Oulu

Kysyimme: Miksi avohoitotalon laboratorio ei palvellut näyt­tee­not­toon tullutta yk­si­tyis­asia­kas­ta aamulla?

Oulu 12.10.2018 6:14
Kaleva

Asiakas oli varannut kello 9.30 ajan laboratorioon Oulussa. Kun vuoro avohoitotalossa tuli, laboratoriohoitaja ohjasi eläkeläisen odottamaan uutta numeroa. Seuraavan vuoron tultua hoitaja kehotti häntä odottamaan iltapäivään.

Miksi asiakasta ei palveltu aamulla, Nordlabin toimitusjohtaja Rauno Luttinen?

– Hän oli valinnut netistä normaaliajan eikä yksityispotilaalle tarkoitettua. Siellä on valikot julkiselta puolelta tuleville ja itse maksaville.

Miksi yksityisasiakkaita palvellaan vain iltapäivisin?

– Avohoitotalossa ei anneta itse maksaville aamuaikoja vaan kello 12 alkaen. Tämä on sairaalan näytteenottopiste. Täällä on kiireellisiä potilaita, jotka menevät ohi. Kaikissa meidän muissa pisteissä saavat itse maksavat myös aamuaikoja.

Eikö poikkeuksia tehdä?

– Tehdään, mutta avohoitotalossa oli ruuhkaa, röntgeniin ja leikkauksiin meneviä potilaita. Lisäksi asiakkaan yksityislääkäri oli määrännyt pitkän listan verikokeita.

Asiakas koki olevansa liian nälkäinen jäämään odottamaan iltapäivää paastottuaan illasta kello 19 alkaen. Miten kauan ennen näytteenottoa pitää pantata?

– Syömättä ja juomatta pitäisi olla 10 tuntia.

Asiakas ei saanut peruuttaa aikaa paikan päällä. Joutuuko hän maksamaan varauksesta?

– Ei. Vain näytteistä maksetaan.

Otsikkoa muokattu 12.10. kello 9.32.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (96)

Kyse oli haluttimuudesta palvella. Muka niin kiire, ettei 10 min väliä löydy ja tuo aikahan oli hänelle varattu. Ei siihen uutta potiladta tilalle otettu. Kyllä sotepuolella kaivataan kilpailua ja kipeästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen käyttänyt avohoitotaloa onnistuneen syöpähoidon labrana. Kaikki toiminut moitteetta. Suurin odotusaika puoli tuntia, yleensä pääsee hieman etuajassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hän oli itse maksava näin käsitin jossakin ne on otettava :)
Joskus , monesti joku ei tule sovittuna aikana ollenkaan.
Eikö ollut pientä rakoa ottaa jossakin välissä hänet kun kauan odottanut.
Ei vissiin, kiirettä pitää tosiaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle annettiin pullot virtsaa varten ja aika aamuksi. Vein pullot, vaan eivät löytäneet tietokoneelta ohjeita mitä sille kusinäytteelle pitää tehdä.
Heitin pullot roskikseen ja lähdin kotia. Että tämmöistä tällä kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Labrassa käynti on tehty mahdottomaksi, itse sain lähetteen OYS:sta sydänfilmiin ja samalla sanottiin, että pitää ottaa verikokeet. No soittamalla aika labraan, se onnistui. Mutta eivät nähneet siellä, mitä lähetteessä on. Menin oikeaan aikaan ja sydänfilmi otettiin, mutta verikokeita ei, koska niitä ei ollut näkyvillä labrassa, vain se sydänfilmi. Kertokaa joku viisas mitä minun olisi pitänyt vielä tehdä? Miten itse tilataan verikokeet labrasta? No lähdin sitten kotiin, kun eihän tämä sydäntauti ole niin vaarallista. Onnistuisko sitten sote-aikaan paremmin?
Yksityisellä onnistuu tosi helposti, lääkäri laittaa kokeet labraan valmiiksi ja sitten vain joko ajanvarauksella tai jonottamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oiskohan siinä joku yrittänyt väärällä ajanvarauksella mennä etuilemaan, ohjeet on kyllä aika selkeät jos netin kautta varaa. Yksityisasiakkaiden ajanvaraus avohoitotalon näytteenottoon ei onnistu ennen klo 12.00. Muihin Nordlab:in toimipisteisiin saa aamuaikoja. Siitä opiksi, jos paastokokeita, ei voi mennä avohoitotalon näytteenottoon. Sairaalan potilaat menevät aina edelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi että tässä tapauksessa vanhus oli itse soittanut aikaa puhelimella ja joku henkilökuntaan kuuluva oli tuollaisen aamuajan antanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan eipäs ollutkaan soittanut.. Jos luit tekstin siinä oli tieto, että oli varannut netistä ajan itse!
Tahallaan tai vahingossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saan leipäni tietojärjestelmien suunnittelusta. Olen pari kertaa joutunut tuota NordLabin systeemiä käyttämään, ja itku on meinannut päästä. Termit, leiskat, informaatiosuunnittelu - kaikki - on niin alkeellisella tasolla ettei sieltä meinannut löytää tarvitsemaansa sitten millään. Esimerkiksi sen kerran kun varasin yksityislähetteellä aikaa, en silloin löytänyt mitään selkeää polkua nimenomaan yksityispuolen asiakkaille. En myöskään voinut missään vaiheessa olla varma, että soveluuhan varmaamani aika oikeasti kaikille niille testeille, mitä oli määrätty. Kyse ei ole siitä etteikö siellä ehkä _voi_ tehdä näitä juttuja, mutta kun ne eivät näyttäydy siellä niin, että järjestelmää tuntematonkin ymmärtäisi mitä on tapahtumassa ja mikä tarkoittaa mitä.

Sitten, julkisen puolen asiakkaana, sain lisää harmaita hiuksia kun lääkäri sanoo että varaat ensi viikolle ajan sellaiseen kokeeseen mikä pitää ottaa aamulla aikaisin. Arvatkaapa vain, löytyikö MISTÄÄN pisteestä aikaa viikon päähän aamulla aikaisin?

Että voitaisko näihin järjestelmiin ihan vähän laittaa enemmän rahaa, muutama tonni, että käyttöliittymäammattilainen katsoisi ne läpi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaali ja terveysalan ohjelmat on ihan ikäloppuja/huonosti toimivia/sekavia ja lisenssit tähtitieteellisen hintasia. Ohjelmat yhtenäistämällä ja päivittämällä valtion toimesta varmaan sais aikaan suuremmat säästöt ku mitä Sipilän hallituksen soteräpellykset voi ikinä saavuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä. Yhtenäisiä tietojärjestelmiä sairaanhoitoon odotellessa! Suomi on pieni maa, luulisi onnistuvan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukekaa ohjeet, niin ei sitten tarvitse kitistä jälkikäteen.
Kyllä palvelu pelaa ohjeiden mukaan.
Miksi sinne laboratorioon on pakko päästä heti aamulla?
Jos täytyy olla syömättä 10h, niin voihan sitä nousta syömään yöllä tai aamuyöstä
ja mennä sitten iltapäivällä laboratorioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos asiakkaalla varattu aika, totta kai se myös silloin hoidettava, eikä pompotella tuntitolkulla.
Alkuviikolla oli ulostenäytteiden vastaanotossa varsinainen farssi eli istu siinä tuntitolkulla purkkien kanssa, ennen joku viitsi osoittaa sen oikean osoitteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menikö tämä nyt oikein? Julkisen puolen potilaat pääsevät laboratorioon aamulla ilmaiseksi tai siis muiden yhteiskunnan jäsenten kustantamana. Mutta maksava asiakas joutuukin odottamaan puoli päivää. Eikö sen pitäisi olla päinvastoin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pitäisi. Jos on vara käydä yksityisellä leikkimässä sairasta, on vara odotella julkisellakin vaikka sen 24 tuntia...
Olisi Otattanut Verikokeensa Myös Siellä Yksityisellä !!!!!!! HALOOO TAAS..
Ihme kitinää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun ne kokeet maksaa n 600e yksityisellä, ja ovat pakollisia ottaa.. Siihen menee lähes koko eläke!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan! Se mitä hyvinvointia täällä on vielä jäljellä siitä pidetään kiinni. 100v tehty toimiva yhteiskunta, mutta nyt muuttunut sairaaksi pahoinvointivaltioksi. Muutama pelle siihen pystyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika usein varaan ajan puolenpäivän jälkeen ja syön aamupalan kotona. Minulle on sanottu että kuusi tuntia paastoa riittää. Tulokset olleet ihan ok.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (96)

Uutisvirta

13:45
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – Opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
12:22
Ylitornion asuntopalon sytyttäjäksi epäilty ja uhri ex-pariskunta, asunnossa oli sylilapsi
11:55
Kaleva oikaisee
11:34
Piikkimattokaan ei pysäyttänyt poliisia pakenevaa rattijuoppoa, pakomatka loppui vasta ojassa – Varkaudet ja rattijuopot työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä
11:22
Palestiinalaiset asemiehet pyrkivät Gazan rajan yli – Israelin armeija avasi tulen
11:04
Poliisi löysi Torniosta varastetun pakettiauton – varas jäi kiinni Kemissä ajettuaan autoa päihteiden vaikutuksen alaisena
10:59
Vanhat kuvat: Kuoroesityksiä ja rock-keikkoja – Oulussa on vuosikymmenten varrella nautittu erilaisista konserteista
68
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
51
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
47
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
26
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
25
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
16
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image