Oulu

Lapset ideoivat Oulunsalon kes­kus­leik­ki­puis­tol­le len­tä­mis­tee­man ja välineitä – nyt puisto on valmis

Lentoteema näkyy puiston rakenteissa. Iso leikkiteline on kuin lentoasema. KUVA: Pekka Peura
Oulu 11.10.2018 20:40
Markku Rättilä

Viisi vuotta ja 15 työpajaa. Sen verran kesti, ennen kuin Oulunsalon uusi keskusleikkipuisto saatiin idea-asteelta valmiiksi. Mutta hyvää kannatti odottaa. Syyskuussa valmistunut puisto avattiin virallisesti torstaina.

Erikoista Viljapuistoon sijoittuvassa leikkipuistossa on se, että sen suunnitteluun osallistuivat kirkonkylän koulun oppilaat. Heidän ideastaan syntyi muun muassa lentämisteema, joka näkyy puiston rakenteissa ja välineissä.

Pohjois-Suomen arkkitehdit SAFAn vetämässä vuorovaikutteisessa PUISTO-projektissa etsittiin toimintamalleja, joissa lapset pääsivät aktiivisesti mukaan prosessiin.

Projektissa mukana olleet kaavoitusarkkitehti Eini Vasu Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista sekä arkkitehti Riitta Kosonen Pohjois-Suomen arkkitehdit SAFAsta kehuvat lasten panosta suunnittelussa.

Arkkitehtien mukaan lapsia kannattaa ottaa mukaan vastaavissa hankkeissa. He ovat leikkipuistojen pääkäyttäjiä, joten heillä on myös ajatuksia ja ideoita siitä, mitä puistoihin kannattaa tehdä.

Lasten roolia kehuu myös pääsuunnittelija, suunnitteluhortonomi Anne Määttä Oulun kaupungin katu- ja viherpalveluista.

Parhaat toimintamallit lasten osallisuudesta projektissa on koottu julkaisuksi, jota voivat hyödyntää työssään vaikkapa opettajat ja suunnittelijat.

Hintaa puistolle kertyi noin 250 000 euroa. Sen välineet toimittavat Lappset Group ja Leikkiset, alustan Kompan.

Oulussa on 155 leikkipuistoa, joista vajaa 10 keskusleikkipuistoja. Seuraava keskusleikkipuisto on suunnitteilla Kiiminkiin.

MAINOS

Kommentoi

Oli pitkän aikaa välissä keskeneräisenä. Käytiin useampi kerta katsomassa joko olisi valmista. Oli sillä välin revitty irti alustoja ja muita. Nuoriso siellä aikaa valitettavasti viettää. On liian syrjässä hieman metsikössä, niin siellä voi rauhassa teinit temmeltää.
Ihana puisto se kuitenkin on. Lapset olivat ihan haltioituneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi kivan näkönen paikka on ! Ja paljon kivemman näköinen kuin nämä harmaat ja tylsät leikkipuistot. Mutta täälläkin etenkin iltaisin ja koulun jälkeen ehkä hieman isoimmat lapset (lue teinit) viettää aikaa räkien ja röökäten. Nii ja onhan tuollakin jo paikkoja sotkettu ja hajotettu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

kuin vanhemmat,maksaa eläkemaksuja ja veroja tulojensa mukaan tähän yht.kuntaan..Kukaan ei ole "mailapoikana,paitsi jos ... Lue lisää...
Niin nuoret

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image