Oulu

Kysyimme, mikä on Oulun bud­jet­ti­kir­jaan ilmestynyt Oulu.com-sivusto ja mitä tapahtui Mun Oululle – "Nämä kaksi asiaa ovat menneet bud­jet­ti­kir­jas­sa sekaisin"

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan mukaan Oulu.com ja Mun Oulu olivat menneet budjettikirjassa sekaisin. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 11.12.2019 9:03
Petri Hakkarainen

Oulun kaupunki aloittaa vuonna 2020 brändiuudistuksen, jonka tavoitteena kerrotaan olevan uuden, asiakaskokemukseen perustuvan Oulu-brändin luominen tukemaan vuoden 2026 kulttuuripääkaupunkivuoden tavoitteita.

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi Mun Oulu -kaupunkimedian perustamisen maanantai-iltana. Valtuutetuista 62 äänesti puolesta ja kolme vastaan. Anne Snellman (sin.) ehdotti Mun Oulun poistamista talousarviosta kokonaan.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala, budjettikirjassa todetaan, että ensi vuonna lanseerataan uusi kaupunkimedia Oulu.com. Korvaako se aiemmin esillä olleen Mun Oulu -verkkomedian?

– Budjettikirjassa ovat menneet nämä kaksi asiaa sekaisin. Virhe korjataan. Kaupungilla on jatkossa kolme tiedotuskanavaa. Ouka.fi on sivusto, jossa kerrotaan kaupungin palveluista ja toiminnasta. Oulu.com on Busines Oulun yritysasioihin painottuva viestintäkanava ja Mun Oulusta tulee markkinointipainotteinen tiedotuskanava.

Kaupunginhallitus on linjannut, että sen näkökulmasta Mun Oulu ei ole riippumaton verkkolehti, vaan kaupungin markkinoinnin lehti. Miksi budjettikirjassa kuitenkin lukee, että kyse on journalistisesti toimivasta mediasta?

– En ole viestinnän ammattilainen, joten en pysty arvioimaan, eikö kaupungin markkinoinnin lehti voi olla journalistisesti toimitettu. Selvää kuitenkin on, että haluamme julkaista toimituksellisesti tehtyä, mielenkiintoista verkkolehteä. Mun Oulu ei kuitenkaan ole riippumaton, kuten kaupunginhallitus on todennut. Kaupunginhallitus suhtautuu uuden kanavan aloittamiseen hyvin myönteisesti.

Kerrotte, että tavoitteenanne on paikallisuutisiin, tapahtumiin ja oululaisiin ihmisiin keskittyvä digitaalinen media. Koetteko, ettei Oulussa toimiva kaupallinen media kerro näistä asioista tarpeeksi?

– Olen antanut toimeksiannon kehittää kaupungin viestintää. Koen, että uudessa kanavassa voidaan viestiä nykyistä paremmin suoraan kaupungilta kaupunkilaisille.

Onko kaupungin viestintään tulossa muita muutoksia?

– Suunnittelemme kaupungin nettisivujen uusimista. Jotain kuitenkin pysyy ennallaan: yli 65-vuotiaille suunnattu Posti Ainolta lehti ilmestyy edelleen paperiversiona.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miten tää Laajala maksaa veronsa Helsinkiin.
Aika vastuutonta. Säästää 2% veroissa, kyllä nää rikkaat osaa. Nimim pettynyt kaupunkilainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun pitää ottaa ne ISIS-terroristit lapsineen, se toisi oululle näkyvyyttä maailmalla ja olisi humaani kulttuuriteko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieraille on varmasti varattu iso tukku vero euroja kohta carterit laskeutuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä sekametelisoppa , Oulun kaupungin tiedotus , ei oo mitään uutta.
Kymmenet eri henkilöt suunnittelevat ja puhuvat keskenään kaupungin eri elimissä mutta kukaan ei osaa , halua , ymmärrä kertoa noita asioita veromaksajille.
Jk. kyllä tuohon asioista tiedottamiseen voi liittää vielä pariki uutta hypetys, viininhuuruisen pään , ahaa elämyksellä tullutta nimiehdotusta tiedottamiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustassa asun, enkä ollut kuullut tästä Postia Ainolta- julkaisusta. Jospa Oulu-lehti joskus postilaatikkoon kolahtaa, niin osaa etsiä mitä se 65+ liite sisältää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pisti silmääni uutisessa kerrottu tieto, jonka mukaan yli 65-vuotialle suunnattu Posti Ainolta ilmestyy edelleen paperiversiona. Olisi aiheellista tietää missä tuommoinen aviisi ilmestyy. Ainakaan Haukiputaalla en ole saanut tuollaista lehteä eikä vaimonikaan. Olemme molemmat seitsemänkymppisiä. Jaetaanko tämäkin lehtinen säästösyistä vain kantakaupungin alueelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on tullut kotiin postin mukana Oulu-posti julkaisu, niin sen välissä on tullut myös tuo Postia Ainolta. Oulu-posti jaetaan jokaiseen kotitalouteen Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuo lehtinen voisi olla nimeltään vaikka 65+? Postia Ainolta kuullostaa vähän naisten juoru- ja kudontakerholta tms

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kait kaupungin asiat on hunningolla, jos johtajakin tähyilee kokoajan pestiä muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö artikkelissa mainituista asioista olisi pitänyt kysyä kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmelta? Ontuuko viestinnän valmistelu, budjetointi ja toteutus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu kulttuuri pää kaupunkina on mahdoton ajatus.
Tampere ym .menevät edelle aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

niin...ja oliko vielä jotakin muuta? "Unto" eteläsuomalaisena voisi tulla tarkistamaan väitteensä paikkansapitävyyden. Kukaan oululainen ei varmaan tunnista tuota väittämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki. Ja parannetaan joka päivä. Jos ottaa oikeasti selvää asioista, niin voi tämän asian todeta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei poteroihinsa kaivautuneet änkyrät viitsi ottaa mistään mitään selvää. Vahvalla kokemusasiantutijuudella mennään. Kun omassa poterossa ei toimi mikään, niin luonnollinen johtopäätös siitä on se, ettei mikään toimi missään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
11:42
Facebookissa julkaistusta sähköpostista tutkintapyyntö Limingassa – Kunnanhallituksen jäsenen epäillään luovuttaneen sähköpostin ulkopuoliselle
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
19
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image