Oulu

Lämpötilat pysyvät Oulussa vielä plussan puolella – keskiviikkona kannattaa varautua huonoon ajokeliin, taivaalta voi tulla vettä, räntää tai lunta

Ensi viikolla keskiviikkona saattaa taivaalta tulla reilustikin räntää. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 13.10.2019 21:51
Heidi Peltonen

Ensi viikolla Oulun seudulla taivaalta saattaa sataa niin vettä kuin räntääkin. Päivälämpötilat pysyvät vielä plussan puolella, mutta yöpakkaset ovat mahdollisia. 

Päivystävä meteorologi Nina Karusto Ilmatieteen laitokselta kertoo, että maanantaina taivaalta saattaa tulla myös vähän sadetta. 

– Ei välttämättä ole täysin pilvistä, aurinkokin voi pilkahtaa, Karusto sanoo. 

Päivälämpötila on maanantaina 4-5 asteen tuntumassa. Yöllä lämpötila laskee alemmaksi ja sisämaassa voi olla myös pakkasta. 

Karuston mukaan tiistain sää on todennäköisesti hyvin samankaltainen kuin maanantaina: enimmäkseen poutaa ja päivän aikana saattaa tulla vähäistä sadetta. Lämpötilakin on viiden asteen tuntumassa. 

Keskiviikkona sää muuttuu, kun laaja sadealue saavuttaa Oulun. Karuston mukaan sateet saapuvat Ouluun keskiviikkoaamuna ja lämpötila on nollan tuntumassa.

– Sieltä voi tulla aika lailla mitä vain. Sade saattaa aluksi tulla vetenä ja se voi muuttua lumisemmaksi, jolloin sataa ainakin räntää, Karusto toteaa.

Odotettavissa on melko reipasta sadetta, eli kertymät voivat olla keskiviikon aikana suuria. Mikäli sade tulee räntänä, voi luvassa olla huonoa ajokeliä. 

Syksyn ensimmäiset räntä- ja lumisateet koettiin Oulun seudulla sunnuntaina ja maa oli paikoin valkoisena. Keskiviikkoiset sateet tulevat Karuston mukaan kohtalaisen tuulen kera, sillä tuuli voi olla puuskissa noin 10-12 metriä sekunnissa. 

– Kannattaa varautua huonoon keliin. 

Torstaina matalapaineet väistyvät ja sää pysyy viileänä. Päivälämpötila jää selvästi alle viiden asteen. 

– Perjantaina voi taas tulla lämpimämpää ilmaa. Samalla etelästä saattaa kuitenkin työntyä lisää sateita, Karusto kertoo. 

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta

Katso myös kuvagalleria: Sunnuntaina satoi räntää ja lunta, Oulussakin maa oli paikoin valkoinen

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt ne samat jotka kesällä nillitti kun oli lämmin niin kitisee että kun räntää tulee taivaan täydeltä tämä on yhdestä kahvilasta tehty havainto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuma lämmin on eri asioita.
Kylmä ei ole lämmin, kuiva ei ole märkä.

Paras ihmiselle on lämmin, ei paahtava siis mitta silti kuiva sää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo ilmaston muutos joka syksy pitää talvirenkaat laittaa samaan aikaan alle jo yli 40 vuotta ,,80 luvulla ennustettiin Saksan ilmastoa mutta eipä näy eikä kuulu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt 10 aikaan illalla on kiimingissä pakkasta. Hurjia lämpötila eroja välillä Oulu-Kiiminki. Joskus Oulusta töistä lähtiessä nollassa, kiiminkiin tullessa -10c.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image