Oulu

Lähes koko kylä haluaa irtaantua Oulusta – jak­ku­ky­lä­läis­ten vetoomus toimitettiin kau­pun­gin­hal­li­tuk­sel­le

Marraskuussa Jakkukylän kyläkokous päätti osakuntaliitoshankkeen käynnistämisestä äänin 92-1. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 21.12.2015 14:00 | Päivitetty 21.12.2015 15:02
Kaleva

Oulun kaupunginhallitus on saanut tänään esityksen Yli-Iin Jakkukylän liittämiseksi osakuntaliitoksella Iin kuntaan.

Vetoomuksen on allekirjoittanut 92 prosenttia Jakkukylän asukkaista.

Yli-Ii liittyi Ouluun vuonna 2013.

450 asukkaan Jakkukylästä on matkaa Ouluun noin 50 kilometriä, mutta Iin keskustaan vain noin 13 kilometriä. Kyläläisten mukaan kylän luontainen asiointi- ja työmatkaliikenne suuntautuu Iihin tai edelleen Iin kautta nelostietä eteenpäin. 

Osakuntaliitos vaatii Oulun ja Iin kunnanvaltuustojen sekä valtionvarainministeriön päätöksen. Oulun kaupunginhallitus jatkaa prosessia hankkimalla lausuntoja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

eläkää puhuko koko jakkukylästä ei hänne ota eeskoko jakkukylää parempiosaset on vaan menossa iihin ja jakkukyläki ja etaan kahtia toivootavasti jollaki järki voittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liitosalueen raja on piirretty tarkan kannatusmittauksen perusteella. Alue jolla alle 50% kannatus ei tietenkään voi olla mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun oli kuntaliitosten aika Oulusta katsottiin Haukiputaalla päin leveä hymy naamalla, nyt kun arki koitti tänne ei vilkaistakaan, mutta vielä me rooppi tänne kalapuhtaallekin saadaan kun asukkaita ei saa eri arvoistaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisikohan Haukipudas erota Oulusta?Ei mitään hyvää sanottavaa ole Ouluun liittymisestä!Eräskin kunnanvaltuutettu on julkisesti pyytänyt anteeksi jälkenpäin kannatustaan Ouluun liittymisestä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota Yli-Iin hakua Ouluun päin minä en vieläkään ymmärrä . Ei siinä omaa etua ymmärretty , kun palvelut päästettiin Ouluun !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella reilua ja demokraattista päästää menemään jos vaan Ii suostuu ottamaan ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jakkukylän päätöstä on syytä kunnioittaa sillä talonpoikaisjärjen käyttöä ei voi kieltääkään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä moni heittelee että pois Oulusta halutaan... Hyvä. Mutta voi tulla vielä ikävä takaisin kun valtionavustukset pikkukunnille vähenevät tai loppuvat. Tosiasia on että monet kunnat ovat valtion elättejä eli se siitä itsenäisyydestä... Valtionavustusten loppuminen ja ikääntyvä väestö on sellainen yhtälö ettei pikkukylissä sitä helposti ratkaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se Oulunseudulla Oulu on ajanut kuntaliitoksia oman taloutensa pönkittämiseksi eikä muiden tukemiseksi. Pakolla yrittänyt saada Kempeleenkin, yhden Suomen vakavaraisimmista kunnista, itselleen maksumiehen rooliin!!! Suuruus ei takaa osaamista eikä varsinkaan taloudellista menestystä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä" kuinkahan Kepulainen, nykyisen hallituksen jäsen nyt nauraa.. Julkisissa kuvissa, niiiin nauratti, kun Yli-ii liittyi Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt mennään. Katsokaa nettejä ja miksei venetsuelan nättejä. Shjuomi muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä alku. Yli-Iin kannattaa sitten liittyä Jakkukylään niin päästään tuosta Paskakaupunnista lopullisesti eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyvänen aika tuollainen poukkoilu tule kysymykseenkään. Ensin intona ollaan liittymässä ouluun ja sitten samointein Iihin. Iiiäiset. Älkää missään tapauksessa alkako millekkään. Tuhulaatte vaan aikaa niijen kanssa. Kohta ovat vaatimassa että saavat liittyä olhavaan jne..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se jo huomattu kuinka "paska kaupunni"Oulu on.Kuluja vaan lisää ja huonosti aurattuja teitä sekä kehnoa ja hidasta terveyskeskustoimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just tollasta jakkulaista ylimielisyyttä heti kun ovat iihin liittymässä, heti aletaan puhumaan että ollaan enemmän ku Iiläiset ite. Toivon syvästi että pysyttä oululaisina ku luulempa että ootta enemmän ku oululaiset ite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
44
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image