Oulu

Lamppu korvassa hoitaa kaa­mos­ma­sen­nuk­sen

Kaamosmasennuksen voi parantaa korvaan asetettavalla led-valolla. KUVA: Pekka Ala-aho
Oulu 11.1.2010 19:15
Pekka Rahko
Kaamosmasennuksen voi parantaa korvaan asetettavalla led-valolla. Oululaisyritys Valkee Oy tuo helmikuun alussa markkinoille laitteen, joka välittää korvakäytävän kautta aivoihin vaikuttavaa voimakasta valoa.

Ensimmäisen testiryhmän potilaiden masennus- ja ahdistusoireet lievenivät normaalitasolle noin kuukaudessa.

"Kokonaisuus näytti toimivan paremmin kuin lääketutkimuksissa", kertoo professori, ODL Terveyden johtava ylilääkäri Timo Takala. Takala luonnehtii keksintöä "vähintään vallankumoukselliseksi".

Valon ja masennuksen yhteyttä on tutkittu ennenkin, mutta oululaisten käänteentekevä idea oli huomata, että valolla voi hoitaa muutenkin kuin silmien ja näköaistimuksen kautta. Valkeen toimitusjohtaja Juuso Nissilä uskoo, että valohoidosta on apua myös työuupumuksen ja ahdistusoireiden hoidossa.

Valohoitolaitteet tulevat myyntiin nettiin ja apteekkeihin helmikuun alussa. Hinta tulee olemaan vajaa 200 euroa.

Lue lisää tiistain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (165)

Olen samaa mieltä Ripen kanssa.. ihmiset luulevat olevan tietäviä ja luulevat osaavansa itse tehä saman, PAH!! tehkää se, viekää ne teidän omat ledit myyntiin ja kokeilkaa tuleeko markkinaa.. taidatte olla kateellisia?? hmm, syökää pillereitä jos siltä tuntuu, ite kokeilen kyllä tätä kysestä lamppua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivoissa ei ole yhtäkään valoon reagoivaa solua verkkokalvon lisäksi. Valo verkkokalvolle menee tehokkaammin silmän kuin korvan kautta. Muuten voivit vaikka lukea tämän tekstin laittamalla sen korvaasi vasten. Se, että lääkäri vannoo tämän nimeen kertoo kaiken tarvittavan tuon ammattikunnan koulutuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee noita kommentteja vahvistuu käsitykseni, että kyllä valoa tosiaan tarvitaan suomalaisten päänuppeihin. Vahvalla "asiantuntemuksella" tyrmätään ja mollataan kaikki uudet innovatiiviset keksinnöt ymmärtämättä tuon taivaallista koko asiasta! Vahvimpana kiihokkeena taas kerran perisuomalainen kateus, heikko itsetunto ja ennakkoluulot. Antaapa ajan kulua ja rakkien räkyttää. Palataan asiaan vaikkapa vuoden päästä. Pelatkaa te "asiantuntijat" sillä välin hedelmäpelejä marketin aulassa tai istukaa lähiöpubissa parantamassa maailmaa ja viekää sillä tavoin Suomea maailmankartalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joko taas keksittiin rahastus keino, tuolla summalla matkustaa kohta sinne missä aurinko paistaa. ja ottakaa huomioon, että kevättä kohti mennään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muutakuin itse rakentamaan murto-osa hintaan: http://metku.net/index.html?path=mods/valokkeet/index

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella huvittavaa lukea kommentteja, kun kirjoittajat eivät todellakaan tiedä asiasta mitään. Keksintö on aivan loistava!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Amerikkalaiset uutisorganisaatiot lienevät jo matkalla raportoimaan tästä mullistavasta keksinnöstä, joka parantaa masennus- ja ahdistuneisuusoireet kuukaudessa.. Tai sitten ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onpa mukava lukia ku väki kitisee,,,,, saattaahase olla niinki ettei teille kitisiöille oo vielä ees keksitty tämmösiä laitteita, ku on veikkaan vaikiampaa saaha tommone valohoito toimimaan jos aivojen tilalla on pelkkää sahanpurua :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella loistava keksintö - TUODA TUO MYYNTIIN HELMIKUUSSA. Keväällä on vaikea välttyä saamasta häikäisevän paljon auringonvaloa. Kyllä siinä mieliala paranee ja samalla tulee "todistettua" tärykalvojen valohoidon mielialaa piristävä vaikutus. Vaikutus tehostuu entisestään jos täyttää taskunsa terveysmagneeteilla ja lähtee hiihtämään aurinkoisille keväthangille. Tottakai Valkee oy:n toimintaan osallistuva professori ja ylilääkäri kehuu yrityksensä tuotteen toimivuutta. Magneettikuvaukset voi saada näyttämään haluttuja tuloksia ilman korvavalojakin. Toiminta on OK jotta saadaan raha kiertämään. Olisi moraalisesti väärin antaa tyhmien pitää rahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"13:11 Kuinkas kävikään" " Matkaradiopuhelin tulee jäämään marginaaliasiakkaiden laitteeksi". Oikeassa olet ja ennustaminen on vaikeaa ellei mahdotonta. Tai ainakin toteutuva ennustaminen. IBM:n pääjohtaja totesi 50-luvulla, että maailman tarpeisiin riittää noin viisi tietokonetta. Siihen aikaan laitteiden suorituskyky edusti lähinnä nykytaskulaskimia. Se siitä. Ollaan varovaisia ja seurataan tilanteita:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ISTUN TÄÄLLÄ JOULUVALOT KORVISSA JO KOLMATTA TUNTIA. SINISTEN JOULUVALOJEN VAIKUTUS EI OLLUT NIINKÄÄN VOIMAKAS KUIN PUNAISTEN, JOTKA MIELESTÄNI POISTIVAT MASENNUKSEN VÄLITTÖMÄSTI TOISIN KUIN SINISET JOTKA VAIN SAIVAT AIKAA KUMMAA KUTINAA ALAPÄÄSSÄ. SEURAAVAKSI AION ODOTTAA KESKIYÖTÄ, JOLLOIN ANASTAN NAAPURIN KELLERTÄVÄT ULKOVALOT KOKEILLEN NIIDEN VAIKUTUSTA AHDISTUKSEEN. TULEN AAMULLA KERTOMAAN TULOKSISTA, SIIHEN ASTI NÄKEMIIN.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno idea! Silmien kautta tulevan valon vaikutus on enemmän psykologinen, suoraan aivokudokseen menevän valon tutkitusti fysiologinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pää on tehty niin ohuista aineksista että tyhmyys paistaa läpi jos ostaa tuon tuotteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka johtaa tutkimuksia ODL:ssä ja yliopistolla? Toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja vai hallituksen jäsenet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäs lukea ensin koko juttu. Sitäpaitsi masennuslääkketki maksavat ja kamalia sivuvaikutuksia ja yhteensopimattomuuksia muiden lääkkeitten kanssa.Eikähän niitä uskalla lopettaakaan, kun tulee niin kauheat vierotusoireet. Oottako te lääketehtaitten mainosmiehiä ivaajat . Eipähän lääketehtaat enää vedä voittoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutta Utelea onkin jo odotettu! Purskautin kahvit näppikselle, kun tämän luin. Näin sitä ihmistä vedätetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä osaa ihmiset olla kateellisia kun jollakin välähtää.Miks en mä keksiny tuota.Kysymyshän ei ole tuon ledin hinnasta suhteessa lopputuotteen hintaan,vaan monesta muusta jutusta.Hieno keksintö,hyvä pojat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhmää on yrittää ampua alas ideaa, joka näyttää tutkimusten valossa todella lupaavalta. Kuunnelkaahan skeptikot ensin todellisia käyttökokemuksia ja muodostakaa mielipiteenne vasta sitten. Yli 200 euroa digikamerasta, kännykästä, pleikkarista, miniläppäristä tai parista hotelliyöstä monikin maksaa mukisematta. Eikö se ole pikkuraha virkeämmästä kaamosajan elämästä. Kyllä Thaimaan lomaviikkokin maksaa monin verroin enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (165)

Uutisvirta

49
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
45
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
39
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
30
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
18
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
17
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
17
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image