Oulu

La­bo­ra­to­rio­hoi­ta­jan määräaikaisia työsuhteita ketjutettiin useita vuosia – Nordlab määrättiin maksamaan yli 26 000 euron korvaukset

Oulu 23.8.2019 14:09
Heidi Peltonen

Oulun käräjäoikeus on tuominnut Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymän eli Nordlabin maksamaan työntekijälle korvauksia työsuhteen perusteettomasta päättämisestä. 

Asiasta kannelleella laboratoriohoitajalla oli viiden vuoden aikana useita kymmeniä määräaikaisia työsuhteita. Työsuhteet oli ketjutettu peräkkäin erilaisilla sijaisuusperusteilla. Lopulta hoitajaa ei enää valittu uuteen määräaikaiseen työsuhteeseen.

Hoitajan mukaan työsuhteita oli yhteensä 41 kappaletta, mutta työtodistusten ja todistajan kertomuksen mukaan käräjäoikeus katsoi toteen näytetyksi yhteensä 31 työsuhdetta. 

Oulun käräjäoikeus katsoi, että työsuhteiden ketjuttaminen oli laitonta, sillä työnantajan työvoiman tarve oli pysyvä.

Oikeus perusteli ratkaisuaan muun muassa runsaalla peräkkäisten työsuhteiden määrällä sekä hoitajan työtehtävillä ja niiden jatkumisella vielä sopimuksen päättymisen jälkeen. Lisäksi määräaikaisia työntekijöitä otettiin samoihin tehtäviin asiasta kannelleen hoitajan työsopimuksen päättymisen jälkeen.

Oulun käräjäoikeus määräsi työnantajan maksamaan hoitajalle korvauksena yhteensä yhteensä kymmenen kuukauden palkan. Korvauksen määräksi tuli yhteensä lähes 26 500 euroa. 

Lisäksi asian hävinnyt Nordlab määrättiin korvaamaan tapauksen oikeudenkäyntikuluja. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Tätä tehdään aivan joka alalla - varsinkin Oulussa ja varmasti muuallakin. Pienillä paikkakunnilla ei niin voi- kuka lähtee epävarmaan työhön isommilla paikkakunnilla . Maan hallituksen + kunnat ei tarvi ihmetellä miten tässä näin - ihan ite ootte ajaneet asiat tähän jamaan ja aina naisten matalapalkka-aloilla. Sen ihmeen kun vielä näkisi että miehillekin kävisi näin ohraisesti !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä rooli tässä on pääluottamusmiehellä, jos tällainen pääsee tapahtumaan,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nordlabissa henkilöstöjohtaja vaihtoon, jos eivät osaa käyttää veronmaksajien rahoja oikein. Tuleehan näitä joskus, mutta tässä oli aivan selkeä virhe virkamiehellä eli päättäjällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa kuulua liittoon niin voi hakea korvauksia laittomista ketjutuksista..toki ilman liittoaki voi lähtä oikeutta käymään, mutta kuka uskaltaa omilla rahoilla??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän oli liittoon kuulumattomana parempi lopputulos, kuin liittoon kuuluvana. Sai 41 työsopimusta ja 26k€ korvauksia. Liittoon kuuluvana olisi saanut vain 2-3 työsopimusta eikä mitään korvauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä olis varaa tuollaiseen työnantajilla. Nyt jo tekijöistä, etenkin hyvistä sellaisista, pulaa labra-alalla. Oulussakin, vaikka täällä on koulutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaavia on hoitoalalla Oulussakin satoja, mutta "pakko" taipua, kun ilman palkaa ei elä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö siellä hoitoalalla olekaan työvoimapula? Minä kun olen ymmärtänyt, että on, jolloin olisi ns. työntekijän markkinat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esim OYSissa ei ole. Työntekijöitä on vara kohdella huonosti ja kiristää työoloja. Uusia on tulossa tilalle, sanoo pomot. Mitenhän pitkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa sanottiin viimeksikin, työnantaja sanoi, että uusia hoitajian on jonoksi asti. Hoitajien tarvitsi alkaa vain ylityölakkoon, niin sairaalat olivat hätää kärsimässä jo ensimmäisen työvuoron aikana. Hoitajapoolissa ei ollut ketään varalle ja silloin myönnettiin, että hoitajia ei kertakaikkiaan ole mistä ottaa. Ei ole vuokrahoitajia tai mitään muitakaan varamispalveluita. Nekin tarjosivat "ei oota".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole. Pari epäpätevä esimiestä osastolla ja tääaista sotkua saatiin. Kun oh ei ollut pätevä, yritti kiusamalla näyttää voimansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nordlabilta anteeksi pyntöä tulossa? Varmasti on ollut muitakin hoitajia samalaisessa tilannessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä annoinkin omille tyttärilleniammatinvalintaohjeeksi etteivät hakeudu naisvaltaiselle kunnalliselle sosiaalialalle opiskelemaa ja töihin. Siellä on huonoimmat palkat, keljuimmat esimiehet, typerimmät työajat ja jatkuvat määräaikaisten työsuhteiden ketjut. Toiselle ohje meni perille ja valitettavasti toiselle ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina voi vaihtaa alaa ja hoitajan koulutksesta ei ole haittaakaan. Se on vain yksi ansio lisää ja sitä optiota voi käyttää myöhemmin. Opinnot ei mene koskaan hukkaan. Hoitoalan tosin pitää alkaa pikaisesti tekemään jotain sille, että koulutettu väki häipyy hoitoalalta. Päätökset ovat poliitikkojen ja hallituksen käsissä, mutta katastrofaalisestatilanteesta huolimatta kuulemme vain lässytystä. Hoitoalan surkeaan tilanteeseen tarvitaan joku "greta".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

10:46
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
10:36
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa - Kainuu saa osansa historiallisesta investoinnista
10:27
Samuli Alapuranen tekee elektronista musiikkia nimellä O Samuli A, musiikkiharrastus alkoi kempeleläisestä örinämetallibändistä – Katso video kappaleesta Torspopipo
10:26
Luke lopettaa Ruukin tutkimusnavetan ja keskittyy peltotutkimukseen – nautoja käy navetassa vielä kaksi erää
9:57
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
9:56
Kaleva oikaisee
9:34
Saudi-Arabian johtama koalitio pysäytti ja tuhosi huthien lähettämän räjähdealuksen Punaisellamerellä
25
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaan, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
18
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
14
Kokoomus arvosteli ankarasti hallitusta keskituloisten verotuksen kiristämisestä, Rinne vieritti vastuun edelliselle hallitukselle
10
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
7
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
7
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta
6
Oulun poliisi nappasi kiinni Rotuaarilla häiriköineen pyörävarkaan – toinen pyörää vohkinut jäi kiinni itse teossa Myllytullissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä Enontekiön kunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image