Oulu

Lasten mittojen mukaan rakennettu Pikkukirkko siunattiin käyttöön – "Parasta kirkossa ovat seinien maalaukset"

Oulun kirkkotarhan Pikkukirkko siunataan käyttöön KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 10.8.2018 20:47
Eliisa Aikkila

Lasten mittojen mukaan rakennettu Pikkukirkko siunattiin tänään käyttöön. Tuomiokirkon tontille kokoontui paljon väkeä ihastelemaan Pikkukirkkoa.

– Aivan ihanan ja perinteikkään näköinen kirkko, kehuu paikalla jälkikasvun kanssa vieraillut Mirja Holma.

Perheen pienimmät pistivät leikiksi kirkon sisällä. Sisältä löytyy leikkikaluja ja käsin tehdyt kirkkokalusteet.

– Parasta kirkossa ovat seinien maalaukset, tuumaa 8-vuotias Helmi Pöyskö.

Kirkko siunattiin käyttöön yhteisvoimin tuomiorovasti Satu Saarisen johdolla, sillä piispa Samuel Salmi kolautti päänsä kirkon ovenkarmiin eikä pystynyt suorittamaan siunausta.

Pikkukirkko valmistui talkootyöllä. Kirkko on valmistettu suomalaisesta hirrestä, seinät maalattu punamultamaalilla ja katto tervattu. Yli vuoden kestäneessä projektissa mukana oli toistakymmentä talkoolaista.

– Positiivista palautetta on tullut paljon, talkoolainen Kalevi Lämsä kertoo.

Katso kuvagalleria Pikkukirkosta.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Onko tässä käytetty mallina Tuomiokirkon paikalla 1600-luvulle saakka ollutta vanhaa puukirkkoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakaa nyt ihmisten rauhassa viedä lapsensa pikkukirkkoa katsomaan. Moni haluaa esitellä lapsilleen kauniita suomalaisia perinteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapualla myös kaunis Lastenkirkko, Haapavedellä ”leikkimökkikirkko”. Lopettakaa se turha mesoaminen lasten aivopesusta. Kyllä se on suomalaisessa kristillisyydessä marginaaliporukkaa, joka kotona lapsiaan patistaa uskonnollisiin touhuihin. Taitaa täällä Oulunseudulla olla se tiukin porukka ja siksi väki täällä reagoi niin voimakkaasti. Normiperheissä ollan pitkälti tapauskovaisia, mutta esim. omassa kodissani sekin toi jonkunlaista leppoisaa turvallisuutta. Me kolme tyttöä olemme ihan tavallisia tallaajia, ei ole traumoja suuntaan jos toiseen. Jokainen olisi halutessaan aikuisiällä voinut erota kirkosta. Ei ole ollut tarvetta. Päinvastoin arvostan seurakunnan työtä lasten ja vanhusten parissa. Kovempana aivopesuna näen sen, että vanhemmat lehtien palstoilla huutavat, miten koulun juhlat tulisi järjestää. Hirveä paine lapselle, joka koulusta kotiintullessaan joutuu tenttauksen eteen: ”Oliko teillä aamunavaus, missä olit, mitä teit”? Kannattaisiko molemmin puolin ottaa rauhallisesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteissa paheksutaan sitä, että vanhemmat "aivopesevät" lapsiaan tarjoamalla tällaisia elämyksiä. Kommentoijat eivät huomaa, että he aivopesevät lapsiaan uskonnottomuuteen siitäkin huolimatta, että tälläkin hetkellä noin 2,5 miljardia ihmistä maailmassa tunnustaa kristinuskoa. Tuskin lapsi saa myöskään valita, haluaako hän olla vegaani tai kasvissyöjä, jos vanhemmat ovat niin päättäneet hänen puolestaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lastensuojelun pitää puuttua tähän lapsille väkisin tuputettuun satuun. Kirkko alkaa leikin varjolla haalimaan seurakuntaa lisää veronmaksajia, ei todellakaan moraalisesti oikein.
Kirkon toiminta on nykyään muutenkin arvelluttavaa ja kieroutunutta. Helsingissä kirkonulkomaan apu perusti hävikkiruokakaupan ja hakee lahjoituksena kauppaansa tuotteet samoista paikoista mistä Hursti ja muuta ilmaiseksi ruokaa jakavat tahot. Kirkko sen sijaan myy ilmaiseksi saatuja tuotteita ja rahat menevät ulkomaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskonnot k-18, kiitos. Pilaavat useamman ihmisen pään kuin alkoholi ja huumeet. Lapsille niitä ei mielellään saisi tyrkyttää jos yhtään löytyy minkäänlaista moraalia ja välittämistä jälkikasvun suojelemiseksi. Eiväthän nämä "kristillisiä arvoja" ja muuta huuhaata viljelevät vanhemmat tietenkään tätä tajua kun aivopesu on heille itselleen tehty jo lapsena ja ajattelusta on tehty pahuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähimmäisen rakastaminen, anteeksi antaminen, armo ja rakkaus, nehän ovat todellakin huuhaata, varsinkin nykyaikana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne ole huuhaata, kun ne asiat tehdään rakkaudella, mutta tuollainen esittäminen ja huijaaminen todellakaan ei ole nykyaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo em. arvot ovat nimenomaan kristinuskon ydinsanomaa. Mitä pahaa siinä siis on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta vaikuttaa, että sinut on aivopesty ajattelemaan, että uskonto pilaa ihmisen tai että kristilliset arvot edustavat moraalittomuutta. Mielelläsi myös nimität uskonnollisuutta huuhaaksi etkä huomaa, kuinka rajoittunut ajatusmaailmasi on. Minulla on uskonnollinen vakaumus, mutta kunnioitan myös toisin ajattelevaa, sillä jokainen ihminen tekee omat valintansa. Rikollisuus on tietenkin asia erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et näytä kunnioittavan kun kommentoimaan piti kuitenkin tulla ja haukkua eri mieltä olevaa. Kumma kun te muka suvaitsevaiset kuvittelette suvaitsevanne kaiken, mutta kuitenkin kommentissanne sorrutte aina samaan virheeseen josta toisia moititte kommenteissanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herra/Rouva ateisti on hyvä vaan ja rakentaa oman "uskon" temppelinsä vaikka rotuaarille 😎

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän kristinuskon tuputtaminen on vähäistä islamin rinnalla. Muutamat toisuskovaiset saa läpi kaikki protestit meidä oman kansan uskon jäädessä jalkoihin. Ei se niinkään saa olla. Kouluihin pitää saada takaisin uskontotunnit ja suvivirret kuten aamuhartaudetkin. Ne ei tee hallaa kenellekkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäiskö kuitenkin odottaa että lapsi kykenee itse päättämään mahdollisesta uskonnollisesta vakaumuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin pitäisi toimia islaminuskon kanssa. Myös naisilta pitäisi kysyä miesten poissa ollessa haluavatko he todella kuulua siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten lapsi voi päättää, jos hänelle ei anneta mahdollisuutta tutustua vaihtoehtoihin ja uskonnollisuus kielletään? Silloinhan hänelle tarjotaan vain yhtä vaihtoehtoa "oikeana". Missä vaiheessa katsot lapsen olevan valmis valitsemaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Karjalan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

377 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image