Oulu

Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla

Lehto Groupin Oulaisten tehdas arkistokuvassa. KUVA: Hanna Perkkiö
Oulu 20.2.2020 9:34 | Päivitetty 20.2.2020 9:40
STT

Rakennusyhtiö Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä on noin 400 ihmistä.

Yhtiön mukaan neuvotteluiden tavoitteena on suunnitella Hyvinvointitilat-palvelualueen toimintojen sulauttamista toisiin palvelualueisiin sekä toimia Asunnot-palvelualueen liiketoiminnan tehostamiseksi.

Suunnitellut toimet voivat johtaa enimmillään 110 henkilön työsuhteen päättymiseen tai muuttumiseen.

Lehdon liiketulos oli vuoden viimeisellä neljänneksellä 0,1 miljoonaa euroa. Koko vuoden tulos painui puolestaan 41,8 miljoonaa euroa tappiolle.

– Suurimmat tappiot syntyivät kolmelta selkeältä alueelta: peruskorjausprojekteista, Ruotsin ensimmäisestä projektikokonaisuudesta sekä yksittäisistä Hyvinvointitilat-palvelualueen hankkeista, sanoo toimitusjohtaja Hannu Lehto tiedotteessa.

– Ne haasteet, joita näillä kolmella ongelma-alueella havaittiin jo vuoden 2018 toisella puoliskolla, jatkuivat ja syvenivät vuoden 2019 aikana. Ongelmalliset peruskorjausprojektit ovat nyt päättyneet, ja Ruotsissa rakenteilla olleet päiväkotiprojektit on tehty valmiiksi, hän jatkaa.

Lehto arvioi, että vuoden 2020 liikevaihto laskee noin 10 prosenttia vuodesta 2019, ja että liiketulos on positiivinen.

Yhtiö kävi viime vuoden aikana kahdet yhteistoimintaneuvottelut.

Konsernin palveluksessa työskenteli katsauskauden päättyessä hieman yli 1 270 ihmistä, kun vuoden 2018 lopussa työntekijöitä oli reilu 1 550.

Noin puolet konsernin henkilöstöstä on toimihenkilöitä ja puolet työmailla toimivia henkilöitä.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Sen verran tuli työpaikassa kokemuksia eräästä Lehto nimisestä esimiehestä että jopa arkisesessa asiassa toden puhuminen oli täysin tuntematon käsite.Hyvät naurut saisi näin muutaman vuoden jälkeen jos ei tulisi samalla kiukku kasvoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyviä kysymyksiä/mietteitä.Nämä on kolmannet Yt;t vuoden sisään,jokaisessa lähtenyt n.100 työntekijää.Kehittyköhän yhtiön toiminta näin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hämmästyttävä määrä toimihenkilöitä, voiko toimihekilöistä osan siirtää "etulinjaa" tietokonee äärestä. Voisivat valvoa vaikka laatua tekemisessä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se rakentamisen laatu sillä parane että joku tradenomi laitetaan kävelemään rakennustyömaalle. Loukkaavat itsensä siellä vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Lehto arvioi, että vuoden 2020 liikevaihto laskee noin 10 prosenttia vuodesta 2019, ja että liiketulos on positiivinen." laitetaan tämä arvio mieleen.
Viime vuoden arviot muuttui sykemmäksi joka kerta. Muistin virkistämäksi pörssikurssit vuosien takaa:26.06.2017 kurssi 13,44 € ja tänään 2,27€
On syytäkin tulla positiiviseksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolet työntekijöistä on toimihenkilöitä ? ! 😀 Saa siinä timpuri pystyttää taloja että saadaan henkilöstökulut katettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hankala sitä on pystyttää taloja ilman suunnittelua. Molempia tarvitaan, toimihenkilöitä ja työntekijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo toimihenkilö/työntekijä suhde on päin honkia. Ei varmaan yhdessäkään firmassa yksi suorittava työntekijä pysty tienaamaan toimihenkilönkin palkka kustannuksia omansa lisäksi. Entisenä yrittäjänä voi vain ihmetellä että tuota epäsuhteellisuutta ei ole huomattu aiemmin. Puolet toimihenkilöistä äkkiä vasaran varteen ja jos ei osaa niin sitten timpurien apumieheksi opettelemaan tuloksen tekoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä pelkästään kuullut vaan myös ollut itse aliurakoitsijana ja pyrkinyt tekemään vain oman työn kannattavaksi, hintaa niin paljon kuin on suostuttu maksamaan. Ei ollut intressinä pääurakoitsijan elättäminen vaan oma lompsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Lehto Group antanut aina luotettavaa tietoa yrityksen tilasta? 26.6.2017 pörssikurssi oli 13,44€ ja tänään 20.2. 2020 2,27€. Syöksy on valtava, tulosvaroitukset ovat kertoneet puolitotuutta. Rakentamisen ja kohteiden myyntimahdollisuudet ovat heikentyneet laatuongelmien tultua esiin. Esim: Oulunsalon koulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei välttämättä ole syymä LVI, vaan vaihtelevat maaperät alueella, joka on ollut aikoinaan merenpohjaa. Tosin nyt alue tiiviisti rakennettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämä kakkoslaadun rakentaja joutaisi jo lopettaa toimintansa ettei enempiä ongelma taloja tule

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ihme kun tekee susia rakennuksia halvoilla tarjouksilla ja materiaalella takuu aikana tulee korjaus töitä joka urakasta jossain on vikaa aika paljonkin näin se vaan on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulihanse Rakennusyhtiö Lehto Groupin YT:t jälleen esille/julkisuuteen, tuskin ei ole viimeiset YT:t tälle vuodelle. Nousukiito oli liian kovaa ja kermankuorinta osinkoina olivat alamäen alku ja loppua ei taida näkyä.
Tällaiselta yritykseltä en tilaa talopakettia , koska ei tiedä milloin on yrityksen ovet kiinni lopullisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin käy aina, kun tavoitteena on ainoastaan nopeat voitot. Suomessakin on selkäranka katkennut, että sitouduttaisiin rakentamaan pitkällä tähtäimellä ja entistä paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai talvella kosteaa? Satutko tietämään milloin esimerkiksi betoni-valut kuivuvat parhaiten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei, oma asunto etsinnässä, uskaltaako keskeneräistä enää varata ja maksaa ennakkomaksuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image