Oulu

Legendaarinen oululainen jär­jes­tyk­sen­val­vo­ja kuoli äkillisesti

Järjestyksenvalvojana monelle tutuksi tullut Juha Oksanen menehtyi äkillisesti sunnuntaiaamuna.
Oulu 3.8.2008 18:35
Lähdesmäki Susanna
Yömenoissa viihtyvien oululaisten hyvin tuntema legendaarinen järjestyksenvalvoja Juha Oksanen kuoli äkillisesti sairauskohtaukseen sunnuntaiaamuna. Hän on työskennellyt 18 vuotta näkyvällä paikalla ravintola 45 Specialissa.

Oksanen aloitti portsarin ammatissa noin 30 vuotta sitten. Hän työskenteli muun muassa Pohjankalevassa ja Rattori-lupilla.

Ravintoloitsija Ilpo Sulkala ehti tehdä Oksasen kanssa ammatillista yhteistyötä pari vuosikymmentä. Miesten välinen ystävyys kuitenkin juontaa kauempaa, sillä se ehti kestää 30 vuotta.

"Olen aika järkyttynyt enkä oikein tiedä, mitä tässä tilanteessa voi sanoa. Hautajaisia järjestäville omaisille lupasin jo, että nelivitosesta tilaisuuteen tulee linja-autolastillinen väkeä", Sulkala muotoilee.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (244)

Omaisille jaksamista, hieno mies lähti pois liian aikaisin. Kävin 45:n kotisivuilla ja siellä työtoverit pyysivät lähettämään tarinoita Oksasesta sähköpostilla. Käykäähän kaikki katsomassa osoite ja laittakaa sinne omat muistonne omaisten ja työkavereiden lohdutukseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiallinen äijä. Ex-Rattori-klupilla tavattiin, ja muutaman kerran 45:ssa, kyseli sitten kerran kaupungilla että missäs olen ollut kun ei ole näkynyt 45:ssa, kerroin sitten opiskeluistani ja muista kuvioista jotka vaikuttivat baarissa käynnin vähenemiseen. Mutta mukava tunne tuli kun Oksanen muisti minut vaikka oli varmaan 5-6 vuotta nähty viimeksi. Tai kyllä varmaan tuli pärstä tututksi kun pörrättiin klupilla 4-5 kertaa viikossa. Ja ne sunnuntain bändi-illat, ja valomerkki klo 12.30 , ja sitten Letkuun notkumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Su-iltana keskikerroksen tiskin takana paloi kynttilä Oksasen muistolle. Se oli niin kaunista että raavasta miestäkin itketti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joskus kun tavattiin heinäpäässä vaihdeltiin kokemuksia Venäjän reissaillusta. Mieshän oli Kuhmosta Lentiirasta kotoisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

45:ssa kävi ainakin omalla aktiiviajallani hieman rauhallisemman juhliva porukka, siltä aina tuntui. Oikeasti taisi olla kyse siitä että Oksasen ollessa ovella tiesi ettei riehumiset kannata. Hieno mies, hyviä muistoja itsellä pelkästään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyhä Pietari jää taivaan portilla virattomaksi, tilalle astuu Oksanen. Kiitos parhaan baarin parhaalle portsarille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä nyt Oksasen Ripn muistan, seisoi Trakttori Klubin ovella ammoin, eli legendaarinenhan sellainen on. RIP on aina RIP ja isoilla kirjaimilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terve wherever you are Oksanen! I'll miss you whenever I decide to go back there to 45.... a great man and a better person will be missed!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukava miekkonen hän oli, muistan kun oli tarpeeksi ikää päästä 45:seen sisään, lähtiessä kylmään talviyöhön Oksanen laittaa huivin kunnolla kaulaan ja vielä lapasetkin käteen. Olisin saattanut saada itseni kyllä puettua. Mutta kiitos kumminkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran sain kainalossani muilutettua ikuisen porttikiellon saaneen kaverini sisään Oksasen ohi. Lähtiessä herra havaitsi kyllä heti, ja siitähän kuultiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingin portsarit muistavat Juhaa hiljaisella hetkellä. Kiitos menneistä vuosikymmenistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvästi Oksanen. Kyyneleet valuvat jo toista päivää, enkä tajua miten enää osaa edes jonossa olla kun et ole opastamassa. Kuluneen 15 vuoden aikana tuli puhuttua paljon kaikenlaista, kiitos <3 Jaksamista omaisille, läheisille ja työkavereille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oksanen, olit hyvä huulen heittäjä, mutta tarpeen tullen myös jämäkkä, pystyit luomaan turvallisen ja kodikkaan ilmapiirin. Kiva oli filosofoida kanssasi. Lupaan, että en taivaan portilla narise pääsymaksusta, jos siellä tavataan, joskus 45:n ovella sen tein, kylläkin huumorilla ja sinä ymmärsit sen, kuten ymmärsit monet muutkin jutut ja annoit niihin omia hienoja kommenttejasi. Osanottoni omaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanattomaksi vetää. Yli kymmenen vuotta tuli Oksasen valvovan katseen alla viikonloppuja vietettyä, viimeksi lauantaina. Mahtava persoona ja oikeudenmukaisin tuntemani ihminen. Parhaat todellakin viedään ensin... Mieleen tulee yksi jos toinenkin Oksasen ovella sisään- ja ulospyrkijöille jakama elämänohje, saarna ja neuvo joilla väki pidettiin ruodussa ja kaidalla polulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (244)

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image