettaisi rahoja taivaalle.Suomen ilmavoimien kapasiteetti ei riitä minkäänlaiseen toimintaan,varsinkin kun ne ei ehdi edes ilmaan jos kiire tulee.Toiseksi ei ole kukaan esittänyt kenenkään tulevankaan suomeen väkisin,muutamaa sotaintoilijaa lukuunottamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Omat koneet taivaalla. Sen upeampaa ei ole kuin omien koneiden jyly taivaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Allegrolla liikkuu venäläisiä myös teatterissa on paljon heitä sitä vanhaa kommunismia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Potentiaalinen vihollinen itänaapurissa on koko ajan valmiina hyökkäämään Suomeen joten suomalaisten lentäjienkin on oltava koko ajan valmiina ja kyvykkäänä torjumaan Suomen liittämisen kurjaan putinokratiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä sitä on harjoitella sillä ilmasota ydinasevaltiota vastaan kestää n, tunnin ja sitten kaikki 64 konetta on pois pelistä.
600 taistelu konetta vastaan 64 ei ole oikein tasa suhtainen ja hyvällä harjoittelulla saadaan pitkitettyä peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan nykyinen lentäjäsukupolvi huonomuistisempaa kun pitää lähes kuukauden välein harjoitella taivaalla. Lokakuussa oli vasta Ruska, nyt taas. Siinä välissä oli jokin harjoitus myös. Tietokone sukupolvi puikoissa?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas turhaa melusaastetta
ja silppua heitellään ilmaan, eikai muovisilppua?
Simulaattorissa nämäkin lennot voisi lennellä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko nämä harjoitukset lisääntyneet. Tuntuu että niitä on kokoajan. ilmeisesti ei ole rahasta puutetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska unionissa on suuremmat määrät koneita ja puolustettavaa. Ns. Kansainvälisesti siis. Kun kalustoa uusitaan pitää oppia uutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tää jatkuva sotakoneiden jylinä alkaa muistuttamaan sotatilaa. Eikö voisi pitää edes kuukauden taukoa. ilmastolaisena en pidä tästä.
Eläminen alkaa muistuttamaan sotakäyvien valtioiden oloja. Koirani on saanut tressistä oireita ja isä sanoi että navetassa huomaa kun karja on myös tressinvallassa. Lopettakaa tuo ja antakaa ihmisten elää ilman sotakoneiden jylyä kun eletään rauhanaikaa ja on joulukin tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image