Oulu

Lähes 2 000 taloutta oli ilman sähköä Oulussa sunnuntai-iltana

Sähkönjakelu keskeytyi Oulujoen eteläpuolella. Kuvituskuva. KUVA: Timo Marttila
Oulu 8.12.2019 23:02 | Päivitetty 9.12.2019 6:12
Heikki Uusitalo, Anna Leinonen

Sähkönjakelu keskeytyi Oulussa Karjasillan, Takalyötyn ja Höyhtyän alueilla myöhään sunnuntai-iltana, kerrotaan Oulun Energialta.

Sähkönjakelun keskeytys alkoi noin kello 22.50 ja sähköt saatiin palautettua asiakkaille puolenyön aikaan.

Sähkönkeskeytyksen syy oli vika keskijänniteverkon maakaapelissa.

Sähköyhtiö muistuttaa, että sähkökatkon jälkeen sähkölaitteet käynnistyvät. Siksi on tärkeää sammuttaa liesi ja muut mahdollista vaaraa aiheuttavat sähkölaitteet sähkökatkon alkaessa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Nykyihmisen valituksia. Katkeamatonta sähköä ei pysty myymään mikään sähkölaitos maailmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sähkönkeskeytyksen syy oli vika keskijänniteverkon maakaapelissa." ! Muutama vuosi on jo paranneltu huoltovarmuutta perimällä huikeita summia sähkölaskun yhteydessä toimitusvarmuuden parantamiseksi maakaapeloinnin avulla. Samoin on ilmakaapeleita vaihdettu eristettyihin kaapeleihin estämään paremmin linjalle kaatuvien puitten aiheuttamaa oikosulku vaaraa. Rahankeruu jatkuu samanlaisena vielä vuosia töitten hitaan valmistumisen vuoksi. Tämäkin lehmä lypsää hyvin,, toistaiseksi !!!!
Näitä yhteiskunnan vaatimia "pakkoveroja" keksitään poliitikkojen keskuudessa jatkuvasti lisää. Nyt "lisäverotettuna" on jo Yle, sähkö, jätevesi hulevesineen, jätehuolto kaatopaikka maksuineen ja ilmastovero on tulossa hysteria-hiilidioksidin vuoksi. Autopolttoaineita on jo verotettu raakasti vuosikymmenet, ja teitten hoitoon on siirretty vain murto-osa verotuksen tuotosta. Muistuu mieleen kruunun-aikana peritty ikkunavero, jota talonpoika joutui maksamaan jos vaihtoi räppänän tilalle lasilevyn. Koska hiilidioksidi on niin kauhean vaarallista, varmaan ihmisiäkin ruvetetaan verottamaan hengityksestä. Kaikki velvoitetaan hankkimaan laite, joka poistaa uloshengityksen aikana siitä hiilidioksidin. Pyhät lehmäthän saavat toistaiseksi röyhtäillä ja piereskellä vapaasti metaania ilmaston lämmitykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asensin rinnakkaisverkon muutamalla satasella. Kun verkosta katkeaa sähkö, sitä ei huomaa, jos ei ole uuni tai sauna päällä. Automaatti kytkee 2kpl x100 ah Agm-akkuja päälle inverttereineen. Riittää moneksi tunniksi telkkariin ja valaistukseen, jopa kahvinkeittimeen jos ei ole puuhellaa. Muutama solarkenno pitää akut hyvin varauksessa. Sähköpatterit myös kytkeytyvät pois varaverkosta. Systeemi vaatii näpertelyä, mutta tulee kalliiksi jos joutuu teettämään alan yrityksellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen tällasen jälkeen syntyi lapsia 9kk jälkeen, mutta nyt voi olla että monikaan edes huomannut kun nokka kiinni kännyssä tai läppärissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähköt ollu jatkuvasti poikki. Siirtomaksut kyllä nousi. No sähkönjakelu ei ole lainkaan varmaa, mutta onneksi siirtomaksujen korotukset on ainakin varmaa. Siihen voi sentään varautua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä ne on ollut jatkuvasti poikki?

Oletko ilmoittanut asiasta sähköverkkoyhtiölle?

Laitapa vähän enemmän tietoa, muuten tämä(kin) menee ”täysin keksitty juttu Kalevan kommenteissa”-laatikkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä täällä Haukiputaalla päin ollaan vähän modernimpia. Muistan viimeisen huoltokatkon 10 min. ehkä pari vuotta sitten. Jakeluvarmuuden voi sanoa olevan 100 prosenttia. Missä päin maata "kiva juttu" asustelee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minullakin oli kerran sähköt poikki tunnin verran, joskus 90-luvulla. Asuin silloin Oulussa, onneksi en enää asu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi täällä maaseudulla jos tuulee lujaa niin virta pois menee ja on pois monta päivää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myydään kaikki maamme sähköverkot vaikka Autraliaan - kuten Carunan tapaan - tai samantien miksei Venäjälle niin saavat siitä erittäin hyvän aseen itselleen meitä vastaan silkemalla sähkön jakelun ennen kaukovaikuttaisten muiden iskujen seuraamaa maajoukkojen invaasiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä on hyvä asia! Nykyajan nuoret vaan istuvat yö myöhään koneella ja näpyttävät kännykkää! Tekee varmasti hyvää heillekkin kun voivat nyt mennä nukkumaan näin aikaisin. pitäisi valtion useamminkin katkaista sähköt. Kannatan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyky ajan nuoret ja sähkö lämmitys! Kyllä entis aikaan oli asiat paremmin! Matka puhelin pilasi maailman!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se verkko jonka katkoksista puhutaan kännykän yhteydessä ei ole kuitenkaan sähköverkko...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi nykylaitteissa akku kestää aika mukavasti , tosin verkot ei välttämättä toimi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi yö ni voi mennä nukkumaan. Muistaa vaan sammuttaa valot katkasijasta ettei valot ala palaan ja herätä sähköjen taas kytkeydyttyä. Öitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tiedetä missä vika on, mutta arvio korjauksesta on kaksi tuntia. Jotenkin ei nyt vakuuta tuo arvio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image