Oulu

Lemmenpolku kuhisee jälleen kalastajia

Sanginjoen Lemmenpolulta ongitaan istutettua kalaa. KUVA: Risto Rasila
Oulu 5.6.2010 10:29 | Päivitetty 5.6.2010 20:01
Heini Strand
Tällä viikolla alkoi monen oululaiskalastajan kesäkausi. Sanginjoen Lemmenpolun kalastusalueelle istutettiin keskiviikkona ensimmäiset taimenet, yhteensä 433 kiloa ja 377 kappaletta. Ensi viikolla veteen on tarkoitus istuttaa myös kalastuskokoisia kirjolohia.

Yhteensä Lemmenpolun vesistöön istutetaan kesän aikana 2100 kiloa taimenia ja kirjolohia. Lemmenpolun happamassa vedessä nappaa nykyään vain istutettu kala.

Kaupunki myöntää kalastuslupia kaikille halukkaille. Niitä voi ostaa Oulu10:stä, Madekosken pienmyymälästä ja kahvila Koivurannasta. Kahdenlaisia mobiililupia voi lunastaa tekstiviesteillä.

Lue Lemmenpolun kalastusalueesta lisää maanantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Sain kerran yhteensä 42 kpl taimenta, otin sen takia ettei tarvi tulla toista kertaa. Pakastin kalat ja savustelin niitä sen kesän, olivat tosi hyviä vaikka jotkut moittivat vastaistutettuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näiden koijareiden ja valvojien yhteiskähminnän takia ei kiinnosta toimia maksajana koko touhulle. Pitäkää tunkkinne, menen kalaan ja vien rahani jonnekin muualle kuin Oulun alueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräskin paikallinen ukko onkii sallitut kolme kalaa ja vie ne kotia pakastimeen . Hetket päästää palaa muina miehinä takin vaihtaneena jatkamaan onkimista kehuskellen kohta pakastimensa olevan täynnä kalaa . Parhaimmat uitavat verkkojakin sanginjoessa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjaonget kiellettävä ja koko istutuspäivä kieltoajaksi. Näin homma säilyy mielekkäämpänä. Ärsyttää mennä sinne pohjaonkien sekaan itse heitteleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläinrääkkäystä laskea kaloja siihen p..kaveteen. Kalatkin ovat tuntevia olentoja. Ehkä enemmän kuin nämä pellet virkamiehet jotka tuota istutushommaa puuhaavat. Minulle pitäisi maksaa että tuonne menisin kalaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sietäs lopettaa kokonaan istutukset kun osa kalastajista ei osaa laittaa roskiaan roskikseen joita tuollakin rannalla on jokaisen nuotiopaikan vieressä. Kaljatölkit, makkarapaketit, norttiaskit... kaikki jää just siihen paikkaan kun tyhjenevät. Meneppäs sanomaan asiasta, niin vittuilua ja uhkailua saa kuulla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulipukukansa poimii pohjaongella allasolosuhteisiin tottuneita pullalohia. Todella säälittävää! Ja sitten illaksi kotiin katsomaan kauniita & rohkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toi on kyllä kaukana kalastuksesta toi ootto-onginta. Ja muutenkin koko sanginjoki on ihan syvältä. Ukkoa on kuin pipoa ja rannat sotkuisia. Kaukana rauhoittavasta kalastus kokemuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä on kalastuksen tarkoitus kaukana kun lähtee lemmenjoelle nostaan istutettuja kaloja. Mutta kuvastaa hyvin tätä päivää - Tärkeintä on lopputulos, ei se matka miten siihen päästään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pohjaonget tulisi kieltää lemmenjoelta. pohjaongella ihmiset tempovat kaikki kalat odotellessa nuotiolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syökää mieluummin luonnonkantaisia haukia joita kuhisee joet ja meret! Hauki on vesistöjemme säälilenkki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä touhussa ei ole mitään järkeä. Kalat kipataan keskiviikkona jokeen ja samana iltana ne noukitaan sieltä pois. Annettaisiin kaloille edes muutama päivä rauhoittumiseen ja alueelle leviämiseen aikaa. Entäpä jos kokonaiset kaksi ensimmäistä viikkoa kesäkuusta istutetaan kaloja ja rauhoitetaan alue siksi aikaa, ja sitten pari viikkoa olisi kalastusaikaa? Sama toistettaisiin heinäkuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:00
Muistatko sähäkät kasarikikkarat? Permanentit tekivät taas paluun, mutta moni asia on nyt toisin, sanovat kampaajakonkarit Tilaajille
7:00
Suomen viimeaikaista jätepolitiikkaa ja -lainsäädäntöä ei voi pitää onnistuneena Lukijalta
7:00
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
7:00
Muhoslaisen Benjam Myllyselän oppilaat haastoivat maailman johtajat ilmastoasioista jo vuosikymmeniä sitten – "Mitä suurempi viskaali, sen paremmin ne ottavat lasten yhteydenotot huomioon" Tilaajille
7:00
Valmennuskursseja markkinoidaan pian jo yläkoululaisille – yksityisopetus lisääntyy, mutta aasialainen pikkulasten koulutus on vielä kaukana Tilaajille
6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
17
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
8
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
7
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
5
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
4
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Töistä hautaan, no kukin tavallaan. Lue lisää...
Kx

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image