Oulu

Lämpötilat palaavat ensi viikolla kesäisiin lukemiin – heinäkuussa Oulussa satoi vain kolmena päivänä, eikä kuivuuteen ole luvassa helpotusta

Kuiva heinäkuu on jättänyt jälkensä nurmikkoon KUVA: Tiina Wallin
Oulu 4.8.2019 21:51
Heidi Peltonen

Sää muuttuu ensi viikolla lämpimämmäksi Oulun seudulla. Elokuun ensimmäistä viikkoa vietettiin alueella varsin viileässä säässä. 

Päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta kertoo, että maanantaina päivälämpötila on Oulun seudulla 15 asteen tuntumassa. Tiistaina elohopea kohoaa jo lähemmäs 20 astetta. 

– Idässä velloo kuitenkin koko ajan kylmempi ilmamassa. Noin Rovaniemen ja Kajaanin kohdalta menevän linjan itäpuolella on alle 15 astetta lämmintä, Valta kuvailee. 

Lämpötila pysyttelee noin 20 asteen tuntumassa todennäköisesti koko ensi viikon, ellei kylmä ilmamassa valu idästä kohti länttä ja Oulun seutua. Valta kertoo, että pientä lämpenemistä voi olla luvassa vielä keskiviikkona tai torstaina. 

– Mitään helteitä ei ole tulossa, Valta toteaa. 

Kuivuuteen ei tulossa taattua helpotusta

Heinäkuu oli osassa maata jopa ennätyksellisen kuiva. Myös Oulun seudulla sademäärät ovat olleet alhaisia. Koko heinäkuun sademääräksi on mitattu Oulunsalon Pellonpään mittausasemalla yhteensä 6,9 millimetriä. 

– Vertailuksi kesäkuussa satoi Oulunsalon Pellonpäässä 65,3 millimetriä, Valta kertoo. 

Viimeksi Pellonpään mittausasemalla on mitattu sademääriä 17. heinäkuuta eli reilut kaksi viikkoa sitten. Tuolloin asemalla mitattiin 0,7 millimetrin sademäärä.

Valta kertoo, että kaikkiaan koko heinäkuun aikana Pellonpään mittausaseman tietojen mukaan Oulussa on satanut heinäkuussa yhteensä kolmena päivänä. 

Ennusteiden mukaan Oulussa saatettaisiin saada vesisateita tulevana viikonloppuna. 

– Voi olla, että sää jatkuu poutaisena. Ensi viikon sään ennustettavuus Oulun seudulle on melko epävarma, Valta toteaa. 

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kohta puimakone naksuttaa.nim,pelot kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä ne asiantuntiat maapallon lämpenemisestä aamulla -0,3 pakkasta perunkaalit meni-ja apeheinät.Hyvä olisi kaikki pakettipellot raivat ottaa käyttöön Suomi ole omavarainen elintarvike tuotannosta.Suomessa pitäisi purkaa Valtionvirkamieskoneisto ja niillä nuoret töihin peltoja raivaamaan ja vesakoja karsimaan.Jossain on mätää verorahojen suurin käyttäjä Valtionvarainministeriö 17.9 mrd joka koostuu Ylijohtajista,Johtajista ja ali-Johtajista jokaisen pitäisi kuutioida mieksi maapallo saastuu ja enerkiaa kuluu jonnin joutaviin tietokonepeleihin Suomen nuoret pilattu ja hyötyjät mrd voitoilla pelisuunnitteliat ajalevat jahtialuksilla ympäri ämpäri maapalloa ja Suomessa nuoret ryhtivikaisia-ja pöön nauttisia ennen kuin vinnit tulee.Mikä hupaisinta Valtiovalta tukee nuorten tuhoamista tietomailmassa elämällä ja maapalon mineraalivarat rajalliset..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutoksessa ei ole kyse siitä, että Maapallon joka kolkka automaattisesti lämpiäisi. Mutta sen "puskin" taitaa kyllä hyvin tietääkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaakko, että käsipelillä peltohommiin? Siitä vaan talikko kouraan ja pistolapiolla kantoja nostamaan? Kuulostaa asialliselta.

Suomessa koettaa kylmät ajat ilmaston lämpenemisen johdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Eurounio ja mebit mysty tekemään parempia säitä tänne Itä-kairaa,kun kuunnelle 1991-vuodesta populistia ajatuksia 28 jäsenmaan verorahoja palanut jo'2000 mrd Ei muutako mebit lihoneet ja pankki-tilit täyttyneet verottomista korvauksista:)sokerinpohjalla sääilmiöt lisääntyneet ja maapalonväestö kasvaa hurjaa vauhtia täälä korvessa ajaa huonoillateillä sähkömopolla ja sähköautolla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme siirtyneet jo syyskauteen. Kiitos kesästä vallanpitäjillemme, hehän kaiken säätävät ja määräävät. Vahinko vaan, kun katokorvauksia ei enää vuosikymmeniin ole maksettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaat kumppanit Suomen kesässä ovat pipo, hanskat, villapusero ja lampaannahkaiset välihousut. Viime kesä oli poikkeus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täälä Itä-Kairassa satoi seittämän viikkoa.Tällekin sääilmiölle on selitys koska Siperiassa metsäpaljon torjuntaan käytetty ilmakehään levitetty kemikaaleja saateen saamiseksi ja kolmanneksi Kiina käyttää maatalouden paranramiseksi kemikaaleja sademäärien lisäämiseksi.Hyvä muistaa maapallon mangeetti napaisuus vaihtaa paikka ja maapalon sulamagnan toiminta lisääntynyt ja lisäksi vaikuttaa auringotuulien suojaamiseen revontulien asema muuttumassa.Tässäkin hyviäkin puolia rikkaa ja köyhät palaa poroksi maapallolta ilmakeä ei erottele:)))Puskin Itä-kairasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nurmikko kestäisi paremmin, jos sitä ei leikattaisi lähes multaan asti kuten nykymuoti vaatii tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa että nyt varmaan sähkön hinta laskee rajusti kun viimeksi nostivat kun oli kuulemma niin sateinen kesä.. ja sitä edellinen oli liian kuulemma kuiva.. Tuulinen.. tyyni.. hmmm.. no joo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä Muhoksella saatiin viimeksi sadetta 8.7 kokonaista 2mm, eli kuivaa on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei meillä itä Muhoksella, kylällä kuulema oli vähän tullut. Suviseura viikonloppuna 5mm ja Juhannuksena 47mm.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:04
Omakotitalon Ylitorniolla palamaan sytyttänyt mies vangittiin – Poliisi: 24-vuotias syyllistynyt aiemminkin rikoksiin ex-puolisoaan kohtaan
15:00
Kaleva oikaisee
14:45
Oulun kaupunginkirjastolle työntekijä edistämään lasten luku- ja kielitaitoa – ammattiliitto Jyty avusti palkkauksessa
13:28
Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"
13:11
Israel ei arvostele Trumpin kommentteja, joiden mukaan demokraatteja äänestävät juutalaiset ovat "epälojaaleja"
12:59
Oikeuskansleri ei ryhdy jatkotoimiin kansliapäällikkö Sillanaukeen kantelukirjoitusten vuoksi – Sillanaukee täydensi kritiikkiään vielä yölläkin Whatsapp-viestillä
12:32
Tutkijat löysivät verestä 14 merkkiainetta, jotka voivat varoittaa lähestyvästä kuolemasta – "Ensiaskel kohti räätälöityä terveydenhuoltoa"
88
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
87
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
72
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
70
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
44
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
34
Trump perui Tanskan-matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille
31
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan pohjoisosassa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image