Oulu

Laulu raikasi, raketit paukkuivat ja soihdut savusivat – oululaisfanit juhlivat Kärppien Suomen mestaruutta läpi yön

Kärppä-fanit juhlivat läpi yön. KUVA: Teija Soini
Oulu 26.4.2018 21:55 | Päivitetty 27.4.2018 9:39
Kaleva

Oululaiset kärppäfanit kerääntyivät Oulun torille kultaottelun jälkeen.

Torille tuli opiskelijoita haalareissaan ja lätkäfaneja heti mestaruuden ratkettua. Illan edetessä väkeä valui paikalle tasaiseen tahtiin. Kello 23 jälkeen Toripolliisin ympäristöön oli kerääntynyt jo arviolta viitisensataa ihmistä. Hurjapäisimmät juhlijat ampuivat torilla raketteja ja sytyttivät soihtuja.

Kärppäfanien juhlintaa. KUVA: Teija Soini

Kärppä-huiveja ja -lippuja liehuteltiin ikkunoista ja toria kiertävässä autoletkassa tööttäiltiin. Rytmikäs "Kärpät!"-huuto raikui kauppatorilla ja välillä yleisöä yllytettiin Toripolliisin lakin päältä myös "Laaaassekukkonen, lassekukkonen!"-huutoihin. 

Puoli kymmenen jälkeen torille oli kerääntynyt parisataa kärppäfania. KUVA: Teija Soini

Illan mittaan kansaa virtasi lisää torille ja karnevaalitunnelmassa raikuivat tutut kannustuslaulut. Toripolliisin päältä ja väkijoukon keskeltä laulatettiin Routasydäntä, "Oulun Kärpät!"-huutoja ja saipa maalivahti Veini Vehviläinenkin oman huutokuoronsa.

Oululaiset kerääntyivät Toripolliisille juhlimaan Oulun Kärppien mestaruutta.

Oulun Kauppatorilla juhlineet Miika Keisu ja Seppo Lehtonen kertoivat seuranneensa Kärppien taivalta jo Mestiksestä asti. Illan torijuhliin kaverukset saapuivat ystävän kotona järjestetystä kisastudiosta. 

– Torille tuleminen vain kuuluu asiaan, tämä on tällainen kansanjuhla, Keisu sanoi. 

Miehet kertovat, että usko kotijoukkueeseen pysyi vahvana finaalisarjan ajan Tapparan kahdesta peräkkäisestä voitosta huolimatta. 

– Finaaleissa marginaalit ovat aina pienet, Keisu muistutti. 

Katso Facebook-video kauppatorin tunnelmista.

Poliisi: Ei suurempia järjestyshäiriöitä

Poliisin mukaan liikkeellä oli runsaasti ihmisiä aamuun saakka varsinkin torinrannan alueella.

Vaikka juhlat jatkuivat läpi yön, se ei juuri poliisin tehtävissä näkynyt. Juhlintaa hillitsi se, että monilla oli edessään työ- tai koulupäivä. 

Oulun poliisin johtokeskuksen mukaan Oulussa on totuttu kultajuhliin, joten suurempia järjestyshäiriöitä ei ollut. Perjantaiyönä torinrannalla sattunut miehen puukotus ei liittynyt poliisin mukaan Kärppä-juhlintaan.

"Voittajafiilis! Poika tulee takaisin kotiin"

Ravintola Vanhassa Paloasemassa tunnelma nousi kultaottelun jälkeen kattoon, kun Kärpät kohotti Kanada-maljaa Tampereella. Maalivahti Veini Vehviläinen sai Vanhan Paloaseman kiekkokatsojilta erityisen suuret suosionosoitukset, kun hän sai mitalin kaulaansa.

Ottelua Vanhassa Paloasemassa seurannut Jussi Mikkola sanoo katsoneensa jokaisen kärppämatsin syksystä asti. Tunnelma oli korkealla mestaruuden ratkeamisen jälkeen. 

– Voittajafiilis! Poika tulee takaisin kotiin, Mikkola iloitsi.

Mikkola kertoi, että syksyllä Vanhassa Paloasemassa istui pelien aikana alle parikymmentä kannattajaa, mutta määrä kasvoi kevättä kohden. 

– Oululaiset ovat hitaita lämpenemään, Mikkola naurahti. 

Mestaruus oli odotettu, vaikka vaikeitakin pätkiä oli välillä. 

– Usko Kärppiin oli välillä koetuksella, mutta palasi tuossa Ässät-sarjan aikana, Mikkola sanoo.

Mikkola riemuitsi Kärppien voitosta, mutta sanoi omien juhliensa jäävän melko lyhyiksi huomisen työpäivän vuoksi.

Vanhassa Paloasemassa kiekkokatsojat riemuitsivat Kärppien voitosta. KUVA: Teija Soini
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (99)

En nii hirvee fani oo, onnea kärpille kuitenni.kotikaupunki oulu ollu jo 40v.
Kyllä tuosa etelä lapissa kovasti kärppiä
Kannustetaan.👄🤘

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voiton etkot kestää puolen vuotta ja jatkot toisen mokoman! Itse Runkosarja ja play-offsit onkin sitten Käppänöiden heiniä täyttämässä subarktista kylmyysaavikon penkkiurheilun tarvetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelasivat hienosti joukkueena yhteen ja jokainen täytti paikkansa tiimissä. Valmentajat ovat saaneet hyvän hengen luotua. Erityismaininnan ansaitsee nuori Vehviläinen, joka surun keskelläkin jaksoi taistella. Liikutuin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli eilen mieleen v. 1984-5, kun Kärppien pelaajat kantoivat pronssijuhlissa Oulussa Bobby Milleriä kantotuolissa. Hyvät ajat taas Oulussa. Mutta ennen sai katsojatkin ottaa hallissa sanan haltuun esim. Seppo Mäkelä, Carl-Kustav Kaisa ja Pertti Juhola olivat meidän hampaissa: junttituomarit.
Kolme tilannetta jäi 1980-luvulla mieleen 1. Joukkotappelu Kärpät-Ilves. 2. Veikko Torkkelin ja Kari Makkosen tappelu ( tilanne oli 0-4 ja hetken päästä 4-4. 3. Kärpät- TPS 12-0., eräs Kari jalonen teki ennätyspisteet yhdessä ottelussa. Nykyään katsojat eivät saa huutaa tuomareille tai vastapuolen pelaajille. Olin 1981-1987 kaikki vuodet sama vakipaikka(kausikortti). Nyt katson vain TV:stä tai netistä. ONNEA KÄRPÄT! Ja uusi pleityyli on YES!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En voi ymmärtää miten jotkut täällä jaksavat kritisoida mestaruutta ja sen juhlintaa, oletteko todellakin noin elämäänne kyllästyneistä, ettette edes vilpitöntä iloa ja juhlintaa suvaitse? Vinkiksi tuskaanne, menkää pimeään komeroon ja kiristelkää siellä hampaitanne....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa karnevaali meininkiä Oulussa. Peli oli Tampereella ja täällä alkoi heti juhliminen, ihmiset tulee hienolle torille ja kaduille.
Arvostan tämän voiton merkityksen erittäin suureksi Pohjoisen pääkaupungin kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kuin mitä merkitsee ? Onko nyt kaikki kunnossa ? Kaikille halukkaille työpaikat ja vanhukset + lapset hoidetaan nyt hyvin ? Ei ole ennenkään minun elämää eikä muiden hetkauttanut mihinkään suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaakohan kiekkojuttuun sotkea työpaikat , lapset ,vanhukset? Eiköhän suotaisi kiekon ystäville pienet ilonhetkensä, joista ei taida olla haittaa juurikaan muille. Jos jääkiekko ei kiinnosta, kannattaako siitä kiristellä muille hampaita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli spontaani juhliminen on väärin. Hienoa että löydät tästäkin jotain negatiivista...voimia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienosti yritetään saada mestaruus- ja kannustuslauluja aikaa, propsit tsemppaajille.
Toivoisin näihin enemmän juhlatunnelmaa. Rytmisoittimia mukaan, rummut ja muut pauhaamaan. Kyllä mestaruus ansaitsee kaupunkiin karnevaalihumua!
Onnea Kärpät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkein makeinta tässä mestaruudessa oli se, miten ns. asiantuntijat jo ennen play-offseja alkoivat asetella mestaruuskruunua Tapparan päähän. Ja kun mitaliotteluparit aloittivat, tuli asiantuntijalausuntoa siitä, miten Kärpät on paljon itseään kovemmassa seurassa: Miten HIFK tulee menemään kävelemällä finaaliotteluihin, ja kaikki muut mitalipelijoukkueet olivat ihan eri tasolla kuin "maakuntajoukkue-Kärpät" jne. jne. Aika hiljaista on ollut nyt siellä saralla ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahvareiden hidasta seisovaa pelityyliä, jossa poikittaista mailaa hakataan selkään koko ajan, mailalla huidotaan käsille ja jaloille joka tilanteessa ja tökitään pelin aikana ja erityisesti vihellyksen jälkeen on pidetty Suomen linjana jääkiekossa. Toivotaan että myös tuomarilinja tulisi kansainväliseksi, siitä ollaan kaukana.
Puolustaminen Suomessa monella joukkueella perustuu isoihin kädettömiin puolustajiin joiden tehtävä on pelotella väkivallalla.
Tappara yritti ottaa mallia lopula jo Kärpistä, mutta ei osannut pelata sitä ja oli täysin vastaanottaja sarjassa.
Kärpät pelasi kansainvälistä huippu nopeaa taitokiekkoa joukkueena, yhdistettynä koviin puhtaisiin taklauksiin ja se voitti.
Suomi on tippunut maailman kärjestä, jospa nyt Kärppien pelitavan vuoksi nousisi MM kultakantaa,
Mannerin johtama Kärppä valmennus on luonut uutta jääkiekkokulttuuria Suomeen ja tuonut uuden nykyaikaisen hyvän johtamistavan. Kärppien johto on onnistunut pelaanahankinnoissa Kiitettävästi, valmennus on hionut niistä joukkueen, jotenkin tuntuu, että Kärpät tekee oikein, hyvähenkisesti ja taistelee 110 prosenttisesti, kuten historiassa on aina ollut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin! Itselle silmiä avaava kokemus hyökkäysvoittoisesta pelityylistä oli Frölunda muutama vuosi sitten Kärppien vieraana. Tosi hienoa tämä hyökkäysvoittoisen pelityylin voitto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika paljon oli kyllä Kärppien fanitkin tätä mieltä. Valmentajaa oltiin erottamassa jne..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Kärpille! Se oli päivän paras uutinen, ja sattui olemaan vielä syntymäpäiväkin! Mutta ihmetyttää vähän tämä ihmisten juhliminen keskellä viikkoa: Onko kaikilla tänään vapaapäivä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (99)

Uutisvirta

18:25
Seutukaupungit iloitsevat, maakuntien keskuskaupungeissa ehdotus siirtää rahanjaon painopistettä huolestuttaa – Oulu toivoo aluekehitysrahojen säilyvän nykyisellä tasolla
18:00
Kannuksen karhuhyökkäys on tyyppiesimerkki, mutta tapaukset ylipäätään ovat harvinaisia – "Saat helpommin lottovoiton kuin karhun kimppuusi"
17:49
Elinkautisen tiukentaminen edelleen oikeusministeriössä mietittävänä – selvitystehtävä laajeni kesällä hallitusohjelman kirjauksen myötä
17:00
"Kusi ja potki, mutta opetti paljon" – Lapin ensimmäisissä lämminverisissä riitti luonnevikaisia ja loppuunajettuja, mutta niistä alkoi ravien uusi aika Tilaajille
16:41
Kommentti: Vasta Macronin tviitti räjäytti pankin Amazon-kannanotoissa – näin ei olisi pitänyt olla, sillä helvetintuli on raivonnut viikkotolkulla
16:06
Heijastuvatko Brasilian sademetsien maastopalot ja mahdollinen kauppasopimuksen hyllytys suomalaisen kahvikupilliseen? – Näin vastaa Paulig
15:56
Sotkamossa on liikkeellä haavoittunut karhu – "Väistää ihmistä, jos sitä ei uhata"
114
Muovin kierrättäminen on monelle epäselvää – tarkista ainakin pakkausmerkintä ja kokeile rypistystestiä
98
Kaupungin päättäjillä edessä isojen päätösten syksy – kovaa tasapainoilua liiallisen velkaantumisen ja välttämättömien investointien välillä
59
Kahden naisen epäillään varastaneen pankkikortteja palvelutalon asukkailta Oulussa – varkaat saivat saaliikseen useita tuhansia euroja
53
IS: Jyrki Katainen nousemassa Sitran johtoon
45
Onko kuusivuotias liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen? Lukijalta
40
Iin IlmastoAreenalle tultiin pohtimaan kestäviä ilmastoratkaisuja sadesäästä huolimatta – "Paljon on muuttunut meidän aikanamme, ilmaston tilanne huonoon suuntaan, mutta ihmisten käytös parempaan"
38
Latitude 66 -kaivosyhtiö aikoo etsiä teknologiamineraaleja Lapista – yli 2000 neliökilometrin alue levittäytyy Rovaniemelle, Tervolaan, Ranualle ja Kemijärvelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Työvoimapula on vaivannut Suomessa jo vuosikymmeniä! Ei tuo mitään uutta ole! Lue lisää...
Työvoimapula jyllää!

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image