Oulu

Lautakunta: Kiimingin si­säil­maon­gel­mai­sen Jokirannan koulun korvaamiseen on kaksi tapaa

Kiimingin Jokirannan koulussa on sisäilmaongelmia. Arkistokuva. KUVA: Pekka Peura
Oulu 15.11.2017 6:46
Kaleva

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta antoi tiistaina lausuntonsa sisäilmaongelmista kärsineen Kiimingin Jokirannan koulun korvaavista vaihtoehdoista.

Lautakunnan mukaan maankäytön suunnittelun kannalta molemmat esillä olleet vaihtoehdot ovat mahdollisia.

Kokonaan uusi koulu voidaan rakentaa joko nykyiselle paikalle tai lukion yhteyteen.
Jos valitaan uudisrakennus Jokirannan koulun nykyiselle tontille, ei synny asemakaavan muutostarvetta.

Jos taas päädytään sijoittamaan uudisrakennus lukion yhteyteen, se edellyttää asemakaavan muutosta.

Samalla alle jäävien urheilupaikkojen tilalle pitää rakentaa korvaavat kentät.

Samalla Urheilutie vaatii uuden katuyhteyden Kiiminkijoentielle. Myös monitoimikeittiö jäisi Jokirantaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Suomen homeongelma on valtaosaltaan median luomaa hysteriaa. On käsittämätöntä että esimerkiksi Ruotsissa ei homeongelmaa käytännössä ole, vaikka maa sijaiseet samoilla leveysasteilla ja rakennuskanta on samantyyppistä.

Esimerkkinä median viestinnästä on tämä opettajien kokemaa homeongelmaa koskeva kysely josta uutisoitiin, että 40% opettajista kärsii sisäilmaongelmista. Tälläisestä uutisesta äkkinäisempi tulkitsisi että 40% kouluista on homeongelma. Mitä ei uutisoitu oli, että kyselyyn vastasi 25% opettajista eli oletettavasti 75% jätti vastaamatta koska asia ei heitä koske. Lisäksi kyse ole opettajien kokemasta ongelmasta ei siitä oliko kyseessä todellinen ongelma.

Mutta koska julkisessa rakentamisessa ei ole kyse kenenkään(!) rahoista on helppo olla vaatimassa uusia kouluja, sairaaloita, paloasemia yms. Raha tähän rakentamiseen tippuu taivaasta ihan niinkuin sähkö tulee pistorasiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olet ikinä käynyt Ruotsin puolella kouluissa tai muissa julkisissa rakennuksissa, huomaat kyllä selviä merkkejä sisäilmaongelmista. Eri asia, miten siellä asiaan suhtaudutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehkää hirsikoulu kuten Pudasjärvellä on myös nähtävyys ja tervettä suomalaista materiaalia. Mahtavan hieno.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parakkikoulu jokirannan koulun pihalle ja vanha koulun mörskä matalaksi. ASAP!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen paikka on oikein hyvä, ihnettelen tuota kommenttia keittiön jäämisestä nykyiselle paikalle kun nykyinen koulu pitää kokonaan purkaa. Pääasia että vanhan purku pistetään täydellä höyryllä käyttöön nopiasti, ja uuden rakentaminen myöskin. Vaikka vuodeksi siihen viereen parakkikoulut vuokralle siihen asti että uusi koulu on saatu rakennettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko koulussa huomattu hometta silloin kun Kiimingin kunta oli vielä itsenäinen? Miksi Kiimingin kunta ei hoitanut asiaansa kuntoon, vaan odotti kaupungin rahoitusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunta oli köyhä. Tarvittiin oululaiset veronmaksajat uusia kouluja kustantamaan, kuten Haukiputtaalla. Nyhtämisen jälkeen voidaankin aloittaa uuden kunnan suunnittelu ja perustaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolmas paikka paras tarpeeksi isolle tontille missä mahdollisuus rakentaa koulun yhteyteen liikuntapaikat nykysellään pitkin kiiminkiä hiihtoladut honkimalla urheilukenttä ponnomäellä luistelukenttä lukoon vieressä nykyinen koulun paikkaa rajoittaa kiiminkijoki ja kuusamontie joa lukion viereen rakenettuna ahdas tontti ei sovi sille paikalle enään liikuntapaikat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Välivainiolla koulu joka EI ole homeessa ja jota Oulun kaupunkim on PURKAMASSA. Tilalle rakennetaan Oulun kaupungin....... ei kun rakennusliikkeen arkkitehtien suunnittelema asuinkortteli jolle on oikein annettu hieno nimi, Galaksi. Rakennusten alta häviää myös pelikenttä esim. jalkapallon ja luistelun harrastamiseen. HYVÄ OULU.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ehkä homeessa, mutta talotekniikaltaan vanhentunut ja vaatisi kalliit peruskorjaukset myös se kiinteistö, jos jatkaisi koulukäytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka homejutussa kannattaa mainita rakentajan ja sen valvojan yrityksen nimi. Veronmaksana tuntuisi hyvältä, jos ei samoja enää valittaisi kaupungin rakennustöihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän ei riitä perusteeksi kilpailituksessa, että on jossain tehnyt huonoa jälkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös rakennusvalvojan nimi pitäisi ilmoittaa, eli kuka katsoi läpi sormien kun laitettiin märkää eristettä seinään eikä annettu betonin kuivua ennen muovimaton liimaamista lattiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään uutta rakenneta, kun tuuletusta lisää, niin homma toimii.
Ihme valittamista nykyään, heti kun joku spede saa lievän päänsäryn, niin jo on koko kunta homeessa ja uutta rakentamaan.
Luukut auki, tuuletus toimii ja opetus jatkukoon, näin se homma toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suostutko tuon myötä maksamaan sitten kaikki homesairastuneitten nuorten ja henkilökunnan hoitokulut jatkossa kun kerran tuota mieltä olet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monen koulun homeongelmat johtuvat juurikin tuuletuksen puutteesta. Rakennetaan umpio tai energiaremontoidaan entinen rakennus umpioksi. Sitten säästetään ilmastointikustannuksissa laittamalla ilmastointi minimiin tai pois päältä viikonloopuina ja loma-aikoina. Eipä aikaakaan kun rakennus on homeessa. Ilmastointikanaviin kertynyt home lähtee tehokkaasti leviämään ympäri rakennusta.
Rakennusliikkeet hierovat käsiään kun urakoita riittää. Homekoulun massiivista remontointia, purkua ja uudelleen rakentamista. Tuuletus ja ilmanvaihto kuntoon, niin rakennuksetkin säilyisivät terveinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Maan länsiosassa etelätuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

94 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Jaa, näkyy koskevan tämä pienituloisten tajua jarruttava "ymmärtämättömyys" myös ihan professoritason ihmisiäkin (hyvätu... Lue lisää...
professorikin vääräs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image