Oulu

Las­ten­suo­je­lun työntekijästä tehty tut­kin­ta­pyyn­tö poliisille

Oulu 25.11.2013 15:42 | Päivitetty 25.11.2013 18:38
Kaleva

Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa on ilmennyt tietosuojarikkomus. Lastensuojelun työntekijän epäillään katselleen useiden ihmisten henkilö- ja asiakastietoja ilman asiakassuhdetta tai muuta asiallista perustetta.

Työntekijän virkasuhde on purettu ja kaupunki on tehnyt tutkintapyynnön poliisille. Oulun kaupunki ottaa yhteyttä kaikkiin tietosuojarikkomuksen kohteiksi mahdollisesti joutuneisiin henkilöihin.

Sosiaalijohtaja Sirkka-Liisa Olli pitää todennäköisenä sitä, että tietosuojarikkomuksen kohteeksi on joutunut useita kymmeniä henkilöitä. Hän pitää asiaa vakavana.

”Meillä on täydellinen nollatoleranssi tällaisiin tilanteisiin.”

Työntekijän virkasuhde on purettu ja kaupunki on tehnyt tutkintapyynnön poliisille.

Oulun kaupunki ottaa yhteyttä kaikkiin tietosuojarikkomuksen kohteiksi mahdollisesti joutuneisiin henkilöihin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Eikö kyseinen sosiaalityöntekijä tehnyt riittävästi huostaanottoja kun nuinkin pienestä virheestä potkut sai?!? Kannattais sosiaalijohtajalla puuttua alaistensa laittomuuksiin muutenkin, mutta mitenpä niihin puuttuu jos ite seilaa samassa veneessä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Oulun lastensuojelu toimii monessakin tapauksessa ihan väärin!! Nimim. kokemusta on.

Lukekaapa lastensuojelulaista sijaisperheille maksettavat korvaukset:

pitokorvaus yhdestä lapsesta/kk 3000e, ateriakorvaus yhdestä lapsesta n. 600e/kk, kuljetuskorvaus (koulu, päiväkoti, terapiat, ymv.) 700e/kk plus päälle ne rahat mitä menee mahd. vaatteisiin, kenkiin, harrastusvälineisiin ym, koska niistäkin saavat kuittia vastaan rahat takas.
(Eikä kamppeita tarvi ostaa mistään kirppiksiltä tai halpakaupoista vaan ihan merkkiliikkeistä, missä pienen lapsen collegepaita saattaa maksaa 59,65e tai jopa enemmän, riippuu merkistä.)

Eli tuolla 3000+600+700=4300e/kk saatais palkattua kotiin ihan käsipari-apua jolloin muksuja ei tarvis ottaa kiireellisiin sijoituksiin tai huostaan!!
Kyllä on ikävä niitä aikoja kun oli vielä kodinhoitajia! Heitä sai pyytää ilman mitään ls-merkintöjä, mutta nykyään jos meet apua hakemaan sossusta, tuloksena on sijotus/huostaanotto! :/ (

Ja tähän on turha kommentoida, että olisitte kunnolla ja huolehtisitta lapsista! Elämä ei ole niin mustavalkoista kuin ajattelette, masentua tai sairastua voi kuka vaan mutta apu kannattaa hakia muualta ku nlasta/tk:sta tai soskusta!!
Ja nlassa ei kannata puhua väsymyksestä ja avun tarpeesta mitään ettei joudu sossun hampaisiin!! :((
Kaikella rakkaudella kumminki <3

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lastensuojelun toiminta kokonaisuudessa on täysin laitonta ja valheisiin perustuvaa perheiden tuhoamista tavoittelevaa toimintaa! Valehdellaan jopa hallinto-oikeudessa ja syyllistetään vanhempia perättömistä asioista ja "puolueeton" hallinto-oikeus on jo lähtökohtaisesti lastensuojelun puolella. Lasten edusta kyllä puhutaan, mutta todellisuudessa lasten elämä tuhotaan täysin järjettömillä toimilla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpsistä nyt taas. Ymmärrän että te joilla on merkintöjä lastensuojelussa kuohutta. Työntekijät tekevät arvokasta työtä joka perustuu lakiin. Tämä ohjaaja käynyt katsomassa tietoja,mutta onko levittänyt niitä eteenpäin sivullisille? Uskomatonta haloota... Lukekaapas vähän uutisia mitä täällä taphtuu,pikku vinkkinä kemin tapaus, mitä tehtiin 17 v tytölle,yksi tekijöistä alaikäinen,oisko pitänyt ls puuttua jo aiemmin?? Kotkan Villen murhaaminen jne.. Miettikääs ny vähä. Hoitakaa asianne ja pentunne niin ettei tarvi ls suojelun puuttua!!! Eikä vaahdota jos työntekijä lukee tekstejänne!!! Vanhemmilla vastuu jälkeläisistään. Lastensuojelun puuttuminen perheasioihin on jo merkki siitä että probleemaa on,ei ne työtaakaansa huvikseen lisää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on paljonkin perheitä joiden asioihin tarvii lastensuojelun puuttua ja olis aihetta huostaanottoihin, mutta on myös paljon perheitä, joista viedään lapset täysin valheellisin perustein!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lastensuojelu levittää myös isovanhempien olettamiaan tietoja ilman lupaa, mustamaalaa js uhkailee, ym. Olemmeko oikeusvaltiossa eläviä veronmaksajia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä kannattas kehittää tietojärjestelmiä niin, että ei ole oikeuksia katsoa ko. tietoja kuin omilta asiakkailta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko lastensuojelusta taitaa olla muutakin tutkittavaa poliisilla.
Kun vaan tutkijat osais hoitaa hommasa eikä puolustelis sossujen laittomia tekoja!!
Olis joku taho joka sais koko lastensuojelun ruotuun!! Johtaja tasoa myöten hutkitaan miten sattuu ja tehdään bisnestä viattomilla lapsilla! Lapset kärsii tässä maassa järjettömistä toimista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lastensuojelulle tarvittaisiin laajemmat oikeudet. Lapsethan siitä kärsivät, kun koko ajan palautetaan vanhemmille, jotka eivät pysty lapsistaan huolehtimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Lapsethan siitä kärsivät, kun koko ajan palautetaan vanhemmille, jotka eivät pysty lapsistaan huolehtimaan."
Itse en ainuttakaan tuollaista tapausta tiedä. Mutta sellaisia tapauksia löytyy varmaan tuhansia, joissa lapset on otettu huostaan hyvin kyseenalaisin/laittomin perustein eikä suostuta huostaanottoa purkamaan. Itsekin tappelin 1,5 vuotta ennen kuin lapseni takaisin kotiin sain. Lasten vienti laitoksiin ei ole hyvä ratkaisu. Siellä vielä vähemmän pystytään lapsista huolehtimaan. Alkoholi, huumeet, karkailu, rötökset... näihin lapset laitoksissa törmäävät. Näin kävi meilläkin. Lapsen elämä meni koko ajan alaspäin. Yksityiset laitokset pitävät lapsista kynsin ja hampain kiinni rahan takia.
Meidän lapsella laitosaikana kymmeniä karkureissuja, jolloin tapahtui kaikenlaista. Kotiin päästyään ei ainuttakaan karkureissua. Lapsella traumaattisia kokemuksia takana, nyt yritetään psykiatrin kanssa asiat saada kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä samoja kokemuksia tuntuu olevan paljon... Täysin samaa mieltä. Kuulin radiosta, että jos joku teini joutuu ensi kännikokeiluissaan poliisin kanssa tekemisiin, poliisi tekee automaattisesti lastensuojeluilmoituksen!! Tämä itseäänruokkiva sisäsiittoinen järjestelmä tuhoaa takuuvarmasti monia perheitä, tämän kansan tulevaisuutta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No höh,katoppa kun tämä perustuu suomen lakiin,alaikäinen juo,jää poliisille kiinni,laki velvoittaa tekemään ilmoituksen lastensuojeluun. Alle 18 kun on alaikäinen juomaan. Näiin simppeli homma. Eikä tässä perheitä pilata,käydään sossussa juttelemassa asiasta ja asia jää tähän,jos ei sitten taustalla ole jotain muuta vanhempien tai lasten osalta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään tehdään turhan helposti lastensuojeluilmoitus. Kännikokeiluja tekee jokainen, en ymmärrä miksi siitä pitää ilmoitus tehdä.Todella herkästi pikku asioista tehdään ilmoituksia, ihan kuulopuheiden perusteella ja nuoret helposti sepittää omiaan päästäkseen itse pälkähästä. (omakohtaista kokemusta) Ja aika moni nuori haluaa sijoitukseen, "pahiksena" olo on muotia ja onhan se "siistiä" kun "pääsee" kavereiden kans saman katon alle asumaan eli laitokseen ja pois "ilkeiden" vanhempien luona. Ja mikäs sen mukavampaa kun pääsee omilleen asumaan, jälkihuolto maksaa KAIKKI laskut ja antaa pari tonnia huonekalu rahaa joka vuosi 21v asti (tämäkin koettu)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei siis kyllä lasulla on aina todellinen hätä lapsen suhteen jos huostaanotetaan! Nämä niinsanotut laittomat huostat on kyllä ihan puppua! Väitetään, että lapsi on otettu laittomasti huostaan kun vanhemmat on ryypänneet joka vkl ja lapset olleet ilman ruokaa jne..eivät ole päässeet ulkoilemaan tms! Pari vuotias lapsi jätetään surutta jonkun 10 vuotiaan hoidettavaksi jne..! Ja kun sossut puuttuvat tähän niin väitetään ON OTETTU LAITTOMASTI HUOSTAAN JA MARI MARI!! Ihan turha väittää, että huostat olisivat väärin perustein tehtyjä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvaamiasi tapahtumia on myös paljon ja silloin oikeutettua huostaanotot, ja sijoituksetkin, jos lähipiiristä ei löydy sijoitusperheitä.

MUTTA tässä puhuttiinkin aika paljon niistä huostaanotoista, joista ei ole kuin vahinkoa. Niitä on aivan liian paljon, eikä esim. useistakaan nuorten sijoituksista ole hyötyä,vaan nuoret päätyvät syrjäytymiskierteeseen jo leimautumisensa vuoksi - ovat merkittyjä ja huonot lähtökohdat saaneet itsetunnon kehittymiselle.

Ehdottomasti jotakin muuta tulisi kehittää nuorten lisäsyrjäytymisen ehkäisemiseksi. Mm. jälkihuollon toimeentulotuki on erittäin tuhoisa ja passivoittava tuki nuorillemme. SE, JOS MIKÄ tulisi uudistaa ja velvoittaa johonkin vastikkeellisuuteen, myös vasemmisto, huomioikaa tämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on lähipiiristä tapaus:
Poika joutui kiusaamisenkohteeksi esikoulussa, kiusaamista jatkui ala-asteella. Molemmat vanhemmat ottivat asian puheeksi koulun kanssa, koulupsykologin, rehtorin, koulutoimenjohtajan, luokanvalvojan, koululääkärin. Yhteensä kymmeniä yhteydenottoja. Mitään ei koulu tehnyt asian hyväksi. Rehtori esitti, että kiusatun tulee vaihtaa koulua. Kiusaaminen oli tavaroiden varastamista, rikkomista, kynien katkomista, pulpetin piilottamista, päälle sylkemistä, pään pitämistä vessanpytyssä, lyömistä (mistä mustelmia), lakan kaatamista päälle puukäsityötunneilla, uusista lenkkareista vietiin nauhat jne. Rehtori teki ls-ilmoituksen asiassa väittäen, että lapsi oireilee ja on keksinyt kaikki omasta päästään. Perheen isä lähti Norjaan työkomennukselle, viikko tämän jälkeen välitunnilla, kun poikaa potkittiin ja tönittiin poika puolustautui, kohotti kädet suojakseen ja kiusaaja löi nyrkkinsä ohi osuen ikkunaan. Siitähän tuli verta vuotava haava ja kiusaaja pyyhki verta paitsi pojan vaatteisiin, myös omiinsa sekä kasvoihinsa. Kiusaaja ja hänen kaksi kaveriaan väittivät, että poika oli käynyt silmittömästi heidän (2 vuotta vanhempien ja paljon isompien) kimppuun ja lyönyt. Kiusatusta tehtiin lastensuojeluilmoitus ja seurasi kiireinen huostaanotto. Sen seurauksena poika sijoitettiin perhekotiin 200 km:n päähän kotoaan. 4 kk ei saanut edes nähdä vanhempiaan. Perhekodissa poika oli yli 6 vuotta. Uusi paikkakunta, kiitettävän tason oppilas, nyt jo täysi-ikäinen ja lukionkin läpikäynyt. Ja katkera siitä kuinka hänestä tehtiin valehtelija ja kiusaaja. Kuinka hänet revittiin pois kotoa ja kuinka hänen yhteydenpitoaan omaisiin rajoitettiin. Kuinka perhekodissa kaikki talon työt, polttopuiden teosta, talon maalaukseen, lumitöihin, nurmikonleikkuut, ruuanlaitot, tsikaukset, siivoamiset jne. teetettiin sijoitetuilla lapsilla. Kuinka epäonnistuminen nurmikonleikkauksessa johti siihen, että musiikkilaite takavarikoitiiin kuukaudeksi, kuinka se, ettet jaksanut syödä kaikkea johti siihen ettet kuukauteen päässyt nettiin. Kuinka sähköpostin tunnukset piti antaa perhekodin väelle, kuinka facebookissa ei saanut käydä jne. jne. Nyt kyseinen poika on tasapainoinen kyllä, mutta suhdetta omiin vanhempiin on joutunut rakentamaan täysi-ikäisenä. Ja painotan, että tunnen koko perheen. Oman ammattini vuoksi olen itse lastensuojelulain tarkoittama viranomainen ja perhe on ollut naapurini koko tapahtumaketjun ajan. En voi edes ammattini taustaa ajatellen ymmärtää, miksi huostaanotto tapahtui, se vaan oli niin käsittämätön juttu. 4 vuotta vanhemmat jaksoivat taistella, mutta sitten koneisto voitti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

johtavassa asemassa oleva juttu hoide-
taan siististi ja annetaan lähtökäsky ja
asia on siinä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tämä on irtisanomis peruste kohta Oulun kaupungin työntekijät voivat selvitä ilman pakkolomia kun lopputilejä voidaan antaa laillisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pittää ihimisen olla utelias!! Ilmeisimmin liikaa aikaa töissä kun ehtii lurkkia itelle työn puolesta kuulumattomia muitten ihimiseten asioita? En jaksa ymmärtää...enkä sen puoleen lukia ku omien potilaitteni papereita. evvk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

20:03
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin
19:58
Joel Pohjanpalo vertasi jalkaansa Lego-palikkaan – "Ottaa päähän"
19:51
Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi
19:13
Toni Piispanen taipui MM-hopealle – tuttu kilpakumppani vei voiton
19:05
IL: "Husu" Hussein on tuomittu kolmesta petosrikoksesta – erehdytti Kelaa ja sosiaalitoimea
18:43
Julkiset kuulemiset ovat käynnissä Washingtonissa – "Trump välitti enemmän Biden-tutkinnasta kuin Ukrainasta"
18:42
Ruotsalaisseurasta lähtenyt Ville Leskinen helpottui sopimuksensa purkamisesta – paluu Kärppiin ei ole viime kauden tehomiehen mukaan poissuljettu vaihtoehto
208
Linnanmaalla, keskustassa vai jossain muualla? Kerro meille, missä Oulun yliopiston pitäisi sijaita
69
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
48
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
41
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
34
Oulussa kehitetty kasvomaksaminen käytössä noin 2 000 kokeilijalla – maksutapaa testattu kahdeksassa kahvilassa
29
Kommentti: Eikö Linnanmaan kampuksen etu ollut, että kaikki löytyvät saman katon alta? Mahtaa olla kyseessä suuren luokan sumutus
26
Junayhteyden nopeutuvat hieman Oulun ja Helsingin välillä joulukuun alussa, myös junavuoroja tulee lisää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.&#10;Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

261 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Olin aikanaan ammattiliiton jäsen. Ei mulla valittamista, hyvin menee. Lue lisää...
ONNELLINEN.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image