Oulu

Kysyimme: Voiko joululahjan vaihtaa alen alettua ja hyötyä rahallisesti?

Oulu 5.1.2019 12:23
Helge Murtovaara

Tuttu tilanne: joululahjaksi tuli vääränkokoinen vaate, väärä väri tai muuten vain itselle epäsopiva lahja.

Saako joululahjan vaihdettua aletuotteeseen ja siten ehkä hyötyä enemmän, myymäläpäällikkö Harri Kaikkonen Top Sport Ideaparkista?

– Meillä on joululahjoille vaihto-oikeus loppiaiseen, 7. tammikuuta saakka. Normaalisti vaihto- ja palautusoikeus on 14 vuorokautta normaalihintaiselle tuotteelle.

– Kun tuote on joululahjaksi ostettu, sen pystyy vaihtamaan mihin tahansa tuotteeseen tai lahjakorttiin. Meillä malli on toiminut hyvin ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

– Hinnat eivät juuri ole muuttuneet, koska meillä alennusmyynti alkoi 13. joulukuuta. Me emme ole nähneet vaihto-oikeudessa minkäänlaista tuote-etua.

Kuinka paljon vaihtoja on tehty tai yleensä tehdään?

– Kyllä niitä vaihtoja yllättävän paljon tehdään. Käytännössä kymmeniä vaihtoja tulee joulun jälkeen.

Mitkä kriteerit vaihdolle on?

– Vaihto-oikeus koskee kaikkia tuotteita. Yleensä asiakas tulee sen lahjan ja kuitin kanssa ja sanoo, että tuote on ostettu joululahjaksi.

– Tuotteen täytyy olla käyttämätön ja olla myytävissä eteenpäin.

Voiko joululahjan vaihtaa aletuotteeseen ja hyötyä siitä, osastovastaava Nelli Syväjärvi keskustan Tokmannilta?

– Jos kuitti on tallessa, 6. tammikuuta asti on mahdollisuus vaihtaa ostettuja joululahjoja. Ei voi hyötyä, me vaihdamme tuotteen, mutta rahaa emme anna takaisin.

MAINOS

Kommentoi

No ei. Olen periaatteen immeinen ja tietyt ajatus mallit tietyissä.asioissa. esim. Tässä asiassa. Lahjaksi saatua ei saa antaa,myydä eikä vaihtaa ikinä pois! Se on fakta. Lahjaksi saatua ei saa laittaa eteenpäin. Jos saat lahjaksi esim. Vaatteen nii toki voi hakea sopivan koon. Ja yleensä lahjan antaja sanookin jos lahja on vaihdettava niin sanotaanki et voit vaihtaa jos ei miellytä tai on väärä yms. Mut muutoin ei. Vaikka joku koru olisi ruma tms nii ei sitä silti vaihdeta koska antajalla on siinä ajatus miksi se on ostettu! Näin se vain on. Ja että vielä tuollai lähetään et saa antajan lahjasta rahaa nii törkeää. Hohhoijaa. Periaatteet kunniaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole minäkään koskaan ymmärtänyt tuota lahjan vaihtamisen ideaa. Tietysti tosiaan tuo poikkeus, jos vaikka vaate on väärää kokoa. Itse olen eläessäni (50 v.) vaihtanut yhden lahjan: sain joskus vuosikymmeniä sitten joululahjaksi kaksi kappaletta samaa romaania, niin toisen kävin vaihtamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
10
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla
7
Raksilan uimahallissa on otettu käyttöön lyhennetyt kesäaukioloajat ­– kysyimme, missä asiasta on tiedotettu
5
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
4
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
4
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
4
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image