Oulu

Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – ou­lu­lais­yri­tys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Oululaisen Streamsave-yrityksen kehittämä suihkuvahti saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä. KUVA: Streamsave Oy
Oulu 19.11.2019 9:49 | Päivitetty 19.11.2019 10:01
Mirko Siikaluoma

Oululaisen Streamsave Oy:n kehittämä suihkuvahti mittaa vedenkulutusta reaaliaikaisesti älyteknologian avulla. Yhtiö lupaa laitteen antavan tarkan tiedon veden ja sen lämmitykseen kulutetun energian kulutuksesta.

Suihkun letkuliitäntään kytkettävän suihkuvahdin led-valo vaihtaa väriä, kun suihkun käyttö kannattaa lopettaa. Laitteen antaman suoran palautteen ohella käyttäjä voi seurata kulutusta, kustannuksia ja kulutuksen historiatietoja älypuhelinsovelluksella.

– Laitetta voidaan käyttää jakamaan kustannukset oikeudenmukaisesti ja motivoimaan käyttäjää vähentämään kulutustaan todellisten tietojen perusteella sekä lisäämään omaa energiatietoisuuttaan, Streamsave Oy:n toimitusjohtaja Teppo Syrjälä kertoo.

Streamsave Oy:n mukaan suihkuvahti on energiaomavarainen, eli se saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä. Yhtiö kertoo tähtäävänsä Aasian ja Yhdysvaltojen markkinoille, mutta kertoo kohteikseen myös Suomen, Ruotsin ja Euroopan.

Laitetta testattiin tänä syksynä teknisessä pilotoinnissa Pekingissä. Yhtiön mukaan jopa kaksi kolmesta pilotointiin osallistuneista perheistä vähensi peseytymiseen käyttämäänsä aikaa.

– Aikaisemmin tehdyssä kahden viikon pilottitestauksessa hotellissa vedenkulutus putosi yli 30 prosenttia, Syrjälä kertoo.

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Mulla on ollut jo jonkin aikaa tuollainen suihkun varoitusvalo. Kerran se ei toiminut ja jouduin seisomaan suihkussa koko yön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on nyt ainesta vuoden turhakkeeksi. Finaalipaikka ainakin on varma.

Jotenkin tuli se korvavalo mieleen tässä yhteydessä.

Mutta toisaalta, hyvähän se on että yritetään. Suurin osa ideoista on susia aina ja kaikilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni tämä on järkevä...Eikä mikään turhake.Turhakkeita ovat ne joista ei oikeasti ole mitään hyötyä.No mutta turha laittaa vastaan tämmöisille jotka eivät tiedä mistään mitään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten ostan, kunhan laite soittaa Hiski Salomaan Vapauden kaihoa. Saa kerrostalokombinaatissamme asukkaat nauttia, koska ilmastointiputket on vedetty 2016 vähimmän vaivan periaatteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtava suomalainen keksintö,jotkut eivät taida ymmärtää että vettäkin täytyy säästää..aijon ostaa tämän heti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

minäpoika se käyn suihkusa sitte ku äippä nuuhkii ilimaa ja sannoo että suihkusaki voisit käyvä.
%D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkin ekoteko on piilorahastusta. Tuhansien järvien maassa vesimaksut ovat todella korkeita. Kyllä meillä vettä riittää kunnon suihkussakäyntiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vettä riittää kyllä Suomessa, mutta kunnan liikelaitos tai vesiosuuskunta sen verkostoon pumppaa ja puhdistaa ja tästä perii maksun. Ei se ole asiakkaalle ilmaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta riittääkö maailmalla. Kyllä ihminen on pöljä kun ei näe metsää puilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon keksinnön valloittavan nopeasti markkinat. Ei sitä kansalainen helposti huomaa, milloin on riittävän puhdasta tullut, viipyilee ja vatuloi tarpeettomasti suihkussa. Paitsi Raksilan uimahallisssa, jossa vedentulo lakkaa varsin äkkiä, varoittamatta, ledejä ei pala. Sinne on pikapikaa uudistus saatava käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos aloitettaisiin veden säästö vaikka siitä, että Suomessa on tuhansin suomalaisyrityksen valistamia kylppärin suihkukraanoja, jossa on pakko nostaa veden virtaus suureksi, ennenkuin vesi tulee suihkusta, muuten vesi valuu varpaille. Jos nämä kapistukset vaihdettaisiin täysjärkisten suunnittelemiin, halpoihinkin, kylppärikraanoihin, vettä säästyisi kuin itsestään ilman mitään huippuinnovatiivisia LED-härpäkkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vessan pönttöäkään tarvitse joka käytön jälkeen huuhdella. Kolmen hengen taloudessa riittää kerta päivässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan naurettava hinta. Jos olis 20€ paikkeilla niin voisi olla kiinnostusta. Tuohon hintaan ei ikinä. Mielenkiintoinen tuote pilattu ahneudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä keksintö! Perheen teineillä tapana notkua suihkussa puoli tuntia kerrallaan. Saisi jo 10 minuutin jälkeen hehkua punaisena koko suihkukahva ja antaa vaikka pientä sähköä näpeille, että loppuu se suihkuttelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvähän se on jos pystyy muitten keksinnöillä takomaan rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Led-valoilla toimivaa suihkua myytiin Lidlissä jo vuosia sitten. Samoin siinäkin vesi toimi turbiinina valoille, jotka vaihtuivat sen mukaan, oliko vesi kylmää, sopivaa vai liian kuumaa. Sitten ne led-valot lopetti toimintansa, kun veden kalkki taisi mennä sotkee kuvioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä maksaa? Voisin hommata jos sen saa parilla kympillä. Jos maksaa enempi niin ei tuo tarpeeksi säästöä että kannattaa. Ideana kyllä hyvä saapi suihkutella just sillä suihkulla ku haluaa ja lopettaa kun punainen valo palaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käymme saunassa, on kaivosta kannettava vesi. Joutuukohan linnaan, kun saunan vesi menee noin 3 metrin letkulla maastoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei olisi kannattanut ilmiantaa itseään. Varmasti etsinnät sinun löytämiseksi ovat jo käynnissä. Linnaa tulee yhtä monta vuotta kuin olet tuota letkuratkaisua käyttänyt. Linnassa et saa veden säästämiseksi kertaakaan peseytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

11:42
Nainen pa­hoin­pi­del­tiin yk­si­tyis­asun­nos­sa Ke­min­maas­sa – uhrin mukaan häntä lyö­tiin, pot­kit­tiin ja re­vit­tiin hiuk­sis­ta
11:40
Mies hyök­kä­si autossa is­tu­neen tun­te­mat­to­man miehen kimp­puun Ter­vo­las­sa
11:35
Oululaisen Jesse Kangasniemen kokoelmissa on satoja nukkeja, joita hän hoitaa ja pukee tekemiinsä vaatteisiin
10:34
Eduskuntaryhmät vastaavat Rinteen kysymyksiin tänään – pääministeriehdokkaasta päätös sunnuntaina
9:36
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
9:00
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin
9:00
Hiljaiseloa tragedian jälkeen – Melina-tyttären tapaturmainen kuolema järkytti oululaisen mestaripainijan Mikael Lindgrenin, 50, elämän perusrakenteita: "Suru on arjessa edelleen läsnä" Tilaajille
25
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
11
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
10
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
9
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
4
Oululaiset koululaiset suunnittelivat ja tekivät kirjailija Katariina Vuoren korut Linnan juhliin – "Olisi ollut ihanaa ottaa heidät mukaan"
4
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä
3
Onko sinulla sanottavaa Kalevalasta? Lukupiiri puhuu muinaiseepoksesta kaksi tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image