Oulu

Lautakuorma levisi ajokaistalle ja keskikaidetta kaatui Pohjantien on­net­to­muu­des­sa

Onnettomuus tapahtui pohjoisen suuntaan menevien kaistalla. KUVA: Antti Pasanen
Oulu 12.10.2018 10:35 | Päivitetty 12.10.2018 11:10
Kaleva

Pohjantiellä Kempeleen ja Oulun rajan tuntumassa sattui onnettomuus perjantaina aamupäivällä, kun henkilöauto törmäsi moottoritien keskikaiteeseen.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että ajoneuvossa oli yksi ihminen eikä hän loukkaantunut onnettomuudessa.

Ajoneuvon perässä oli peräkärry, jossa kuljetettiin lautakuormaa. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että kuorma levisi törmäyksen voimasta ajokaistalle.

Onnettomuuden pelastus- ja raivaustöiden vuoksi yksi pohjoisen suuntaan menevien ajokaista suljettiin liikenteeltä. Tieliikennekeskus kertoi 11 aikaan tilanteen olevan ohi.

Onnettomuuspaikka on noin 400 metriä Kempeleen liittymästä Ouluntullin liittymän suuntaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

No ei ehkä kumpikaan.. Autohan on farmari Corolla. Tupokseen menossa pohjoiseen johtavalla kaistalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mulla oli kerran koko vanha heinälato heinineen pikku kärryssä, takarenkaat oli ilmassa mutta ei se mitään haitannu ko oli etuvetonen pirssi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh, päivän paras 😂😂😂

Itselläni oli kerran koko navetta lehmineen kyydissä, mutta oli niin aisapainoinen kuorma, että eturenkaat ilmassa. Ei haitannut, kun autona psnomiehen valinta eli takavetoinen Taunus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kun saadaan se satasen rajoitus kevyt perävaunu yhdistelmillä niin hyvä tulee. Asian on ollut tapetilla, mutta onneksi järki on vielä voittanut. Sehän toteutuessaan tarkoittaa, että kärryn kanssa ajetaan 120 ja yhdistettynä väärä kuormaaminen niin tulos on todella vaarallinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä niin, kun nykyään painellaan satasta, sitten kun uudistus toteutuu sataa kahtakymppiä. Aina parikymppisenä yli, sitä yritin sanoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mullakans lähti aikoonaan heijaan ku oli lautakuorma kyyvis. Mut olin taitava ja sain oikastua ei käynyt kuinkaan. Ku ei aja liian lujaa....katos..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelma ratkeaa kun ihmiset ottavat käyttöön oikean kokoisen/ pituisen kärryn vastaamaan tarvetta. Aisapaino on helppo todeta kun irroittaa koukusta ja nostaa aisasta. Yleensä max. 70 kg saa olla/ suositellaan aisapainoa, joissakin enemmän. Aina kuitenkin painopiste pitää olla vetokoukun puolella, ei takalaudan puolella. Älkää säästäkö esim. vuokrassa, jos oma kärry on liian pieni. Kalliiksi tulee, kun kolistellaan kaiteita/ pylväitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasapainoinen kuorma peräkärryssä aiheuttaa heijausliikkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heeeee,taas näitä asiantuntioita täälä....heeeeehhhhh!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä rautakaupassa päivän jonottaa ja ennen iltaa on jo sillan kaiteessa. Eipähän tarvi sirkkeliä nyt, kun laudat on valmiiksi pätkittynä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tekee! Itse olen rakentanut talon ja kesämökin, suurinpiirtein kaikki tavara kuljetettu ha:n kärryssä. Eikä yhtäkään vahinkoa... Ainoa asia minkä on muuten kuljetettu on maa aines ja Tiilerin leivinuuni, kuljetus kuului kauppaan. Toki on mulla ollut jarrullisia kärryjä, joidenka kuljetuskalusto on toista kuin noilla lelulla. Nytkin kärryssä on pari tonnia rautaa. Toki kärry on pihalla parkissa, mutta aamulla matka jatkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Takapainoinen kuorma ollut ,itselläni sattui samanlainen kuutostiellä kun kävin hakemassa lautakuormaa ja sahanomistaja nosti nipun kuormaan ja siitä tuli takapainoinen ja lähti heijjaamaan peräkärryn tupeles rengas meni tyhjäksi kun putosi kuorma tiellä poikikttain Auto kävi ravissa vaan sain vängetty tielle ,niin auto vaihtoi suuntaa mistäpäin tulin ,onneksi ei kukaan tullut vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samanlainen tapaus sattui meidänkin kylätiellä. Takapainoinen peräkärryn sorakuorma pyöräytti henkilöauton takaisin suuntaan josta
se oli tullutkin. Kohdalla ollut linja-auto pysäkin levennys pelasti ettei auto kärryineen suistunut ojan puolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

131
JHL:n lakko sulkee Oulun jäähallit ja uimahallit – Liiga-joukkueelle ja vanhimmille junioreille järjestetty aamuvuorot Raksilan kakkoshallista
88
Oulun Teatterin johtaja Kari-Pekka Toivonen irtisanoutui – Karhula: "Mitään akuuttia syytä eroamiseen ei tiedossani ole"
72
Hallituksen työllisyyspolitiikka sai eduskunnan luottamuksen äänin 101-73 - Sipilä: Irtisanomislain valmistelua jatketaan
47
Uudet polttoainemerkinnät voivat hämmentää tankkaajia – B on diesel
46
Kelan pääsy asiakkaiden tilitietoihin voi helpottua – "Sähköisiä tiedonsaantioikeuksia on helppo käyttää väärin"
39
Ympäristöministeri Tiilikainen teki ilmastolakiesityksiä – kivihiili kiellettäisiin 2029, biopolttoaineet korvaisivat
35
Jopo vaihtui Jaguariin, Juhani Tamminen sai viimein ajokorttinsa takaisin – Ripittää IL:ssä virkavaltaa: "Olen Turun poliisin silmätikku"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Eläkerahastoissa on rahaa vaikka latoja kattaa. Miljardikasat sen kun kasvavat. Sieltä on varaa jakaa pienituloisille el... Lue lisää...
Rahaa riittää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image