Oulu

Lakko pysäyttää Oulun sataman vuorokaudeksi

Oulun satamassa työskentelevät ahtaajat osallistuvat aktiivimallia vastustavaan lakkoon perjantaina. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 1.2.2018 17:33
Daniel Wallenius

Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT:n perjantainen aktiivimallia vastustava lakko seisauttaa Oulun sataman vuorokaudeksi. Seisaus kestää aamukuudesta perjantaina aamukuuteen lauantaina.

– Satamaosakeyhtiön työntekijöitä ei ole lakossa, mutta ahtausliikkeiden työntekijät ovat. Käytännössä koko satama pysähtyy, Oulun sataman toimitusjohtaja Marko Mykkänen kertoo.

Oulun sataman suurimman ahtausliikkeen Herman Andersson oy:n osalta lakko koskee noin sataa työntekijää. Toimitusjohtaja Jari Rantamaula sanoo, ettei yrityksessä ole lähdetty arvioimaan lakon kustannuksia.

– Työt jäävät tekemättä, laivat jäävät satamaan ja joudumme lauantaina tekemään ylitöitä, että ne saadaan liikkeelle, hän sanoo.

Käytännössä lakko tarkoittaa sitä, että ahtaajat joutuvat tekemään perjantain tekemättömiä töitä lauantaina ylitöinä. Lakkoa Rantamaula kuvaa tympeäksi tilanteeksi.

– Se tuo rokulipäivän sellaisellekin kuljetusalan yrittäjille, joita tämä lakko ei koske mitenkään, Rantamaula sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (72)

Voi olla, että varustamot alkavat tästä eteenpäin kysellä, toimiiko Oulun satama varmasti heidän aikataulujensa mukaan. Laivat eivät tänä päivänä jää makaamaan yhdeksikään paiväksi turhan takia satamaan. Ala on nykyisin niin voimakkaasti kansainvälisesti kilpailtua, joka näkyy mm. alusten ulosliputtamisena halvempiin maihin. Siinä menee Suomeltakin työ- ja verotuloja. Myös kotimaisilla satamilla on kovaa kilpailua keskenään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavahan se on kotona köllötellä kun silti rahaa tulee tilille joka kuukausi. Nyt on tosi kyseessä kun valtio meinaa patistaa tekemään jotain vastineeksi. Peräti 18 tuntia kolmen kuukauden aikana. Sehän taitaa olla peräti 1,5 tuntia töitä viikossa, apua. Vasureiden ja SDP:n malli on se että Suomen valtio on koko maailman sosiaalitoimisto. Kun verotulot eivät riitä niin otetaan vaan lisää velkaa. Ammattiliitot ovat SDP:n politiikan jatkeita. Ihmettelen aina vaan ammattiliittoihin kuuluvien ihmisten tyhmyyttä kun ovat manipuloitavissa mukaan tämmösiin järjettömiin lakkoihin. Nyt nämä onnettomat oikeastaan lakkoilevat sen vuoksi ettei kenenkään tarvitsisi mennä töihin jos ei halua. Kuka maksaa näiden laiskottelijoiden elämisen. No nämä työssäkäyvät lakkoilijat tietysti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tää Sipilä oikea mytantti mies nyt kun Suomi on maailman talouden yleisen nousun myötä lähtenyt jonkunlaiseen nousuun niin hän järjestää tämmöisiä lakkoja jotta nousu saadaan parhaalla mahdollisella tavalla torpattua .Siis Sipilä tämän lakon on järjestänyt eikä kukaan muu aivan turha edes yrittää muita syyllistää .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tämän lakon järjesti ammattiliitot. Sipilä on vaan patistellut kaikkia töihin eikä lakkoon. Laki on laki jota kaikkien on noudatettava. Oisitte silloin aikonaan olleet vastaan eikä sitten ku on vellit jo housussa. Taisitte viettää joulua jo silloin kun tämä laki pistettiin voimaan. Kommarit ne vikisee turhia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimallin vastustajat, oletan että ajattelette niin, että jos asuinpaikkakunnaltanne ei löydy töitä ja varsinkaan koulutusta vastaavaa työtä, olette oikeutettuja loppu elämän tietyntasoiseen työttömyyskorvaukseen ja muihin tukiin. Eli minä joka olen kotoisin P-Suomesta ja muuttanut työn perässä pääkaupunkiseudulle, minun kannattaisi muuttaa esim posiolle niin voisin loppu elämän olla yhteiskunnan tuilla ja se olisi oikeutettua.

Täällä töissä ollessa muutoin pääsisin nykylaskelman mukaan eläkkeelle 67 vuotiaana ja eläke olisi nykyisten yhteiskuntatukien tasoinen.
Posiolle kun muutan niin pääsisin heti "eläkkeelle"

Onko SDP ja muut vasurit ja ruinaamassa tässä jotakin ristiriitaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työntekijä haluaa töihin lakon aikana on työnantajan annettava hänelle töitä eli jos haluaa Suomen taantuvan niin lakkoilee, mutta jos ei niin menee ja tekee työnsä. Ei lue laissakaan, että on lain uhalla tai liiton uhalla lakkoiltava. Se on jokaisen oikeus valita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakkoja ei tarvita, jos ahneutta ei sallita. Vaikka konkurssi tulisi, niin tulkoon, mutta lakkoja on pkko pitää, koska ahne porvari on riistämässä köyhiltä. Eikö olisi helpompaa Sipilän hallituksen laittaa ahneudelle stoppi, että maamme rattaat pyörisivät jouhevammin. Onko ihan pakko köyhiltä riistää.? Juuri sen takia nämä lakot on järjestetty. Aktiivimalli on yksi, jossa ajetaan takaa köyhältä riisto, tämähän on faktaa, Sipilän hallitus on tämänkin riistämisen takana, eli, lakkoa päälle..... .= faktaa... Mitäpä jos lopetettais tällainen ryövääminen, että pyörisi Suomirattaat ilman lakkoja. Sovitaanko näin, että porvari lopettaa sen riistämisen.!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No liitot kyllä keksii aina jotain lakkoiltavaa. Eihän senaatintorin mielenilmaisuun pääse ku ainoastaan ne kehäkolomosen eteläpuolen työttömät. Tällä poliittisella lakolla työssä olevat haluaa vain pidennetyn viikonlopun. Ja tämä lakkohan on demarien kilvenkiillotus, likaisen työn tekijäksi saivat sak: n. Tällä tavalla suomi ei lähe nousuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän ei ole kyse lakosta siis uunot lakosta VAAN Mielenilmaus itse olen kyllä lakon kannalla tätä hallituksen ja sipilän-vartiaisen ylimielisyyttä vastaan.Missä kyykytetään jo kyykyssä olevia heiltä on otettu jo kaikki tämän riistohallituksen toimesta tälle riistämiselle ei näytä tulevan loppua toivottavasti kaikki jotka on joutuneet tämän hallituksen hampaisiin muistavat seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymyksessä ei ole lakko vaan mielenilmaus. Lakko tulee vasta jos ei tavoiteta päättäjiä ja päätöksiä ei peruta esim. Aktiivimallia. Lakolla voidaan tavoitella sitten hallituksen kaatumista vaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakko on hyvä pitää voimassa niin kauan, että näemme Sipilän kävelevän kohti uutta työpaikkaa. ELI. Tämä tarkoittaa sitä, että lakon on kestettävä niin kauan, että aktiivimalli perutaan, ja hallitus lopettaa kostotoimet työtöntä kansaa kohtaan, sillä työtön kansa, se ei ole johtanut Suomea. Mikään, ei mikään Suomen ongelma, työttömyys, köyhyys, valtion velkamäärä , palveluiden taso, jne. Nämä ei valitettavasti ole tavallisen kansan syytä. Lakko päälle, ja muutosta Suomeen. Taksit voi myös olla lakossa, säästetään isot verorahasumat kun ei työmatka-ajeluja ajella takseilla. jne. Aidot säästöt löytyy helsingin suunnalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä sen työttömän pitää päästä töihin sen elämä menee pilalle muuten muutamassa vuodessa kaikissa muissa maissa sinulle on määrätty joitakin tehtäviä esim ruotsissa sinun pitää ottaa pätkätyöt vastaan vaikka sitä olis vain yhdelle päivälle viikossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lienevätkö kaikki puutteet ja murheet Sipilän hallituksen syytä? Toisinaan kaipaisi asioihin suhteellisuudentajua. Sama huuto jatkuu vuorenvarmasti, vaikka kaikkea hyvää ja mukavaa lupaava Rinteen Antti olisi seuraavan vaalikauden pääministeri. Uskovatko ihmiset todella satuihin? Osa kansasta näyttää ainakin uskovan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ne hölmöjä, kun vielä maksavat, että pääsee Helsinkiin ulos palelemaan. Ei voi kun ihmetellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On pakko sanoa yksi asia.

Niinistö sanoi näin. Kasakka ottaa sen, mikä on löyhässä. Tarkoitti krimiä.
Minä olen keksinyt oman letkautuksen. Porvari riistää niiltä, jotka ovat jo köyhiä, ja siirtää rahat rikkaille..!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahne kapitalisti vie köyhältä sen kaiken vähän mitä sillä on se on Riistoa tämä hallitus sipilöineen edustaa sitä erittäin hyvin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin niin. Siksihän sitä lakkoillaan, kun porvarit yrittää kaataa ammattiliitot, että pääsevät köyhien kukkaroon paremmin käsiksi. Onhan tuo yx, yhteen sulautuminen jo tapahtunutkin. Ammattilitot on syytä pitää pystyssä, jos ne kaatuu, ja porvari pääsee köyhien kukkaroille, on sen jälkeen koko Suomen kansa rutiköyhä. Nyt lakkoillaan siksi, että porvari pitäisi näppinsä omalla kukkarolla. Kekkonen huolehti siitä, että porvari ei köyhiltä riistä. Nyt siis taistellaan ahneita otuksia vastaan kynsin hampain. Kuin villipeto olisi irti jolla järjetön nälkä. = Ahne porvari

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (72)

Uutisvirta

133
Puheenaihe: Tarvitseeko Oulu lisää korkeaa rakentamista? – "Torni on torahammas muuten yhtenäisessä hammasrivissä"
29
Käännytykset Afganistaniin keskeytettävä Lukijalta
24
Unettomuutta ei kannata vähätellä – pahimmassa tapauksessa koko elämä saattaa kulua pienessä väsymystilassa
24
Uutisanalyysi: Putinin ja Merkelin tapaaminen käytiin epäluottamuksen ilmapiirissä – Putin saapui tapaamiseen Karin Kneisslin häistä
20
Elintärkeidenkin lääkkeiden saatavuudessa yhä enemmän jatkuvia ongelmia - SDP:n Tytti Tuppurainen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle
19
Nämä taidot jokaisen koiran pitäisi hallita, "Koulutustaso näkyy jo lenkillä" – katso kuvia tokon SM-kisoista Limingasta
15
Sirkkaleipää saa jo – missä viipyy sääskileipä? Tutkija kertoo sopivatko sääsket ihmisravinnoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Työttömien joukossa on lukematon määrä luuseri loisijoita, mutta suotakoot se heille. Tuskin heistä mitään hyötyä työelä... Lue lisää...
Veronmaksaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image