Oulu

Lämpötilat palaavat ensi viikolla kesäisiin lukemiin – heinäkuussa Oulussa satoi vain kolmena päivänä, eikä kuivuuteen ole luvassa helpotusta

Kuiva heinäkuu on jättänyt jälkensä nurmikkoon KUVA: Tiina Wallin
Oulu 4.8.2019 21:51
Heidi Peltonen

Sää muuttuu ensi viikolla lämpimämmäksi Oulun seudulla. Elokuun ensimmäistä viikkoa vietettiin alueella varsin viileässä säässä. 

Päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta kertoo, että maanantaina päivälämpötila on Oulun seudulla 15 asteen tuntumassa. Tiistaina elohopea kohoaa jo lähemmäs 20 astetta. 

– Idässä velloo kuitenkin koko ajan kylmempi ilmamassa. Noin Rovaniemen ja Kajaanin kohdalta menevän linjan itäpuolella on alle 15 astetta lämmintä, Valta kuvailee. 

Lämpötila pysyttelee noin 20 asteen tuntumassa todennäköisesti koko ensi viikon, ellei kylmä ilmamassa valu idästä kohti länttä ja Oulun seutua. Valta kertoo, että pientä lämpenemistä voi olla luvassa vielä keskiviikkona tai torstaina. 

– Mitään helteitä ei ole tulossa, Valta toteaa. 

Kuivuuteen ei tulossa taattua helpotusta

Heinäkuu oli osassa maata jopa ennätyksellisen kuiva. Myös Oulun seudulla sademäärät ovat olleet alhaisia. Koko heinäkuun sademääräksi on mitattu Oulunsalon Pellonpään mittausasemalla yhteensä 6,9 millimetriä. 

– Vertailuksi kesäkuussa satoi Oulunsalon Pellonpäässä 65,3 millimetriä, Valta kertoo. 

Viimeksi Pellonpään mittausasemalla on mitattu sademääriä 17. heinäkuuta eli reilut kaksi viikkoa sitten. Tuolloin asemalla mitattiin 0,7 millimetrin sademäärä.

Valta kertoo, että kaikkiaan koko heinäkuun aikana Pellonpään mittausaseman tietojen mukaan Oulussa on satanut heinäkuussa yhteensä kolmena päivänä. 

Ennusteiden mukaan Oulussa saatettaisiin saada vesisateita tulevana viikonloppuna. 

– Voi olla, että sää jatkuu poutaisena. Ensi viikon sään ennustettavuus Oulun seudulle on melko epävarma, Valta toteaa. 

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kohta puimakone naksuttaa.nim,pelot kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä ne asiantuntiat maapallon lämpenemisestä aamulla -0,3 pakkasta perunkaalit meni-ja apeheinät.Hyvä olisi kaikki pakettipellot raivat ottaa käyttöön Suomi ole omavarainen elintarvike tuotannosta.Suomessa pitäisi purkaa Valtionvirkamieskoneisto ja niillä nuoret töihin peltoja raivaamaan ja vesakoja karsimaan.Jossain on mätää verorahojen suurin käyttäjä Valtionvarainministeriö 17.9 mrd joka koostuu Ylijohtajista,Johtajista ja ali-Johtajista jokaisen pitäisi kuutioida mieksi maapallo saastuu ja enerkiaa kuluu jonnin joutaviin tietokonepeleihin Suomen nuoret pilattu ja hyötyjät mrd voitoilla pelisuunnitteliat ajalevat jahtialuksilla ympäri ämpäri maapalloa ja Suomessa nuoret ryhtivikaisia-ja pöön nauttisia ennen kuin vinnit tulee.Mikä hupaisinta Valtiovalta tukee nuorten tuhoamista tietomailmassa elämällä ja maapalon mineraalivarat rajalliset..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutoksessa ei ole kyse siitä, että Maapallon joka kolkka automaattisesti lämpiäisi. Mutta sen "puskin" taitaa kyllä hyvin tietääkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaakko, että käsipelillä peltohommiin? Siitä vaan talikko kouraan ja pistolapiolla kantoja nostamaan? Kuulostaa asialliselta.

Suomessa koettaa kylmät ajat ilmaston lämpenemisen johdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Eurounio ja mebit mysty tekemään parempia säitä tänne Itä-kairaa,kun kuunnelle 1991-vuodesta populistia ajatuksia 28 jäsenmaan verorahoja palanut jo'2000 mrd Ei muutako mebit lihoneet ja pankki-tilit täyttyneet verottomista korvauksista:)sokerinpohjalla sääilmiöt lisääntyneet ja maapalonväestö kasvaa hurjaa vauhtia täälä korvessa ajaa huonoillateillä sähkömopolla ja sähköautolla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme siirtyneet jo syyskauteen. Kiitos kesästä vallanpitäjillemme, hehän kaiken säätävät ja määräävät. Vahinko vaan, kun katokorvauksia ei enää vuosikymmeniin ole maksettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaat kumppanit Suomen kesässä ovat pipo, hanskat, villapusero ja lampaannahkaiset välihousut. Viime kesä oli poikkeus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täälä Itä-Kairassa satoi seittämän viikkoa.Tällekin sääilmiölle on selitys koska Siperiassa metsäpaljon torjuntaan käytetty ilmakehään levitetty kemikaaleja saateen saamiseksi ja kolmanneksi Kiina käyttää maatalouden paranramiseksi kemikaaleja sademäärien lisäämiseksi.Hyvä muistaa maapallon mangeetti napaisuus vaihtaa paikka ja maapalon sulamagnan toiminta lisääntynyt ja lisäksi vaikuttaa auringotuulien suojaamiseen revontulien asema muuttumassa.Tässäkin hyviäkin puolia rikkaa ja köyhät palaa poroksi maapallolta ilmakeä ei erottele:)))Puskin Itä-kairasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nurmikko kestäisi paremmin, jos sitä ei leikattaisi lähes multaan asti kuten nykymuoti vaatii tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa että nyt varmaan sähkön hinta laskee rajusti kun viimeksi nostivat kun oli kuulemma niin sateinen kesä.. ja sitä edellinen oli liian kuulemma kuiva.. Tuulinen.. tyyni.. hmmm.. no joo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä Muhoksella saatiin viimeksi sadetta 8.7 kokonaista 2mm, eli kuivaa on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei meillä itä Muhoksella, kylällä kuulema oli vähän tullut. Suviseura viikonloppuna 5mm ja Juhannuksena 47mm.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

109 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image