Oulu

Lapsen ilo oli valttia Kalevan Ka­la­ku­va­ki­sas­sa – kär­ki­kak­si­kos­sa pienet kalastajat riemuitsevat saaliistaan

Odottavan aika on pitkä, mutta sitten 10 minuutissa tuli kaksi kalaa. Kala alkoi syödä aamuyöstä, kertoo kuvan lähettänyt Kai Lauri. KUVA: 3L0 / Lukijan kuva
Oulu 9.9.2019 20:22
Taina Virolainen

Aito lapsen ilo vetosi äänestäjiin Kalevan Kalakuvakisassa, jonka voittajaksi lukijat valitsivat oululaisen Kai Laurin ottaman valokuvan pojastaan kirjolohien kanssa aamuyöllä.

Kuva sai lähes puolet finaalin äänistä, joita annettiin lähes 2900 kappaletta.

Lauri kertoo, että Elo-poika oli tuntien kalastamisen ja odottelun jälkeen saanut itse kaksi kirjolohta Ylikiimingin Vaaralammelta.

Kai Lauri otti kuvan pienen kalastajan ilmeestä kännykkäkamerallaan aamuyöllä.

– Olemme pyörineet sääskien syötävinä ja tehneet yhdessä luontojuttuja digijuttujen lisäksi, isä selittää yhteisistä harrastuksistaan pojan kanssa.

Voittanutta Odottavan aika on pitkä -kuvaa äänestäneiden lukijoiden mielestä otokseen on saatu sydäntä lämmittävästi pienen pojan ilo ja ylpeys saaliista pitkän odotuksen jälkeen.

5-vuotiaan ilo ennätyskalan kanssa. KUVA: Vilpe / Lukijan kuva

Äänestyksessä toiseksi tullut kuva Viisivuotiaan ilo ennätyskalan kanssa kiteytti myös lapsen riemua kalareissulla. Se sai 10 prosenttia äänistä.

Lukijat kommentoivat, että kuva on luonnollinen ja kaunis hyvän mielen kuva.
Lapsena koettu ilo tekee kalastajan koko iäksi, lukija totesi kuvasta.

Kalakisa Lämmin elokuinen ilta ja Merikoski. ❤ KUVA: Yökiitäjä / Lukijan kuva

Kolmanneksi äänestyksessä nousi Lämmin elokuinen ilta ja Merikoski -kuva, joka nappasi  9 prosenttia äänistä. Kuvassa on lukijoiden mukaan tunnelma kohdallaan ja siinä on hienosti saatu vangittua kalan hyppy vedestä. 

Hirveä nälkä! Tuo äiti äkkiä ruokaa! Kalakisaan kuva, mitä käyttöä kalastusvälineillä on kalastajan ollessa tauolla. KUVA: Jari P. / Lukijan kuva

Hieman erilainen kalastuskuva keräsi neljänneksi eniten lukijaääniä eli 7 prosenttia. Kalastusvälineillä on käyttöä kalastajan ollessa tauolla -kuvaa kehuttiin kekseliääksi. 

Kalastaminen on muutakin kuin kalan saamista, vastaan voi tulla mukava ja harvinainen luontokokemus, kuvaa äänestänyt lukija muistuttaa.

Kalevan koko kesän kestäneeseen Kalakuvakisaan lähetettiin yli 450 valokuvaa ja kymmeniä videoita.

Kalakuvakisan voittaja saa palkinnoksi noin 300 euron kalastussetin, joka sisältää vavan, kelan ja siimaa. Lisäksi kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan Kalevan tuotepalkintoja. Palkinnon saajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oikea kuva voitti. Ei ole tässä kisassa määreenä kuvan tekninen toteutus vaan tunne joka kuvasta välittyy. Lisää kalaonnea voittajalle ja kaikille muillekkin kisaajille. Kalastus sekä yleinen eräjormailu ovat loistavia harrastuksia nykypäivän hektisyyden vastapainona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoja kuvia! Minun suosikki on tuo pääskyskuva,se on niin erikoinen otos, että menee kaikista edelle :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama suosikki täällä - kuvassa horisonttikin on suorassa toisin kuin esim. voittajaksi valitussa, mutta se on nykyään niin tavallista, etteivät sitä huomaa edes ammattikuvaajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääskyskuva on todella hieno, mutta minun mielestäni se ei täytä kisalle asetettuja kriteerejä: "Suuri saalis ei ole se tärkein juttu kuvakisassa, vaan kalastuksen tuoma tunne."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
18.9.
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
18.9.
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
18.9.
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
18.9.
Kärpät otti Jukureista kotivoiton Raksilassa takkuisen pelin jälkeen, katso kuvia ottelusta
18.9.
NBA:n supertähti Stephen Curry ilmoittautui jo Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen
18.9.
"Näillä budjettiesityksen miljoonilla päästään vasta 0,6 hoitajaan" – Työnantajat lisäisivät hoitoalan koulutusta, Tehy on toista mieltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mikäs siinä, jos kehtaa ajella niin rumasti muotoillulla autolla, jonka ajo-ominaisuudet ovat lisäksi huonot. Moottori o... Lue lisää...
Yäkris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image