Oulu

Kysyimme: Voiko joululahjan vaihtaa alen alettua ja hyötyä rahallisesti?

Oulu 5.1.2019 12:23
Helge Murtovaara

Tuttu tilanne: joululahjaksi tuli vääränkokoinen vaate, väärä väri tai muuten vain itselle epäsopiva lahja.

Saako joululahjan vaihdettua aletuotteeseen ja siten ehkä hyötyä enemmän, myymäläpäällikkö Harri Kaikkonen Top Sport Ideaparkista?

– Meillä on joululahjoille vaihto-oikeus loppiaiseen, 7. tammikuuta saakka. Normaalisti vaihto- ja palautusoikeus on 14 vuorokautta normaalihintaiselle tuotteelle.

– Kun tuote on joululahjaksi ostettu, sen pystyy vaihtamaan mihin tahansa tuotteeseen tai lahjakorttiin. Meillä malli on toiminut hyvin ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

– Hinnat eivät juuri ole muuttuneet, koska meillä alennusmyynti alkoi 13. joulukuuta. Me emme ole nähneet vaihto-oikeudessa minkäänlaista tuote-etua.

Kuinka paljon vaihtoja on tehty tai yleensä tehdään?

– Kyllä niitä vaihtoja yllättävän paljon tehdään. Käytännössä kymmeniä vaihtoja tulee joulun jälkeen.

Mitkä kriteerit vaihdolle on?

– Vaihto-oikeus koskee kaikkia tuotteita. Yleensä asiakas tulee sen lahjan ja kuitin kanssa ja sanoo, että tuote on ostettu joululahjaksi.

– Tuotteen täytyy olla käyttämätön ja olla myytävissä eteenpäin.

Voiko joululahjan vaihtaa aletuotteeseen ja hyötyä siitä, osastovastaava Nelli Syväjärvi keskustan Tokmannilta?

– Jos kuitti on tallessa, 6. tammikuuta asti on mahdollisuus vaihtaa ostettuja joululahjoja. Ei voi hyötyä, me vaihdamme tuotteen, mutta rahaa emme anna takaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

No ei. Olen periaatteen immeinen ja tietyt ajatus mallit tietyissä.asioissa. esim. Tässä asiassa. Lahjaksi saatua ei saa antaa,myydä eikä vaihtaa ikinä pois! Se on fakta. Lahjaksi saatua ei saa laittaa eteenpäin. Jos saat lahjaksi esim. Vaatteen nii toki voi hakea sopivan koon. Ja yleensä lahjan antaja sanookin jos lahja on vaihdettava niin sanotaanki et voit vaihtaa jos ei miellytä tai on väärä yms. Mut muutoin ei. Vaikka joku koru olisi ruma tms nii ei sitä silti vaihdeta koska antajalla on siinä ajatus miksi se on ostettu! Näin se vain on. Ja että vielä tuollai lähetään et saa antajan lahjasta rahaa nii törkeää. Hohhoijaa. Periaatteet kunniaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole minäkään koskaan ymmärtänyt tuota lahjan vaihtamisen ideaa. Tietysti tosiaan tuo poikkeus, jos vaikka vaate on väärää kokoa. Itse olen eläessäni (50 v.) vaihtanut yhden lahjan: sain joskus vuosikymmeniä sitten joululahjaksi kaksi kappaletta samaa romaania, niin toisen kävin vaihtamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:16
Merihädässä ollut norjalaisristeilijä kulkee taas ja matkustajia evakuoidaan – kapteeni on lehtitietojen perusteella suomalainen
9:12
Sikalarakennuksen katto sortunut osittain Ristijärvellä – sortuneella alueella noin 200 sikaa, eläinvahingoista ei tietoa
9:00
Essee: Syön tästedeskin lihaa, autoilen ja lennän – emme tarvitse elämäntapapoliiseja Tilaajille
9:00
Analyysi: Vaalikampanjoista loppuivat repivät aiheet, koska kukaan ei halua suututtaa Sdp:tä
9:00
Mahdollisuus antaa lapselle neljä etunimeä ei aiheuttanyt ryntäystä maistraattiin – uutena ilmiönä lapselle halutaan hakea yhteinen sukunimi Tilaajille
8:26
Vanhat kuvat: Saariselän monotansseissa riitti tunnelmaa – tunturialuetta ehostettiin EU-huippukokousta varten
8:19
Jo kertaalleen palaneen omakotitalon rauniot syttyivät uudelleen Posiolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa länsituuli on päivällä voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s.

Ajokeli on paikoin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keske-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

298 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Viimeisin kina oli 12:sta eurosta, joka johtui työeläkemaksusta? Kuten tunnettua alle 15 000€ vuodessa tienatusta ei mak... Lue lisää...
Sopotti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image