Oulu

Kyösti Tornberg äänestyksen jälkeen Iin johtoon

Valittu. Varatuomari Kyösti Tornberg voitti valtuuston äänestyksessä vasemmiston ehdokkaan Erkki Takkilan äänin 16-11. KUVA: arkisto
Oulu 16.12.2003 0:00
Reetta Nousiainen
Varatuomari Kyösti Tornberg valittiin maanantaina Iin kunnanjohtajaksi. Hän voitti kunnanvaltuuston suljetussa lippuäänestyksessä vasemmiston ehdokkaan Erkki Takkilan äänin 16-11. Tornberg oli myös kunnanhallituksen esitys kunnanjohtajaksi.

Erkki Takkilan valintaa kunnanjohtajaksi esitti Matti Juusola (vas.), ja esitystä kannatti Teijo Liedes (vas.). Tornberg puolestaan sai keskustan ja kokoomuksen valtuutetuilta useita kannatuspuheenvuoroja.

Kyösti Kullervo Tornberg on syntynyt vuonna 1953 ja on koulutukseltaan varatuomari. Viimeksi hän on työskennellyt Kuusamon kaupungin määräaikaisena kaupunginjohtajana. Kuusamon kunnan- ja kaupunginjohtajana hän ehti työskennellä yhteensä kuusi vuotta. Hänen sopimuksensa Kuusamossa päättyi tämän vuoden elokuun lopussa.

Ennen Kuusamoa Tornberg on työskennellyt muun muassa Ranuan ja Utajärven kuntien kunnanjohtajana sekä Iin tuomiokunnan notaari- ja kanslianotaarina.

"Olen ollut muutaman kuukauden ikään kuin vuorotteluvapaalla, ja nyt palaan takaisin töihin mielelläni", maanantaina Helsingistä tavoitettu Tornberg kertoi.

Töiden aloitusajankohta ja muut aikataulukysymykset olivat vielä maanantai-iltana avoimia. Tänään tiistaina Tornberg menee Iin kuntaan keskustelemaan työn aloittamiseen liittyvistä käytännön asioista.

Suurimpana Iin kunnan tulevaisuuden haasteena Tornberg näkee kunnan palveluiden kehittämisen tulevaisuuden tarpeita vastaaviksi. Toisaalta tähän on hänen mukaansa myös hyvät edellytykset, erityisesti kunnan väkiluvun myönteisen kehityksen vuoksi.

"Iin kunta antaa mahdollisuuksia Oulun läheisyytensä, meren ja Iijoen vuoksi hyvälle asumiselle mutta myös yritysten sijaintipaikaksi. Kuntaa pitää pitää pystyä kehittämään harkitusti", Tornberg sanoi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Kiimingistä kotoisin oleva Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
13:20
Kymmenkunta vaalitilaisuutta osuu Rinteen sairausloman ajalle – Puoluesihteeri Rönnholm: Tilaisuuksien määrät lähtevät nousemaan vasta maaliskuun aikana
13:04
Suomessa kierrätettiin ennätysmäärä renkaita viime vuonna – Rengaskierrätys: "Kuopat teillä aiheuttavat helpommin vaurioita"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
45
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image